Šupli by ste ho do ustavu??? To znie tak brutalnie??? Dnes vedia uz skoro zistit ze ci bude narusene ci nie nie vzdy ale casto sa by som na interubciu. Ale ak preca dala by som ho prec kde by som o nom nevedela ze je. Starat sa o taketo dieta je neskutocne utrpenie a ja niesom taka silna osobnost by som sa pri takom dietati zabila ale samozrejme by zalezalo na tom ako postihnute
myslím že by som sa o neho starala, ale absolutne nechcem na niečo také ani myslieť... vôbec si nechcem predstaviť ten pocit úzkosti... Teraz by som povedala že by som ho asi najskôr dala do ústavu, ale viem že kebyže to dieťa mám milujem ho nadovšetko na svete... a nedopustila by som aby bolo bezo mňa
Nie som proti takymto detom ale kebyze sa to dozviem este pocas skoreho tehotenstva tak by som si to urcite dala zobrat. Treba uznat, ze by sa trapilo to dieta a ja takisto. Vychova takeho dietata nie je sranda. A kebyze sa to zisti az po narodeni, tak by som ho asi dala do ustavu. Platila by som pravidelne vsetko, a urcite by som to nerobila s lahkym srdieckom, lebo predsa to v sebe nesiem 9 mesiacov a tesim sa nan, ale nezvladala by som tu vychovu. A urcite by ma to poznacilo na cely zivot...Proste nechcem na take nieco ani mysliet
@dollynka7 tak v tom s tebou súhlasiť nemôžem a nikdy nebudem. Je to stále a bude to stále tvoje dieťa. Je to ako zbavenie sa ho. V podstate ho odložíš, pretože je iné. To nie je pekné a už vôbec nie správne. Dieťa za nič nemôže a zaslúži si lásku a starostlivosť tak ako aj zdravé dieťa.
@adsy Viem, je to hnusne ale uznaj, ze s takym dietatom su len problemy. JA niesom proti takymto detom ani proti ludom, ktori taketo deti maju - to vobec! Skor obdivujem ich trpezlivost, ktoru by som ja urcite nemala. Mozno urcite to niektori zaradia medzi detinske zmyslanie, ale ja som tohto nazoru a som si ista, ze s tym nie som sama!
@dollynka7 Ale stále je to tvoje dieťa a vždy bude. Ty sa máš oňho postarať. Trpezlivosť sa dá naučiť ak je to nutné. je to detisnké zmýšľanie a doslova zbavenie sa zodpovednosti a záťaže. Ale mala by si pouvažovať nad tým, že často za postihnutie týchto detí môžu aj ich rodičia.
@dollynka7 a ešte jedna vec. Si dosť veľký sebec. Vysvetlím prečo. "JA nie som proti takýmto deťom ani proti ľudom, ktorí takéto deti majú - to vôbec! Skôr obdivujem ich trpezlivosť", ale už pokračovanie, že ty by si takú určite nemala (trpezlivosť). Teda poviem to inak a jednoducho z mosta do prosta ako si to napísala: nemám nič proti takým deťom ani proti ich rodičom, pokiaľ to nemám doma. A keď budem mať tak sa toho rýchlo zbavím.
@adsy A pozri, priblizne polovica ludi by urobila to iste co ja. Uz len tu medzi komentarmi to vidno. Nemyslim si ze by som bola kvoli tomu sebec. Ale take dieta sa tiez len trapi. Ako by sa asi citilo keby videlo deti hrat sa na ihrisku, bicyklovat sa, korculovat a podobne? Z kazdej stranky by to bolo dost deprimujuce pre mna a predovsetkym pre to dieta...
@dollynka7 s tou polovicou komentárov by som trochu brzdil. Rátaj tých čo písali normálne príspevky a nie príspevky typu "zjedol by som ho" alebo "predať do cirkusu". A ja nehovrím o situácii, že si ho dáš zobrať pred pôrodom (teda potrat) Ale o situácii, že by sa narodilo a ty by si sa zbavila zodpovednosti tým, že ho dáš do ústavu. Myslíš si, že to by bolo preň menej deprimujúce? A záleží od postihnutia, že či sa trápi, pretože záleží na tom o aký postih sa jedná. A ak s tým deti žijú od nerodenia tak sú väčšinou s týmto zmierené ak sú telesne postihnuté. A ver mi, že vlastné dieťa by si do ústavu nikdy nedala, pretože nech by bolo akokoľvek postihnuté milovala by si ho iba viac a viac ak máš srdce.
@adsy Uznavam, je to mozne. Momentalne to chvalabohu neprezivam a nie som nato citovo naladena preto hovorim ako by som sa riadila. Samozrejme, neviem co by som urobila...ktovie...ale nechcem na take nieco ani pomysliet
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
teraz sa cítim ako bremeno celej rodiny :/
Presne toto si povedala.
@antifunebracka DD
Nee vyhodim ho z domu co vam preplo ??
Predca sa budem starat ved by to bolo moje to staci