takže lekarka ti to schválila ale ty si pýtaš nás, samovolených odborníkov, či môžeš?
no nemáš žiadnu ťažkú schízu a ani nejaké sadistické poruchy tak neviem v čom by mal byť problém a ako vravím, čo mi sa do toho rozumieme ako to môže ovplyvniť štúdium/prácu v obore... môže leda tak sedliacky rozum použiť
a navyše napr. psychológiu študuje tolko ludí s psych. poruchami (napr. aj psychosomaticke problemy si klasifikované ako porucha... avšak porucha nie je braná ako choroba, čiže nie je to problem pre psychiatra, iba psychologa)
da sa s tym plnohodnitne zit no samozrejme kvalita zivota cloveka s OCD je podstatne nizsia.. no psychicke poruchy s ktorymi nie je mozne realne existovat, fungovat/ teda praca, skola, aktivity bezneho zivota su len schyzofrenia samozrejme a maniodepresia a samozrejme tazke depresie ked clovek 23 hodin denne lezi v posteli a ma energiu maximallne ist na wc ked uz je to nevyhnutne.
bohuzial ale treba byt pripraveny na to ze kolektivy v ktorych sa clovek s OCD pohybuje ho budu brat za slusne povedane ineho, natvrdo povedane za blazna ak pred nimi bude robit svoje ritualy/obsesie comu asi tazko niekedy zabrani ak nanho pridu silne nutkave myslienky dany ritual vyonat
moja choroba sa zacala s depresiou, ked som nastúpila na UKf v NR, odvtedy mám dost vela volného casu,moja choroba sa zacala zhorsovat okolo minulého aprila, podla lekárov symptomy súvisia s velkym mnozstvom volného casu, ked som chodila na gympel, alebo som bola v robote, ziadne problémy som nemala, odkedy chodim na VS, odvtedy mám túto chorobu, od septemrba chcem ist na zdravotnicku skolu, tam uz nebudem mat tolko volného casu, dúfam, ze s tym aj zmzine moja choroba
@timea91 pretože sa ti to zdravotníctvo zhnusí... ver mi, po čase u niekoho je to skôr, u niekoho neskôr... to, že chceš pomáhať chorým je pekné, ale keď si to odskúšaš, bude to čosi iné..
je hlupost sa zamyslat nad tym, ci mozes s psychickou poruchou studovat nejaku skolu. pokial to o tebe ludia nevedia a neprejavujes to navonok tak to nemas dovod riesit.
@timea91 je to presne to iste ako na ošetrovatelstve na vš... len s tym rozdielom, že tuto si na pôde sš, takže sa riadiš pravidlami ake ma stredna škola... a musíš mať 100% dochadzku a do školy chodiš normalne každy deň... da sa na to zvyknuť...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
no nemáš žiadnu ťažkú schízu a ani nejaké sadistické poruchy tak neviem v čom by mal byť problém a ako vravím, čo mi sa do toho rozumieme ako to môže ovplyvniť štúdium/prácu v obore... môže leda tak sedliacky rozum použiť
a navyše napr. psychológiu študuje tolko ludí s psych. poruchami (napr. aj psychosomaticke problemy si klasifikované ako porucha... avšak porucha nie je braná ako choroba, čiže nie je to problem pre psychiatra, iba psychologa)
bohuzial ale treba byt pripraveny na to ze kolektivy v ktorych sa clovek s OCD pohybuje ho budu brat za slusne povedane ineho, natvrdo povedane za blazna ak pred nimi bude robit svoje ritualy/obsesie comu asi tazko niekedy zabrani ak nanho pridu silne nutkave myslienky dany ritual vyonat
preco?
ale ma to bavi od detstva
chystám sa na DVS,ale do BA
a aká je tá skola?
ako prebieha vyucovanie? máte vela uciva?