teoreticky som krestan katolik, takze vam odpoviem... pocas pripravy na birmovku sa nam to snazili vryt do hlavy, poviem len to co si pamatam... ked jezis umrel, najprv isiel za dusami ktore umreli pred jeho smrtou, oznamit im ze nebo je uz otvrorene a tym padom vsetky duse ktore predtym umreli isli do neba... ci boli dobre, alebo zle... teda to vyzera tak, ze vsetci ludia co zomreli potom mali uz ine podmienky prijatia do neba (aspon mne to tak vychadza z kontextu, lebo uz nebo tak lahko nedostali)... trocha na hlavu postavene, tak sa to teraz uci na pripravach pred birmovkou... mozte zacat nadavat... nech sa paci
nic v zlom, ale bolo nutne aby toto bola anketa??? Ked si chcel nazory, tak si mal spravit normalnu diskusie ked anketu tak aspon nejake poriadne moznosti nie neviem, odpoviem v diskusii a som papierovy krestan.
@8 To čo za blbosti vás pred birmovkou učili?! Všetci zlí skončili v nebi. Tak tomu ja hovorím kapitálna blbosť. Normálne tí čo na Boha kašľali alebo Ho brali "len tak" sú v pekle kde aj patria.
Ježiš príde a tí čo budú živí a zapálení pre Neho budú slávne premenení a tí čo zomreli a boli pre Neho zapálení, tak budú vzkriesení.
noo ked dobre viem, ked is dobre pamatam, tak pred tym ako bol Jeuis vzkrieseny, tak duse ludi boli medzoii..ani nie v pekle, ani ne v nebi...a ani v ocistci...(dufa. ze dobre hovorim...)....a po vzkrieseni im bolo otvorene nebo..a otvorilo sa ja peklo....a to ci vsetci isli do neba.. @8 to nwm, ale pozriem...no podla man nie vsetci.....iba ti ktori zili spravne...
Prečítaj si to v biblií. Ale ak by si nemala čas tak v skratke. Keď nastane koniec sveta, čas sa zastaví a všetky duše sa stretnú pri poslednom súde. Ja predpokladám že to už bude druhý svet. Naše telá budú spasené rovanko a duše. Ale o tom či tvoja duša pôjde do pekla alebo do neba rozhodne najväčší sudca-Boh.
Ježiš trpel a zomrel na kríži, Jeho telo bolo usmrtené a Jeho duch zahynul, keď mal na sebe ťarchu našich hriechov. Ale jeho duch bol obživený a On ho vydal svojmu Otcovi.
Nikde v Biblii sa nehovorí, že Ježiš navštívil peklo. biblia hovorí, že išiel do "Hádu", ale "Hádes" nie je peklo. Slovo "Hádes" sa vzťahuje na ríšu mŕtvych, dočasné miesto odpočinku, kde čakali na vzkriesenie ľudia ktorí zomreli skôr ako Ježiš sa za nás obetoval, takže oni neboli ešte spasení Ježišom. Podľa nového medzinárodného prekladu jasne rozlišuje medzi týmito dvomi. Peklo je večným a konečným miestom súdu všetkých stratených. Hádes je dočasným miestom. Hádes je dočasným nebom bez prítomnosti Boha.
Ježiš vydal svojho ducha Otcovi, zomrel a niekedy medzi smrťou a vzkriesením navštívil “raj” a vzal do neba všetkých, ktorí uverili v Neho pred Jeho smrťou.
V čom si môžeme byť istí je, že Ježiš nedával ľuďom druhú šancu spasenia. Biblia nám hovorí, že po smrti nás čaká súd , nie druhá šanca.
a co ked je to tak,ze duse niesu. vsetko nase vnimanie su len chemicke reakcie. ked sa chcemicke reakcie skocnia po smrti, skonci sa vsetko. no jezis, no heaven, no hell ..
@martinm biblia hovori vela...cital som ju a niekedy som krutil hlavou nad tym co tam je popisane, nejaky teapek co to v minulosti pisal, sa musel dobre rehotat na tom, ak tusil co sa bude diat po tom, co to ludia zacnu brat vazne, co on si len tak pre seba pisal scifi pribeh...inak suhlasim s @arugadom v hádesi sme kazdy vecer a nikdy sme ho tam nestretli
trafil si klinec po hlavicke. biblia nie je fyzika, nemozes tam hladat logiku. musis sa holt rozhodnut, bud budes verit tomu co je tam napisane plus tomu co hovoria cirkevni hodnostari, alebo budes verit svojmu rozumu. ja som si uz vybral.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
A nie... Nieje to svetlo na konci tunela, ale zablesk na konci hlavne
a možno ani o veľa neprišli
Ježiš príde a tí čo budú živí a zapálení pre Neho budú slávne premenení a tí čo zomreli a boli pre Neho zapálení, tak budú vzkriesení.
poradila by som precitat svete pismo a zistis odpoved
Nikde v Biblii sa nehovorí, že Ježiš navštívil peklo. biblia hovorí, že išiel do "Hádu", ale "Hádes" nie je peklo. Slovo "Hádes" sa vzťahuje na ríšu mŕtvych, dočasné miesto odpočinku, kde čakali na vzkriesenie ľudia ktorí zomreli skôr ako Ježiš sa za nás obetoval, takže oni neboli ešte spasení Ježišom. Podľa nového medzinárodného prekladu jasne rozlišuje medzi týmito dvomi. Peklo je večným a konečným miestom súdu všetkých stratených. Hádes je dočasným miestom. Hádes je dočasným nebom bez prítomnosti Boha.
Ježiš vydal svojho ducha Otcovi, zomrel a niekedy medzi smrťou a vzkriesením navštívil “raj” a vzal do neba všetkých, ktorí uverili v Neho pred Jeho smrťou.
V čom si môžeme byť istí je, že Ježiš nedával ľuďom druhú šancu spasenia. Biblia nám hovorí, že po smrti nás čaká súd , nie druhá šanca.
jezis mozno existoval, ale nebol to bozi syn.