Chcel by som vedieť akú mate knihu najradšej a prečo. Aký žáner a čo vás zaujalo.....
U mňa to boli do minulého roku všetky Tolkienové knihy, kvôli svojmu vytvorenému svetu, nádhernému opisu a skvelému deju( myslím tým všetky knihy týkajúce
grr, nenávidím túto tému lebo si nikdy neviem vybrat jednu knihu... ale povedzme že v pantha rei v oddelení náboženstva trávim dost vela času... (a o pápežovi zrovna nečítam...)
hm, ja nikdy neviem určiť žáner, asi by som to opísala ako taký nejaký životopis (samozrejme, fiktívnej postavy, ale teda pravdepodobne tam niečo autobiografické bude) obohatený o akýsi filozofický rozmer a značnú hyperbolu až iróniu, či sarkazmus
áno, viem, že taký žáner neexistuje
ale paradoxne, podmienky tohto môjho nového žánru zastrešujú dve knihy, ktoré ma celkom vzali a to Svet podľa Garpa (od J. Irvinga) a Šunkový nárez (od Ch. Bukowskeho)
ale inak, Tolkien je tiež fajn, tiež je to jeden z tých autorov, pri ktorých proste nechápem, ako mohli také niečo vymyslieť (myslím Stredozem a vôbec, všetky tie epické príbehy, vlastne celý svet, ktorý je uveriteľný (v tom zmysle, že v ňom veci logicky fungujú) a niekomu sa to možno nezdá, ale je to kurva ťažké a niekedy premýšľam o tom, či tam v nejakom paralelnom živote nežil
Tolkiena zbožnujem, ale jeho svet je tak reálny až si myslím a chcem sa v ňom nachádzať, tí čarodejnici trpaslikovia a elfovia, až sa čudujem že ich pri tých knihách nevnímam ako rozprávkové bytosti ale ako normálne, realne. Je to fakt super a nebyť tolkiena, tak fantasy knižky nedosanú nový rozmer. lebo to je viac než len fantasy.
inač aj chatrč od paula younga sa mi páčila i ked to bola zložitá kniha.
Most Kolibríkov až tak som sa do toho vžila že som 2 hodiny nad tým revala a potom som sa nasrala a napísala správu spisovateľke Krásna kniha,až na koniec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
zaujímavé čítanie
áno, viem, že taký žáner neexistuje
ale paradoxne, podmienky tohto môjho nového žánru zastrešujú dve knihy, ktoré ma celkom vzali a to Svet podľa Garpa (od J. Irvinga) a Šunkový nárez (od Ch. Bukowskeho)
ale inak, Tolkien je tiež fajn, tiež je to jeden z tých autorov, pri ktorých proste nechápem, ako mohli také niečo vymyslieť (myslím Stredozem a vôbec, všetky tie epické príbehy, vlastne celý svet, ktorý je uveriteľný (v tom zmysle, že v ňom veci logicky fungujú) a niekomu sa to možno nezdá, ale je to kurva ťažké a niekedy premýšľam o tom, či tam v nejakom paralelnom živote nežil
Nech vojde ten pravý - strašne napínavé oboje vlastne
inač aj chatrč od paula younga sa mi páčila i ked to bola zložitá kniha.