Dneska som sedela asi pol hodiny v mcdonalde a pozorovala ľudí, jak to jedia Dosť ľudí to jedlo spolu (ako v Amerike to ma zarazilo.. Mne to tak nechutí vobec
@indifferentgirl o_______O ani keď si bola malá ti nekúpili happy meal alebo ja neviem? proste NIKDY si nejedla cheeseburger, NIKDY?
ja nerýpem ani nič len sa pýtam, lebo nechápem jak sa to dá, proste pochopím (teda moc nie ale snažím sa keď to niekomu nechutí, ale že to niekto nikdy nejedol
tým burgerom som myslela všetky tie veci z mcdonaldu, kfc a neviem čoho, proste jak sa to volá súhrnne?? mc chicken, big tasty, big mc, fishmac a neviemčo
@h8u nie, nikdy však aj v mekáči som bola prvýkrát pred pol rokom (presne, lebo to bolo 1.6., tak si to pamätám a to som si síce kúpila menu, ale burger som dala kamarátovi
a z tých vecí tam by som si skôr dala nejaký šalát alebo tie koláčiky a také rôzne veci, ale ani burger, ani nugetky napríklad, ani nič takéto ma fakt neláka
@etelnair sorry ale mne to príde ako úplná obmedzenosť, proste "nebudem to jesť a dôvod je že nebudem". ak by niekto býval niekde v poli a nemal k tomu prístup, alebo by bol strašne chudobný alebo čo nepoviem, ale toto mi príde fakt uplne wtf
@etelnair žemla, mäso, plátok syra, kečup a kus šalátu? mne príde proste divný ten fakt, že sa jedná pravdepodobne o najznámejšie stravovacie zariadenie na svete, jednoducho človek je tým obklopený aj keď nechce a aj tak to vôbec nevyskúšať? o__O fakt som netušila že sa to dá, zvládnem ešte pochopiť že to niekomu nechutí aj keď je to zvláštne, ale to že to niekto ani len neochutná mi fakt nejde do hlavy.. ale ok neriešme to, chcem ti napisať niečo tak potrebujem aby si nebol naštvaný alebo čo
no fujky fúúúúúúúúj na prepálenom smradlavom oleji to robia a smrad je až o ulicu ďalej........potom, že prečo sú decka nasprosťalé ke maju sklérózu s tých olejov!!!
doma ak si niečo robím, výlučne na olivovom a do 50 stupňov celzia aj na konopmom oleji!.....filip
Na olivovom robím doma aj ja, ale chutia mi aj takéto nezdravé veci (A) Jediné čo moc nemám rada sú jedlá ako sviečková, perkelt, guláš...nemá to dostatočne výraznú chuť, aspoň teda pre mňa.
tak teda aby som vyjadril svoju coolovosť, pridám sa aj ja..
teda keď sa tu už rozprúdila tá debata, ja som mal hamburger z mcd raz v živote, čiže nikto nemôže povedať, že som to nevyskúšal. bolo to presne také, ako som dovtedy predpokladal. úplne zlé a dosť drahé na to, že som sa z toho vôbec nenajedol.
potom som bol v mcd ešte raz, keď som mal zadarmo poukážky. kúpil som si hranolky, ktorými som kŕmil holuby (je to sranda,ako naraz prehltnú celý hranolček) a zvyšok poukážok som dal tomu, kto sa o ne prvý prihlásil na fb
a nie, rodičia ma nikdy do mcd nevodili. ja nie som žiadny radikálny odporca, však nech si každý je čo len chce, ale napchávať od malička deti týmito mimoriadne zdravými pokrmami mi príde trochu zvláštne.
a ešte tak na záver, aby ste mali pochybnosti, či som radikál alebo nie
nahodou v Mekáči majú dobré žrádlo... akurát nechápem prečo dávajú porcie ako pre kojencov. Ja keď sa tam chcem najesť tak musím zjesť minimálne 4 burgery s hranolkami.... lenže to už stojí pomaly 20 € (600 korún) na posedenie !! pri takej cene radšej idem do normálnej reštiky, dám si menu s veľkým pivom a miniem cca 10 € čo je menej než polovica !
presne tak, slabsie porcie, v Ruzomberku neni ale ked idem do BB alebo ZA tak sa tam aspon v drive vacsinou zastavim .... a je sranda ze je tolko vela ludi co to neje (najradsej mam aj tak KFC)
tie burger somariny som jedla akurat tak v Londyne... doma (SVK) nikdy a nemam to v plane, raz za cas si spravim home made, najlepsie ked maso mleli predo mnou a ozaj viem co tam do toho davam.
@h8u akože, tiež som z mesta, kde McDonald nie je a keď som prišla žiť do miest, kde bol, tak ma nikdy nešlo roztrhať, že to musím vyskúšať. necítim sa chudobná a ani z poľa, to, že tam nejem, je moje rozhodnutie. je to nezdravé, nenasýti ma to, je to hnusné (myslím, že som mala jeden hamburger z Mekáča pred pár rokmi) a radšej pôjdem do hladovýho okna k Ukrajincom na smažák v žemli.
a úprimne som šťastná, že mojim rodičom bolo jasné, že Happy Meal k šťastiu nepotrebujem.
tak moc takto v mekáčoch a čikenoch nejem,ale raz za dva týždne proste idem...a jebnem si menu. a jem to rýchlo,tak neviem čo a ako. a stále nechápem,čo je na tom také zlé (
dal som nejedavam take veci, lebo nikdy nejem burger a hranolky pocas tej istej doby ale je pravda, ze raz, ked som bol v nemecku sme si vsetci kupili big mac menu a vtedy som zjedol najprv big mac a potom hranolky, pozerajuc na vedlasediacu svinu, ktora sa snazila napasovat svoje brucho pod stol a pustit sa do jej (minimalne) trojiteho menu
akurat včera som mala hranolky a nieco z ranajkoveho menu..a večer mi bolo zle..co nebolo prvýkrát... ale tie latky v tom su navikove..a obcas ma premožu..vacsinou len na hranolky =D
Vzdy, ked idem do MCD, skoncim s chickenburgerom, lebo to je asi jedine, co mi odtial vonia a co som vlastne kedy skusila (teda, par rokov dozadu som mala nejaky burger, ale nepamatam si to, iba viem, ze som ho dotlacila len pre to, ze bol tak drahy neratajuc teda raz nejake ranajkove menu ked som bola v centre BA rano o siedmej a skoro som umrela hladom. Aha, a raz som mala este McFlurry, nic moc.
Totiz, vzdy ked tam pridem, tak kukam ako tela na nove vrata, vobec nedovidim na to ich menu hore nad tym pultom, neviem poriadne, ako to tam funguje (minule som si chcickenburger pytala o siedmej rano) a konieckoncov kukaju tam na mna ako na debila, asi preto, ze ja sa tam ako taky debil citim, ked sa bezradne obzeram okolo seba, ze co robia ostatni. No a tak.
nejak často v McDonalde nejedávam pretože to je drahé, nenajem sa z toho a ani to nie je nejako extra chutné. Keď tam už idem tak skôr kvôli tým zákuskom alebo káve/nápojom.
TO su vymletí lduia čo chodia do McDonald...v obyčajnom burger bare majú 3xvačšie za 1,5€ burgery..a 100x chutnejšie..pravda, čakáš na ne 5minut ..ale sú lepšie lacnejšie,zdravšie väčšie..
Ja si myslím, že MCDo spôsobuje akútnu mentálnu retardáciu. Lebo vždy keď sa tam náhodou zjavím, tak stojím pred pokladňou a s otvorenými ústami, kukám jak kkt na ponuku a neviem sa vykoktať
@romanzkrajinyx chutnejšie? pre teba možno, mne to absolútne nechutí inde.. ten mekdonaldový je proste mekdonaldový, ostatné sú buď uplne suché, alebo vo väčšine prípadov sa v mäse zakúsneš do nejakého pazúriku a podobne..
@grietusha veď hovoríš že pred pár rokmi si ho mala a nechutil ti, tak ok, ja som nepovedala že je niečo zlé na tom, ak to niekomu nechutí.. aj keď to neviem pochopiť, ale to je moja chyba už.. mne príde divné len to, keď to niekto ani len nevyskúša.. a hlavne keď sa cíti vďaka tomu hrdý a výnimočný.. aj keĎ to je vlastne presne naopak, lebo dnes už je výnimočný ten, čo normálne povie že mu to chutí a jedáva tam
a k tomu že je to nezdravé si myslím, že ak si to človek dá raz do mesiaca tak je to maximálne jedno a pochybujem že všetci tí, čo sa oháňajú tým ako to je nezdravé, inak konzumujú len obvarené kuracie prsia a paradajkový šalát..
budem sa celý život obmedzovať a nebudem aspoň občas jesť to, čo mi chutí, aby som aj tak nakoniec na niečo zomrela, to sa mi zdá divné
v zivote som nejedla burger, ani neplanujem, ani nic z mcdonaldu (iba som raz stadial pila kavu kdesi v Polsku)....nie zeby som sa nejako extra zdravo stravovala a hranolky si robim len doma....aj tie take mrazene som len raz mala
@h8u a čo si ty? to sa skor boiujim vmekdonalde ze pazurik bude v mase...nekukas youtube? a necitas clanky? ake v mekdonalde najmenej kvlaitne maso davaju? vruzomberku je asi..cca 8 buurgerbarov a nejmenj 5 prekona kvalitou mekdonald! aj velkostou! sice trochu drahsie..ale 1,5€ za fajny burger je ok
@h8u prepáč, ale nezačnem jesť v Mekáči a priznávať sa k tomu len preto, aby som bola výnimočná
a inak ja som freak na jedlo. potrpím si na čerstvé suroviny (a dávam si bacha na to, kde ich kupujem), radšej varím sama a čítam si zloženie všetkého, čo kupujem. a áno, dokonca som mala obdobie, keď som jedla len varené kuracie mäso, zeleninové šaláty a ryby.
aby mne chutilo v Mekáči, to sa proste nedá
(inak si nemyslím, že sa stravujem zdravo, čo sa týka tukov, cukrov a týchto vecí minule som prišla na dom a začala som strašne vykrikovať, aby mi okamžite dali slaninu. a milujem domáce klobásy. ale Mekáč a veci tomu podobné, to proste nie je pre mňa)
raz som mala hamburger, keď mi ho sestra doniesla, lebo ho nezjedla, ale bol o ničom a hranolky jedine doma z normálnych zemiakov alebo v reštike ako príloha
ale jesť hamburger s hranolkami.... príde mi to divné
Na zaklade poslednych udalosti musim aktualizovat svoj prispevok do tejto diskusie...
Inspirovala som sa nou totiz, a teda som sa rozhodla, ze dam sancu tomu burgru... Tak som si dala BigMac... a konstatujem... ze to bol velky omyl gastronomickej casti mojho zivota a fakt nechapem, ako sa tym niekto moze napchavat. Je to dobry kentus a veci, co som nasla vnutri som mala problem identifikovat... A inak, ta svetlozelena polopriesvitna hmota vnutri mala byt kapusta, ci salat? No dost zle, fakt...
Nikdy ale nikdy som to nejedla naraz , napr. priatelo to je a neviem ako mu to moze chutit
No absolutne nemam rada Big Mac , fuj je to hnus ! .. Mam rada tie edicie och a keď bol grécky mesiac? (neviem na ako dlho) fajne, tzatziky,feta syr, oregano ooch mňam dobrorta a nie teraz všetko to americké kto to má jesť? všetko ze slanina, cibula,a neviem čo
a ked sa bavime o fast-foodoch vseobecne, tak mi chuti jedine v mekaci - v KFC si dam jedine kridelka a v BurgerKingu tie burgre nemaju dobru chut podla mna.
ale aj napriek tomu ze mi to chuti tam casto nechodim, hlavne kvoli tomu, ze je to drahe a za taku cenu dostanem obedove menu kde je polievka a normalne jedlo, co rozhodne uprednostnujem.
lebo fast-foody, akokolvek su chutne a navykove, zdrave rozhodne nie su...a nikdy svojim detom neurobim to ze ich tam budem vlacit na stupidne detske oslavy a napchavat ich hranolcekmi a colou. cisty kktizmus
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
inak vo fast foodoch nejedávam
ja nerýpem ani nič len sa pýtam, lebo nechápem jak sa to dá, proste pochopím (teda moc nie ale snažím sa keď to niekomu nechutí, ale že to niekto nikdy nejedol
ale ani ja som ešte original burger nejedol a tiež mi to žily netrhá.
tým burgerom som myslela všetky tie veci z mcdonaldu, kfc a neviem čoho, proste jak sa to volá súhrnne?? mc chicken, big tasty, big mc, fishmac a neviemčo
a z tých vecí tam by som si skôr dala nejaký šalát alebo tie koláčiky a také rôzne veci, ale ani burger, ani nugetky napríklad, ani nič takéto ma fakt neláka
@etelnair
inak hranolky mám rada, ale utieram si ich do servítky, ak sa dá
jedine co by som zjedol tak hranolky a tie salaty
a nevidim ziaden dovod preco by som tam mal teda chodit ked sa viem najest hocikde inde lepsie a lacnejsie
skorej presviedcat cloveka ze kus masa a picovin v zemli a hranolky su najuzasnejsie jedlo na svete jak to volas mi pride obmedzene o__O
a mne napriklad rodicia nekupovali happy meal ked som bola mala... iba raz ma teta vzala do Mcu a som rada, ze na tom nie som zavisla
pre mna to nieje ani zdrave ani nejak extra chutne jedlo
doma ak si niečo robím, výlučne na olivovom a do 50 stupňov celzia aj na konopmom oleji!.....filip
"na hranolky sa vyjeb, tie ti spravim aj doma"
a) nejedevate burgre lebo je to cool
b) jedavate burgre lebo je to cool
s dvoma podskupinami
b.1 nejete to s hranolcekmi lebo tak je to cool
b.2 jete to s hranolcekmi lebo tak je to cool
c) neviete co su burgre
vsetci ste tu vedno cool a mozete ist spat
alebo aj nie, ved to je cool
...
facepalm
teda keď sa tu už rozprúdila tá debata, ja som mal hamburger z mcd raz v živote, čiže nikto nemôže povedať, že som to nevyskúšal. bolo to presne také, ako som dovtedy predpokladal. úplne zlé a dosť drahé na to, že som sa z toho vôbec nenajedol.
potom som bol v mcd ešte raz, keď som mal zadarmo poukážky. kúpil som si hranolky, ktorými som kŕmil holuby (je to sranda,ako naraz prehltnú celý hranolček) a zvyšok poukážok som dal tomu, kto sa o ne prvý prihlásil na fb
a nie, rodičia ma nikdy do mcd nevodili. ja nie som žiadny radikálny odporca, však nech si každý je čo len chce, ale napchávať od malička deti týmito mimoriadne zdravými pokrmami mi príde trochu zvláštne.
a ešte tak na záver, aby ste mali pochybnosti, či som radikál alebo nie
navyse je to strasne nezdrave cele toto fast food umenie a nikto ma nepresvedci o opaku.
a úprimne som šťastná, že mojim rodičom bolo jasné, že Happy Meal k šťastiu nepotrebujem.
@tikalok tak!
Musím si ísť dať a zistiť
ale hranoliek som už prejedená, tak už väčšinou len burger... a mozarellu
akurat včera som mala hranolky a nieco z ranajkoveho menu..a večer mi bolo zle..co nebolo prvýkrát... ale tie latky v tom su navikove..a obcas ma premožu..vacsinou len na hranolky =D
Totiz, vzdy ked tam pridem, tak kukam ako tela na nove vrata, vobec nedovidim na to ich menu hore nad tym pultom, neviem poriadne, ako to tam funguje (minule som si chcickenburger pytala o siedmej rano) a konieckoncov kukaju tam na mna ako na debila, asi preto, ze ja sa tam ako taky debil citim, ked sa bezradne obzeram okolo seba, ze co robia ostatni. No a tak.
Takze v MCD jedavam fakt minimalne a vzdy to iste
@h8u ty chodis kam?
a k tomu že je to nezdravé si myslím, že ak si to človek dá raz do mesiaca tak je to maximálne jedno a pochybujem že všetci tí, čo sa oháňajú tým ako to je nezdravé, inak konzumujú len obvarené kuracie prsia a paradajkový šalát..
budem sa celý život obmedzovať a nebudem aspoň občas jesť to, čo mi chutí, aby som aj tak nakoniec na niečo zomrela, to sa mi zdá divné
a inak ja som freak na jedlo. potrpím si na čerstvé suroviny (a dávam si bacha na to, kde ich kupujem), radšej varím sama a čítam si zloženie všetkého, čo kupujem. a áno, dokonca som mala obdobie, keď som jedla len varené kuracie mäso, zeleninové šaláty a ryby.
aby mne chutilo v Mekáči, to sa proste nedá
(inak si nemyslím, že sa stravujem zdravo, čo sa týka tukov, cukrov a týchto vecí minule som prišla na dom a začala som strašne vykrikovať, aby mi okamžite dali slaninu. a milujem domáce klobásy. ale Mekáč a veci tomu podobné, to proste nie je pre mňa)
ale jesť hamburger s hranolkami.... príde mi to divné
Inspirovala som sa nou totiz, a teda som sa rozhodla, ze dam sancu tomu burgru... Tak som si dala BigMac... a konstatujem... ze to bol velky omyl gastronomickej casti mojho zivota a fakt nechapem, ako sa tym niekto moze napchavat. Je to dobry kentus a veci, co som nasla vnutri som mala problem identifikovat... A inak, ta svetlozelena polopriesvitna hmota vnutri mala byt kapusta, ci salat? No dost zle, fakt...
Fakt ostavam pri obcasnom chickenburgeri.
No absolutne nemam rada Big Mac , fuj je to hnus ! .. Mam rada tie edicie och a keď bol grécky mesiac? (neviem na ako dlho) fajne, tzatziky,feta syr, oregano ooch mňam dobrorta a nie teraz všetko to americké kto to má jesť? všetko ze slanina, cibula,a neviem čo
a ked sa bavime o fast-foodoch vseobecne, tak mi chuti jedine v mekaci - v KFC si dam jedine kridelka a v BurgerKingu tie burgre nemaju dobru chut podla mna.
ale aj napriek tomu ze mi to chuti tam casto nechodim, hlavne kvoli tomu, ze je to drahe a za taku cenu dostanem obedove menu kde je polievka a normalne jedlo, co rozhodne uprednostnujem.
lebo fast-foody, akokolvek su chutne a navykove, zdrave rozhodne nie su...a nikdy svojim detom neurobim to ze ich tam budem vlacit na stupidne detske oslavy a napchavat ich hranolcekmi a colou. cisty kktizmus