jednoznacne mier...ludia bez nenavisti,bez agresie, bez potrieb ovladat a manipulovat inymi pre svoje potreby ... mier by vytvoril idealny stav zivota medzi ludmi
@zajkousko borovicku so zincicou som este nemal.. to ako miesas, ci zapijas?
inac ked sme pri borovicke.. kolega mi doniesol borovicku, co robil on.. do kvalitnej vodky dal rucne nazbierane borievky, vyluhoval to... poviem ti, ze to bola najlepsia borovicka, aku som kedy pil...
a ked sme pri tych mliecnych vyrobkoch moj poliacik mi zas doniesol polsku soplicu .. to je vlastne orechovy liker a pije sa to s mliekom, to je dobrotka
Svet privedie k takmer dokonalosti evolúcia myslenia.
Keď ľudia pochopia , že nepotrebujú nad sebou železnú ruku ktorá ich vykorisťuje.
Keď pochopia , že to , že im niekto niečo povie neznamená , že je to pravda len preto , že má titul z VŠ a sám seba nazýva vedec.
@melancholik Ale to, že by bol na svete mier by predsa neznamenalo, že ľudia necítia voči sebe agresiu či nenávisť. Len by ju neprejavovali navonok (a skrytá nenávisť je možno ešte horšia).
K téme- myslím, že láska. Ako povedal @2 Láskou dosiahneme všetko ostatné. V tomto prípade by neexistovala nenávisť, ani skrytá. Teda by sme dosiahli Mier. Spolu s tým súvisí aj dosiahnutie Slobody.Ľudia by sa nepovyšovali jeden nad druhého, čím dosiahneme Rovnosť. Všetko v jednom
už son prestal dúfať, že mi to niekto "vytkne"
a predsa mi Pán zoslal teba @firestorm , aby som ťa utešil:
Kto pod ochranou Najvyššieho prebýva a v tôni Všemohúceho sa zdržiava,
povie Pánovi:
"Ty si moje útočište a pevnosť moja; v tebe mám dôveru, Bože môj."
Veď on sám ťa vyslobodí z osídel lovcov a zo zhubného moru.
Svojimi krídlami ťa zacloní a uchýliš sa pod jeho perute. Jeho pravda je štítom a pancierom, nebudeš sa báť nočnej hrôzy, ani šípu letiaceho vo dne, ani moru, čo sa tmou zakráda, ani nákazy, čo pustoší na poludnie.
I keď po tvojom boku padnú tisíce a desaťtisíce po tvojej pravici, teba nezasiahne.
Budeš sa môcť dívať vlastnými očami a uvidíš, ako sa odpláca hriešnikom.
Lebo tvojím útočišťom je Pán, za ochrancu si si zvolil Najvyššieho.
Nestihne ťa nijaké nešťastie a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma, lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe, aby ťa strážili na všetkých tvojich cestách.
Na rukách ťa budú nosiť, aby si si neuderil nohu o kameň.
Budeš si kráčať po vretenici a po zmiji, leva i draka rozšliapeš.
Pretože sa ku mne pritúlil, vyslobodím ho, ujmem sa ho, lebo pozná moje meno.
Keď ku mne zavolá, ja ho vyslyším a budem pri ňom v súžení, zachránim ho i oslávim.
Obdarím ho dlhým životom a ukážem mu svoju spásu.
@34 myslím, že práve úsilie o dokonalosť robí život zaujímavým... samozrejme nie v zmysle mať ideálne miery postavy, veľa peňazí... ale skôr žiť vyrovnaný pokojný, dobročinný, nesebecký život... Myslím, že absolútnu dokonalosť dosiahneme až po smrti v nebi...
@lenkaska1
Nielen by to bolo jedno, ono to aj je Jedno.
Svet netreba privádzať do dokonalosti. Lebo je Jedno. Láska je v pocite TU a TERAZ som/si/sme v JEDNOTE.
Je to suma všetkých svojich nekonečne malých častí plus ešte niečo navyše.
Nikdy nie sme oddelení od prvotného zdroja, dýcha cez nás.
O : )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
inac ked sme pri borovicke.. kolega mi doniesol borovicku, co robil on.. do kvalitnej vodky dal rucne nazbierane borievky, vyluhoval to... poviem ti, ze to bola najlepsia borovicka, aku som kedy pil...
a ked sme pri tych mliecnych vyrobkoch moj poliacik mi zas doniesol polsku soplicu .. to je vlastne orechovy liker a pije sa to s mliekom, to je dobrotka
Keď ľudia pochopia , že nepotrebujú nad sebou železnú ruku ktorá ich vykorisťuje.
Keď pochopia , že to , že im niekto niečo povie neznamená , že je to pravda len preto , že má titul z VŠ a sám seba nazýva vedec.
K téme- myslím, že láska. Ako povedal @2 Láskou dosiahneme všetko ostatné. V tomto prípade by neexistovala nenávisť, ani skrytá. Teda by sme dosiahli Mier. Spolu s tým súvisí aj dosiahnutie Slobody.Ľudia by sa nepovyšovali jeden nad druhého, čím dosiahneme Rovnosť. Všetko v jednom
Nehovoriac aj o dnešnom svete, všakže...
a predsa mi Pán zoslal teba @firestorm , aby som ťa utešil:
Kto pod ochranou Najvyššieho prebýva a v tôni Všemohúceho sa zdržiava,
povie Pánovi:
"Ty si moje útočište a pevnosť moja; v tebe mám dôveru, Bože môj."
Veď on sám ťa vyslobodí z osídel lovcov a zo zhubného moru.
Svojimi krídlami ťa zacloní a uchýliš sa pod jeho perute. Jeho pravda je štítom a pancierom, nebudeš sa báť nočnej hrôzy, ani šípu letiaceho vo dne, ani moru, čo sa tmou zakráda, ani nákazy, čo pustoší na poludnie.
I keď po tvojom boku padnú tisíce a desaťtisíce po tvojej pravici, teba nezasiahne.
Budeš sa môcť dívať vlastnými očami a uvidíš, ako sa odpláca hriešnikom.
Lebo tvojím útočišťom je Pán, za ochrancu si si zvolil Najvyššieho.
Nestihne ťa nijaké nešťastie a k tvojmu stanu sa nepriblíži pohroma, lebo svojim anjelom dá príkaz o tebe, aby ťa strážili na všetkých tvojich cestách.
Na rukách ťa budú nosiť, aby si si neuderil nohu o kameň.
Budeš si kráčať po vretenici a po zmiji, leva i draka rozšliapeš.
Pretože sa ku mne pritúlil, vyslobodím ho, ujmem sa ho, lebo pozná moje meno.
Keď ku mne zavolá, ja ho vyslyším a budem pri ňom v súžení, zachránim ho i oslávim.
Obdarím ho dlhým životom a ukážem mu svoju spásu.
Pán s tebou brat môj.†
Alebo krása. Vonkajšia i vnútorná zároveň... lebo čo je len navonok krásne je len prázdna nádoba...
A čo hovoríš ty?
Nielen by to bolo jedno, ono to aj je Jedno.
Svet netreba privádzať do dokonalosti. Lebo je Jedno. Láska je v pocite TU a TERAZ som/si/sme v JEDNOTE.
Je to suma všetkých svojich nekonečne malých častí plus ešte niečo navyše.
Nikdy nie sme oddelení od prvotného zdroja, dýcha cez nás.
O : )