Kedy naposledy a pri akej príležitosti sa vám prihovoril cudzí človek?
Teda mimo toho, že sa Vás spýtal na to, koľko je hodín alebo na diskotéke, kde je to normálne ... Myslím len tak od veci viete a možno ste sa s ním aj viac spoznali alebo viackrát stretli alebo tak
ked som vbehol na polikliniku bez prevlekov na botasky. bolo blato po roztopenom snehu a ja som si napriek tomu vybehol na dvojku a narobil tam svinec. to až dvakrát. pri vstupe a aj pri odchode.
Dosť často sa mi to stáva aj ked uz si neviem spomenut kedy naposledy. Najviac sa mi páčilo ked za mnou pribehla jedna baba a pochválila mi kabát a spýtala sa ma ze kde som ho kúpila.
Zaujímavé bolo ked sa ma taky dvaja desatročny stuplici spytali či nemám cigy. A potom som si nemohla zapáliť.
pred pár dňami ma zastavili dvaja muži okolo tridsiatky, počkali si na mňa a povedali "Prepáčte, ale prekročili ste povolenú rýchlosť chôdze." dosť som bol mimo. potom na mňa vyšli s tým, že si zo mňa robili srandu a v skutočnosti sú z nejakého štatistického úradu a mal som im zodpovedať pár otázok.
a ráta sa aj cudzí človek v telefóne? lebo mne stále vyvoláva jedna pani na monitorovaný rozhovor.
asi pred dvoma tyzdnami som si sadla k jednej tetke v autobuse a ta mi hned rozpravala pribeh ako jednu stastiu tetku zdrbal revizor lebo nemala v mestskej listok a zacala ukazovat fotky v mobile ze: toto je moja dcera ,bola som ju pozret na malte ,aha tam sa rodia zvieratka bez chvosta? atd....vacsinou sa mi to stava v autobuse
oprava starsiu tetku a za chvostom nema byt otaznik...a este sa mi stalo ze som sedela pri skole na lavicke a zrazu jeden chlap ze aaa nepozname sa? hovorim ze nie a on ze sorry som si myslel ze hej ,no ocividne mu nevadilo ze ma nepozna a tak otravoval dalej.
V jendom kuse niekam cestujem takze vo vlaku mam plno prilezitosti takze sa zoznamujem s ludmi roznych narodnosti No ale posledne sa mi stalo pred niekolkymi dnami ked som isla elektrickou do prace a ani neviem ako som sa zakecala s babou co stala vedla mna.
Wau Takže očividne nepatrím medzi ľudí ku ktorým sa prihovárajú... A to som cestovala vlakom každý týždeň 4 roky a fakt málokrát sa mi stalo, že by sa mi niekto prihovoril:/
@mo0e tak ono to nie je vzdy ked cestujem s nejakou babkou v kupe tak radsej nie ale ale vacsinou je to tak ze ked cestujes niekolko hodin, tak uz debata zacne sama A uplne najlepsie bolo ked som cestovala s Varsavy do Budapestu. Boli sme v kupe piati, nikto nikoho nepoznal ale hned sa tam strhla super debata
Odo mňa si raz jedna teta pýtala peniaze na autobus a potom som sa jej už nezbavila. Všeličo mi vyprávala a kedže som práve mala náladu čo na srdci, to na jazyku, tak sme si dobre pokecali. Ale niektoré veci mi naozaj nemusela hovoriť. Napríklad, že jej našli moč v krvy.
A raz si zas ku mne sadol taký starý dedko a normálne ma začal baliť. Vyprával mi kraviny, že mám prsteň s diamantovým očkom : -) (Do riti kde sú tie smajlýky, ja ich neviem nájsť). Pýtal sa ma či som zasnúbená. Ja som sa začala na tom rehotať a on bol ešte šťastný, že ma rozosmial. Potom som to už nevydržala, tak som si odsadla a on úchyl za mňou! Raz ma tiež taký dáky štyridciatnik balil na vleku vo Vrátnej a takú smolu som musela mať, že som na neho natrafila až 2 krát!
dost casto. ludia vsetkych vekovych kategorii, oboch pohlavi, kdekolvek. tesim sa z toho väcsinou, nadsene sa s nimi rozpravam a pocuvam. sama som cudzieho cloveka este neoslovila bez toho, ze by som sa potrebovala nieco konkretne spytat alebo oznamit (napr. ze mu nieco vypadlo, kolko je hodin alebo ci uz isla 11tka)
Jedna baba z kvarty/kvinty ma zastavila cestou zo školských záchodov, spýtala sa ma, koľko mám rokov a že na svoj vek nevyzerám. Odvtedy sa zdravíme. Je zlatá.
eee... nwm ale najlepsie bolo ked sme sli s kamoskami v meste a taky dedkovia traja nas zastavili ze ... Dievcata, ja len ze boh vas miluje. a isli si dalej
idem z kostola , bolo pekné počasie minulý alebo predminulý víkend, tak nejako......a taký ujko neznámy spoza plota " teplo, čo?" ja úsmev a idem ďalej
Okrem rozhovorov za účelom zistenia čohokoľvek - aspoň jeden denne - si spomínam včerajšiu milú epizódku:
Na absurdne preplnenej zastávke vykonávame konvergentný pohyb ja pán s taškou. Ja sa skromne a nenásilne, priamočiaro deriem. Pánkľučkuje a oháňa sa najväčšou taškou, akú v strednej Európe dostať. Dochádza k nevyhnutnej zrážke, kedy je moja rovná trajektória pretnutá pánom.
dnes, isla som po ulici a len tak z nicoho nic sa mi prihovoril nejaky chlapik a zacal sa so mnou rozpravat ako by sme boli najlepsi kamarati....doteraz neviem kto to bol...
ku mne si raz taký starší pán prisadol na poliklinike, keď som čakala na sestričku.. a počúvala som mp3.. a on, že čo to počúvam.. a ja som v tedy ani neviem čo počúvala, tuším to bolo niečo od cypress hill .. a on, mi bez opýtania vytrhol sluchádlo z ucha a nasáčkoval si ho do ucha.....a hovorí: "dobré je to, pošleš mi to?" mohol mať asi okolo 50-tky
to sluchádlo som si už do ucha nedávala, pokým som si ho nevyčistila poriadne.. zdalo sa mi to dosť nechutné po cudzom.. :-!
Cez víkend na zastávke, keď sme išli z Bažanta, okolo takej pol druhej v noci. Takí dvaja si tam navzájom nadávali kvôli stratenej SIMkarte, vzájomne sa hádzali o steny zastávky a jeden druhého ťahal preč keď si asi 5krát sadol do stredu cesty. A potom mi jeden z nich ukazoval svoje farebné ponožky. Prišli naše autobusy, oni nastúpili do svojho, ja do môjho. Ale potom si to rozmysleli a pristúpili do toho môjho. A celú cestu kričali, že tá blondýna zo zastávky má ísť s nimi na byt. Ja som sa tam len schovávala v dave a tvárila sa nenápadne.
naposledy hmm, včera také dievča, čo sedelo vedľa pri stole v noci v krčme sa pýtala, či záchod ešte stále tak smrdí od grcky a povedala som jej, že hej.
si myslela, že zakamufluje to, že to tam neogrcala ona, ts! som potom dve pivá držala až domov, áu.
Asi pred dvoma týždňami na stanici sa ma nejaký chlap niečo pýtal, ale mala som akurát v ušiach slúchatká a nepočula som ho, tak som len prikývla a on odišiel
Neviem, ci sa to rata, ale minule som nocakom isiel domov a videl som takych troch sympatakov, ktori vystupili na rovnakej zastavke, ako ja, ale isli opacnym smerom.
Co sa nestalo, obisli sme rovnaku skupinku panelakov, kazdy z druhej strany a isli sme na ulici oproti sebe, zahol som do nasich dveri, zavrel som ich a ked som sa obzrel, videl som, ze nesu nejaku znacku typu "zakaz vjazdu"...
Rychlo som sa vyklonil spoza rohu za dvere, jeden z typkov rovnako vyklonil spoza rohu hlavu, vysiel som von, zvitali sme sa, oni sa strasne na tom, co urobili, zabavali, pochvalil som ich a vsetci sme sa so znackou odfotili, o pol stvrtej rano.
dnes v meste jak som bola s moju najkepsiu kamosku ap rawe prechadzali okolo asn fudbalisti,,tak sap rihovorili ale boli rumuni tak se nerozumeli ale haluz mno hhehhe
terza som si ešte spomenula: Milujeeeem nemčinu som uplny blazon do nej a minule si kráčam od krstnej na busovu zastavku a za mnou ide taky vysmiaty ujo a ked ma obehuje tka povie: Gruss Got! a ja uplne v šoku Gruss ....ehm Got..asi tak potichu že som si nebola ista či som to povedala a minule vo viedni v pratri jedna tetka prišla ku mne a čosi začala trepať po nemecka poriadne som jej neroumela ani som ju nepočula tka som jej povedala že jej neruzmiem
a ano ed čítam vaše komenty ešte som si spomenula že ked som min, rok šla vlakom zo SNV do BA tak tam sedel taky starší par a rozprávali mi prihody a tka ale bolo to celkom zaujimave boli zlatí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
kedysi: "ahoj. chcem byť tvojím najlepším priateľom, chcem ti pomáhať, aby si sa necítila sama."
"ahoj. dávaj si pozor na cudzích ľudí, nerozprávaj sa len tak s hocikým. to vidno, že teba kdekto pristaví."
"ahoj. len si chcem vypýtať tvoje telefónne číslo a pozvať ťa na večeru."
dnes:
"helééééééé, hezkáááá holkáááááá, volééééé." (tiahni do piči)
"slečna, čo si myslíte o tomto obraze?" (to na výstavách)
najčastejšie dnes:
"dobrý deň, nechcete kúpiť voňavky?" (piči, ne, posledné peniaze idem dať na mačacé podstieľku!!!!)
tak sme sa potom bavili celú cestu, keď som ju chytila a ona si spokojne vrnela.
dúfam, že to už viac opakovať nebude.... bo by už nemusel druhý krát stretnúť...Hellušku, ktorá nespreneverila ani cent!
(pozriem naňho)"Ahoj?"
on: "nekúpiš mi cigy ?"
Asi tak
Zaujímavé bolo ked sa ma taky dvaja desatročny stuplici spytali či nemám cigy. A potom som si nemohla zapáliť.
a ráta sa aj cudzí človek v telefóne? lebo mne stále vyvoláva jedna pani na monitorovaný rozhovor.
Vymeškala som tri autobusy. Čiže diskusia (či skôr hádka?) na pätnásť minút.
A raz si zas ku mne sadol taký starý dedko a normálne ma začal baliť. Vyprával mi kraviny, že mám prsteň s diamantovým očkom : -) (Do riti kde sú tie smajlýky, ja ich neviem nájsť). Pýtal sa ma či som zasnúbená. Ja som sa začala na tom rehotať a on bol ešte šťastný, že ma rozosmial. Potom som to už nevydržala, tak som si odsadla a on úchyl za mňou! Raz ma tiež taký dáky štyridciatnik balil na vleku vo Vrátnej a takú smolu som musela mať, že som na neho natrafila až 2 krát!
ona:"mladá slečna máte chvíľku" (oriflame anketa)
ja: (vypúlené očiská) "prepáčte nemám záujem"
a dneska taká staršia teta že z ktorého nástupištia odchádza autobus
a on na to "ty si tu rozpravku nepozerala?"
a ja ze nie a radsej som sla dalej
Len som čakal na učiteľku. =D
idem z kostola , bolo pekné počasie minulý alebo predminulý víkend, tak nejako......a taký ujko neznámy spoza plota " teplo, čo?" ja úsmev a idem ďalej
Na absurdne preplnenej zastávke vykonávame konvergentný pohyb ja pán s taškou. Ja sa skromne a nenásilne, priamočiaro deriem. Pánkľučkuje a oháňa sa najväčšou taškou, akú v strednej Európe dostať. Dochádza k nevyhnutnej zrážke, kedy je moja rovná trajektória pretnutá pánom.
,,Pardon."
,,Piča!"
to sluchádlo som si už do ucha nedávala, pokým som si ho nevyčistila poriadne.. zdalo sa mi to dosť nechutné po cudzom.. :-!
si myslela, že zakamufluje to, že to tam neogrcala ona, ts! som potom dve pivá držala až domov, áu.
naposledy vcera ked mi ujo zacal vypravat ze je to tu prehnite (myslim stat)
Co sa nestalo, obisli sme rovnaku skupinku panelakov, kazdy z druhej strany a isli sme na ulici oproti sebe, zahol som do nasich dveri, zavrel som ich a ked som sa obzrel, videl som, ze nesu nejaku znacku typu "zakaz vjazdu"...
Rychlo som sa vyklonil spoza rohu za dvere, jeden z typkov rovnako vyklonil spoza rohu hlavu, vysiel som von, zvitali sme sa, oni sa strasne na tom, co urobili, zabavali, pochvalil som ich a vsetci sme sa so znackou odfotili, o pol stvrtej rano.