konzervatorista, prečo sú tí ľudia tak veľmi obdivovaní? Alebo celkovo umelci... veď väčšina konzervatoristov aj tak končí na zuškách. Čo sa druhým na nich páči?
lebo (podľa mňa) je konzervatórium drina... preto...lebo je iné robiť niečo čo ma baví vo voľnom čase a makať celé dni robiť to isté...neviem ako to chodí na konzervatóriu, ale tak ... na strednej ma nebavila matika ani chémia..ale jazyky boli fajn... a proste keď musíš hrať celé dni...asi majú aj normálne hodiny no ale aj tak...a očakáva sa od nich že to budú robiť NAPLNO a neflákať keď sú na tej škole... ja som skončila zušku, takže viem že proste hrať na nástroji je drina...to sa musí odsedieť proste... a potom umelci tak všeobecne..no...lebo robia umenie ..a umenie...je ..estetické..krásne ...tak preto ... a nie každý to vie a dokáže takže sú výnimočníí
Chodila som na konzervu a všímam si to. Keď im poviem, aké by som mala uplatnenie vo svojom odbore, keby som si ho dobrovoľne nasilu po nie veľmi príjemnej dohode so školou nerozšírila, tak im klesnú sánky :/
osobne mam sesternicu co vystudovala konzerv.v BA a viem,ze pracovala dennodenne a tvrdo..a hlavne...viac ako kedy ja v mojom zivote aj s pripravami na Bc. statnice...ju obdivujem, lebo klavir mam neskutocne rad ako nastroj a ja aj veci ktore robim rad, nedokazem robit s takym odhodlanim a drinou.
neviem ci to tak maju vsetci...ja obdivujem ju, inych neriesim lebo neviem, co vsetko do toho davaju ...v kazdom pripade dufam ze ich to bavi
väčšina konzevatoristov končí podľa teba na ZUŠ-kách, ale väčšina gymnazistov končí v štátnej službe - čo je podľa mňa horšie...umelec má namáhavejšiu prácu ako pracovník v štátnej správe, lebo musí mať talent, cit, pamäť, predstavivosť nehovoriac o tom že musí stále niečo tvoriť...pracovník štátnej správy sa riady nudnými stereotypnými pravidlami ktoré sa naučí za týždeň, netvorí nič, len zapadá do smiešného systému, skrátka ide s davom...
@16lenze niekomu viac zalezi na tom aby robil to co ho bavi ako by len studoval nieco pre peniaze ... a urcite to je poriadna makacka ... a urcite treba hlavne vytrvalost ...
@veroniques netrep somariny...zisti si priemerné platy v štátnej službe - to je za 1., a za 2. učiteľ ktorý učí v ZUŠ-ke účinkuje v roznych ďalších veciach, chodí hrať na akcie takže tvrdením že ma nestála služba v štátnej správe (kde sa menia pozície, funkcie a miesta vždy po výmene vlády či už za Fica alebo Radičovej ktorá si tam dosadzuje svojích "odborníkov") viac uživí je sprostosť...
@wayne Rád by som vedel, odkiaľ si prišiel na to, že väčšina gymnazistov končí v štátnej správe?
Inak, keď sa menia vlády, menia sa len tí ľudia, ktorí zarábajú hodne, ale hodne peňazí, nemenia sa rádoví úradníci... Menia sa len tie pozície, ktoré sú pre vládu a ľudí, ktorých tam dosadí finančne zaujímavé...
@marek2031 pozri si štatistiky a uvidíš...na rozdiel od iných nehovorím do vetra...
áno, vláda si mení svojích ľudí na relatívne vysokých pozíciách, ale tí si zase menia ľudí pod sebou a tak ďalej...nestrannosť sa veľmi netoleruje, pretože každý človek ma nejakú stranu s ktorou sympatizuje - tzn. ak sa úradník hlási napr. ku KDH a jeho šéf je v Smere tak sa môže rovno odísť nahlásiť na úrad práce pretože je na 95% isté že ho vyhodí pre to že má svoj názor...ak by si mi nato chcel niečo napísať tak si najprv zisti ako to je, a potom až budeš niečo o tom vedieť sa môžeš ozvať...
@wayne Neviem, pripadáš mi veľmi útočný Ukáž mi prosím tie štatistiky, z ktorých vychádzaš, som na ne strašne zvedavý....
Nikoho nezaujímajú malí úradníci, tí to robia za plat, ktorý je o niečo vyšší ako je plat učiteľov, tí sa určite nevymieňajú každé štyri roky Menia sa pozície, ktoré sú v priamom kontakte s dosadením človekom, nebodaj chceš povedať, že keď príde nové vedenie Sociálnej poisťovne, tak si môžu všetci zvaliť svoje kufre?
Dá sa komunikovať aj normálne, bez urážok a útokov, skús sa toho držať
@marek2031 štatistiky si nájdi ty ak si na nich zvedavý...nebudem zabíjať svoj čas pre "vševedkov" ako si ty...
dobre, povedal som ti už v predchadzajúcej odpovedi - najprv si o tom niečo zisti, ako to funguje a potom sa môžeš ozvať...nebuď ako 95% slovákov, ktorí sú na všetko majstri, každý vie všetko lepšie ako iní...najprv si niečo naštuduj, niečo si o danej téme prečítaj, uveď sa do obrazu a potom vyslov svoj názor...ak si si nevšimol ja prispievam len do fór, kde o danej téme niečo viem, nemám potrebu sa baviť povedzme o dizajne keď o ňom veľa neviem...
a spametaj sa - kde som ťa ja urazil??? kde som na teba útočil???nebuď vzťahovačný a precitlivený...
@wayne Pasuješ sa do role odborníka Neviem, asi ešte nemáš na to vek, a skúsenosti, ako ani ja...
Taktiež aj ja som môžem tváriť, ako nejaká "odborník" a oháňať sa neexistujúcimi štatistikami. To, že napíšeš pár riadkov na sociálnej sieti ťa do role odborníka nijako nepasuje
Ale nechám ťa v tom Si najmúdrejší, tvoj názor je najsprávnejší a hlboko sa klaniam, že som si dovolil, voči takej osobnosti ako si ty, vôbec otvoriť ústa... Prosím o prepáčenie
Fakt nemám chuť sa tu naťahovať, bye.
Svoju odbornú odpoveď nemusíš poskytnúť, netreba, verím ti!
ja ich obdivujem proste preto, že nad tými nástrojami väčšinou sedia celé dni a makajú a makajú, chodím do ZUŠ a hoci ma klavír a hudba celkovo baví, nikdy by som nedokázala cvičiť viac ako dve hodiny denne, a oni cvičia omnoho viac ako trápne dve hodiny denne.. ale niekedy sa stáva, že konzervatoristi hrajú/spievajú horšie ako absolventi na ZUŠkách
@storcko gympel som vychodil..a bohuzial, neviem ti na to odpovedat z jasneho hladiska. vychodil som gympel, ale konz. nie, myslim, ze gympel ma zlozitejsie tie ostatne predmety..bolo by to pochopitelne kedze je gymn. pripravou na VS ...ale asi by som to neporovnaval.kazde ma zlozite nieco ine
Lebo konzervatórium nie je ľahká škola, vydržať tam je niekedy o rozum Kto hrá na nejaký hudobný nástroj, tak to chápe, že nie je ľahké naučiť sa to a nie ešte z toho maturovať pred komisiou, čo sa nástroju venuje 30 rokov a je to prísnejšie hodnotená škola ako normálne, a dejiny hudby a teória nie sú ľahké veci ani na zuš-ke, nie to na konzerve Nájdeš tu zväčša 2 názory: tých, čo na nástroj hrajú a cháputo, no a tých, čo nehrajú a "chápu"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
(odomna rozhodne nie)
neviem ci to tak maju vsetci...ja obdivujem ju, inych neriesim lebo neviem, co vsetko do toho davaju ...v kazdom pripade dufam ze ich to bavi
...a su aj ine narocne skoly...to je jasne
Inak, keď sa menia vlády, menia sa len tí ľudia, ktorí zarábajú hodne, ale hodne peňazí, nemenia sa rádoví úradníci... Menia sa len tie pozície, ktoré sú pre vládu a ľudí, ktorých tam dosadí finančne zaujímavé...
áno, vláda si mení svojích ľudí na relatívne vysokých pozíciách, ale tí si zase menia ľudí pod sebou a tak ďalej...nestrannosť sa veľmi netoleruje, pretože každý človek ma nejakú stranu s ktorou sympatizuje - tzn. ak sa úradník hlási napr. ku KDH a jeho šéf je v Smere tak sa môže rovno odísť nahlásiť na úrad práce pretože je na 95% isté že ho vyhodí pre to že má svoj názor...ak by si mi nato chcel niečo napísať tak si najprv zisti ako to je, a potom až budeš niečo o tom vedieť sa môžeš ozvať...
Nikoho nezaujímajú malí úradníci, tí to robia za plat, ktorý je o niečo vyšší ako je plat učiteľov, tí sa určite nevymieňajú každé štyri roky Menia sa pozície, ktoré sú v priamom kontakte s dosadením človekom, nebodaj chceš povedať, že keď príde nové vedenie Sociálnej poisťovne, tak si môžu všetci zvaliť svoje kufre?
Dá sa komunikovať aj normálne, bez urážok a útokov, skús sa toho držať
dobre, povedal som ti už v predchadzajúcej odpovedi - najprv si o tom niečo zisti, ako to funguje a potom sa môžeš ozvať...nebuď ako 95% slovákov, ktorí sú na všetko majstri, každý vie všetko lepšie ako iní...najprv si niečo naštuduj, niečo si o danej téme prečítaj, uveď sa do obrazu a potom vyslov svoj názor...ak si si nevšimol ja prispievam len do fór, kde o danej téme niečo viem, nemám potrebu sa baviť povedzme o dizajne keď o ňom veľa neviem...
a spametaj sa - kde som ťa ja urazil??? kde som na teba útočil???nebuď vzťahovačný a precitlivený...
Taktiež aj ja som môžem tváriť, ako nejaká "odborník" a oháňať sa neexistujúcimi štatistikami. To, že napíšeš pár riadkov na sociálnej sieti ťa do role odborníka nijako nepasuje
Ale nechám ťa v tom Si najmúdrejší, tvoj názor je najsprávnejší a hlboko sa klaniam, že som si dovolil, voči takej osobnosti ako si ty, vôbec otvoriť ústa... Prosím o prepáčenie
Fakt nemám chuť sa tu naťahovať, bye.
Svoju odbornú odpoveď nemusíš poskytnúť, netreba, verím ti!