@2 myslim ze mas pravdu..on to sice povie ale nos nenarastie akoby hovoril pravdu...lebo keby narastol tak akoby klamal lenze on mal pravdu...@ericca vole ty si nasla pinokiovi riesenie ako klamnat bez toho aby sa mu zvecil nos....si borec
ty davas otazku typu "co bolo skor? vajce alebo sliepka" - nemozne odpovedat...ale myslim si ze nas klame sam autor knihy.... bodaj by mu chcel narast nos dlhy jak lolofon
@314r vajce alebo sliepka" no nie pre vsetkych to je neriesitelna otazka....napr. ja som veriaca teda verim ze boh stvoril nie vajicko ale rovno sliepku....(ved ako by sa vajce vyliahlo keby na nom mama nesedela???)
ale podla toho ci mu ten nos narastie.. ked povie ze jeho nos teraz narastie tak to bude klamstvo ked narastie, lenže ked to bude klamstvo tak by jeho nos mal narast, čiže potom to nie je klamstvo!
@janehonda no tak to s tym nema nic spolocne, pretoze boh mohol stvorit vajce a magiou, ktorou boh ovplyva zariadil aby sa z neho vyliahlo kura, ktoremu dal za prikaztoto "Odteraz, aby sa ti vyliahlo nove kura, budes musiet sedavat na vajcach" ----
je to neriesitelne - pretoze si to kazdy vysvetli podla seba, teda neexistuje vseobecna, resp. vacsinova zhoda - neda sa to riesit!
keď povie že mu narastie tak neklame lebo vedel že klame ale keby nevedel že mu narastie tak by to povedal len tak ale narástol by mu pretože by klamal ale tým pádom keď by mu narástol tak by neklamal ... čiže mohol aj klamať aj nie
@silwesa napríklad paradox starého otca - cestuješ v čase do minulosti a zabiješ svojho starého otca predtým, ako stretne tvoju starú mamu. Zdanlivo neriešiteľný problém, lebo ak ho zabiješ, nikdy nebudeš existovať a teda si nemohla ísť do minuosti a zabiť ho a on teda žije. A ty tým pádom existuješ a vrátiš sa do minulosti a zabiješ ho, atď atď.
ALE kvantová mechanika ukazuje, že keď odcestuješ do minulosti, cestuješ vlastne do iného vesmíru. Tým pádom, keď zabiješ svojho starého otca, je všetko v poriadku, lebo tie vesmíry nie sú nijako zviazané. Ten "minulý" vesmír bude v možno trochu a možno podstatne iný ako ten, z ktorého si sa vybrala, ale to nevadí, pretože v tom "minulom" vesmíre si nikdy existovať nemala (až na to tvoje ja, ktoré tam prišlo z "budúcnosti".
vyborna myšlienka, zdielam presne rovnaký názor.. ak by tam bolo napisane moj nos narastie tak by to bolo len konštatovanie že niekedy naraste čo je v podstate zo štatistiky ludskeho spravania pravda lebo každy raz zaklame, ale ked je tam že narastie teraz v aktualnom okamihu tak v ttom pripade klame a tym padom mu narastie ale až o nejaku nekonečne malu dobu času
@dukenukem toto je podľa mňa polopravda - aj keď podľa inej teórie je aj polopravda relatívna kvantová mechanika si už vo svojej podstate určila "teoretický" strop svojho pôsobenia. paradoxy ako také (aj starý otec) lepšie popisuje teória strún.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
carodejnik dokaze vsetko, dokaze vycarovat aj taky vysoky vrch aby ani s vlastnymi carami neuvidel jeho vrchol?
mam radsej taketo:
Jeden obyvatel huskovcan povedal ze vsetci huskovcania klamu, klamal alebo hovoril pravdu?
Odpoved myslim poznate
podľa mňa Pinocchio nemôže vedieť, či hovorí pravdu alebo nie, takže je to lož napriek tomu, že sa tak stane
je to neriesitelne - pretoze si to kazdy vysvetli podla seba, teda neexistuje vseobecna, resp. vacsinova zhoda - neda sa to riesit!
V čase t = T povie Pinocchio "môj nos teraz narastie", čo trvá povedzme T´
V čase t = T + T´ sa nič nestane, a tým pádom klame a tak mu nakoniec v čase t = T + T´ + dT nos narastie.
Zjednodušene, nos mu narastie po dlhšom čase, než by mu po klasickom klamaní narástol.
A inak skôr bolo vajce, lebo už napríklad plazy, ktoré sú jednoznačne evolučne staršie, sa liahnu z vajec
A inak skôr bolo vajce, lebo už napríklad plazy, ktoré sú jednoznačne evolučne staršie, sa liahnu z vajec
tak, a kto nechce vcelku...kludne si moze Pinocchia nastruhat a jest piliny
na to odpoved neexistuje.
...
hej
ALE kvantová mechanika ukazuje, že keď odcestuješ do minulosti, cestuješ vlastne do iného vesmíru. Tým pádom, keď zabiješ svojho starého otca, je všetko v poriadku, lebo tie vesmíry nie sú nijako zviazané. Ten "minulý" vesmír bude v možno trochu a možno podstatne iný ako ten, z ktorého si sa vybrala, ale to nevadí, pretože v tom "minulom" vesmíre si nikdy existovať nemala (až na to tvoje ja, ktoré tam prišlo z "budúcnosti".