Všímate si aj vy v knihách ktoré čítate chyby?..Gramatické napr že miesto žena je tam zena atd..alebo také napr že je tam pomenené meno niekoho v príbehu a tak...Lebo ja teraz čítam jednu knihu a je tam tých chýb
minule som si v jednej knihe všimla tiež že je nejak blbo preložené to slovo - namiesto udrieť/udrel, tam bolo uderiť/uderil ale akože, keby som to tam uvidela iba raz tak si poviem že no, možno chyba ale bolo to tam takto viackrát
máš pravdu, v tých novších vydaniach si to aj ja všímam. Je to pravdepodobne spôsobené tým, že všetko je "rýchlo, rýchlo" a náklady sú tlačené dolu, aby bol väčší zisk (namiesto viacerých to kontroluje asi iba jeden)
vydavatelstvo Slovart? Kvoli tomu som nemohol ani docitat jednu knihu. Preklad slaby ako caj a ktomu este takymi chybami, co im musi vyhodit chybu kazdy program... hanba
v PC_REVUE su radi, ze este aj ich maily nemusia prechadzat korekturov a knihy sa tlacia chyba na chybe..
zvyčajne čítam tak rýchlo, že sa sústredím čisto na obsah a gramatické chyby musia byť veľmi výrazne na to, aby som si ich všimol. Keď čítam knižku viackrát, tak vtedy je možné, že si všimnem aj dalšie gram. chyby
Stáva sa, ale čo narobím.. Od gramatických chýb až po zmenené mená.. napr v jednej z častí Narnie v celom príbehu nebolo meno Lucka a oni ju tam na samom konci použili na miesto niekoho iného.. to ma napríklad vie zaraziť, lebo to nie je len jeden krát. Gramatiku ešte pochopím, ale celé slová alebo tie čechizmy.
ja síce knihy nečítam, no na istej sociálnej sieti, ktorú tu tak všetci odcudzujú mám v kontaktoch jedného chalana, ktorí nedávno vydal knihu.. bolo okolo toho veľké haló.. ona sa vlastne asi aj dobre predáva (neviem), no keď som čítala tie jeho niektoré statusy a videla som tie jeho gramatické chyby, nechápala som, ako môže niekto taký vydať knihu. Neskôr som zistila, že jeho texty mu opravoval človek, ktorý taktiež s gramatikou veľký kamarát nie je a preto by som sa veľmi nečudovala keby v tej knihe aj nejaké chyby boli..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
v PC_REVUE su radi, ze este aj ich maily nemusia prechadzat korekturov a knihy sa tlacia chyba na chybe..
Ale väčšinou len také že chýbajú úvodzovky, takže neviem kto kedy prestal čo hovoriť... A sem-tam nejaký preklad ale asi toť vsjo