Kedže som postrehla forum o ŤZP preukazoch, tak by ma len zaujímalo koľko je tu držiteľov preukazu ŤZP, prípadne aj či vlastní
áno mám preukaz ŤZP##nie nemám ##nemám , ale chcel by som (určite je tu niekto taký)##som uznaný soc.poisťovňou ŤZP, ale nevlastním preukaz ŤZP##vlastním preukaz ŤZP ale nie som uznaný invalidným soc.poisťovňou##iné
posudková komisia na soc.poisťovňa má iné kritériá
preukaz ŤZP vydáva UPSVAR a oni majú iné tabuľky, takže koľko krát sa stáva, že hoci pacient je zdravotne postihnutý nemusí ho uznať jeden z týchto dvoch orgánov.
invalidita 50percent ale preukaz ztp nemám.z viacerych dovodov.ale najcastejsie odomna pytaju isic ci ako sa to pise.)co ma vzdy poteis vzhlaodm na moj vek.)a zisiel by sa mi viac ako ztp,uz mi trikrat nan nukali zlavu
Mne po uraze nic neuznala ani SP. Jednoducho by som musel dopadnut ovela horsie, aby som ziskal dost percent. A to ak by som uz tak zle zdravotne dopadol, bola by mi invalida aj s celou tou saskarnou na nic.
Mala som zťp-s a 80% +parkovaciu kartu ,ale za rok som sa neuveriteľne vyliečila na 50% takže mám už len Zťp(bez parkovacej karty) . Úrad vôbec nebral ohľad na trvalé následky po liečbe. Ich to proste nezaujíma. My biely nemáme nárok na nič ,ale čierny na všetko ked ich čo i len pichne v riti.
@laurikaaa napr. ked som mala zťps tak som mala niektoré festivaly zadarmo , SAD-kou som jazdila za 5 centov (teraz za 50!)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
preukaz ŤZP vydáva UPSVAR a oni majú iné tabuľky, takže koľko krát sa stáva, že hoci pacient je zdravotne postihnutý nemusí ho uznať jeden z týchto dvoch orgánov.
@laurikaaa napr. ked som mala zťps tak som mala niektoré festivaly zadarmo , SAD-kou som jazdila za 5 centov (teraz za 50!)