1. nemám. Celkom sa vyhýbam poézii a drámu keď už tak zinscenovanú, ale ohľadom prózy je to rôznorodé, takže odpoviem próza, i keď próza žánrom nie je.
2. Toho je viac a ťažko vybrať jednu, obligátne ale zvyknem odpovedať Nevesta hôľ, len preto, že veľa ľudí tvrdí, že sa to nedá čítať. (Celkovo mám rada ale viac vecí, čo niektorí tvrdia, že sa to nedá čítať - nie kvôli tomu, že by to bolo zlé, ale tak celkovo, mám to priradiť k bodu 1?
3. Ak musím, uvediem pár autorov, od kt. som čítala viac vecí a všetko sa mi viac-menej páčilo, ale od nikoho som neprečítala väčšinu jeho/jej diel, tak nemôžem posudzovať (i keď od Kafku a Poa som toho prečítala dosť veľa, tak možno si zaslúžia byť spomenutí. A Švandtner, lebo predošlá otázka).
4. To je jedno, pokiaľ je to dobre napísané, väčšina brakov ale býva v prvej osobe, preto k tomu mám mierny odpor, ale poznám aj dobré veci písané v prvej osobe (Snellman, Riksom, vravím o vás, dámy
5. To je jedno. Jediné, čo mi zvykne prekážať je pdf alebo iné elektronické médium, ale zvykla som si čítať aj tak.
Ako kedy a čo príde pod ruku, ale uprednostním niečo menej rušivé, i keď čítať Werthera, pasáž, kedy sa ide zastreliť a do toho počujem Angelu kričať "Kill with power, die! Die!" má tiež svoje čaro. (Prehrávanie bolo vtedy na náhodne, ak by som vyberala úmyselne k tej pasáži, vyberiem iné).
5. Pevná väzba (mäkká sa mi síce pohodlnejšie číta, ale rýchlejšie sa poškodí )
Hudbu počúvam iba keď som v autobuse, prípadne v hlučnej skupine ľudí. Pustím si skôr Hansa Zimmera, alebo niečo na ten spôsob - piesne s textom by ma rušili.
Muzika pri citani mi nevadi, ale vtedy pocuvam zvacsa mongolske hrdelne nabozenske napevy, pripadne instrumentalnu hudbu, ktora nerusi ak nie je velmi nahlas
1. napíšem literárny smer, pretože to o človeku viac povie, takže magický realizmus
2. Majster a Margarétka - Mikhail Bulgakov
3. Clive Barker (mám rád kopu iných autorov, ale od neho hltám jednu knihu za druhou)
4. tak toto je naozaj irelevantné
5. zbožňujem staré knihy, aj menej staré knihy v tvrdej väzbe, lebo vyzerajú tak elegantne... úplne nové knihy sa mi naopak veľmi páčia ako paperbacky
Bonus: hudbu občas počúvam, primárne rock alebo postrock, prípadne triphop alebo nejaké electro, napr. liquid dubstep... väčšinou inštrumentálne, aby ma to nejak nerušilo
1. asi všetko...ale najviac fantasy a historické...a detektívky a staré romány...proste je toho veľa
2. nie je, je ich priveľa, ale mám veľmi rada knihy od Joanne Harrisovej (autorka Čokolády a aj mnohých skvelých kníh o ktorých nik nevie) alebo Carlosa Ruiza Zafóna, je super spisovateľ, španiel ale lepší ako Coelho
3.opäť ťažko povedať, lebo mám veľmi široký záber, ale tak Jane Austen, Emili a Charlotte Bronte, alebo z 2.ky otázky, Christopher Paolini...a proste kopa
1. už sa mi stalo, že z každého žánru som si našla nejakú knihu ktorá ma zaujala tak ... ale najviac asi ... horor, fantasy a mystika, klasika, román, historická, filozofická literatúra
2. fúha tažko vybrať len pár
3. tak ako 2 ale tak najviac čo ma očarili hmm Stoker, Lovercraft, Barker, London, Dickens, Barker,Louisa May Alcott, Minato, Poe,
4. obe mi vyhovujú ťažko vybrať ... záleži aj od deja a žánru
5. skôr pevná
no ešte som nepočúvala hudbu pri čítaní ,myslím... ani nepotrebujem .... dúfam že som na nejaké dôležité informácie ( autorov a tak ) nezabudla
@29 sry 3.mala byť že ... tak ako 2 ale tak najviac ma očarili hmm Stoker, Lovercraft, Barker, London, Dickens, Louisa May Alcott, Minato, Poe, Gaiman ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
2. je ich viac
3. Michael Connelly
4. je mi to jedno
5. pevna
Bonus: nepocuvam
2. Kým hviezdy svietia, Angelológia, Punková princezná, Harry Potter
3. nemám konkrétneho
4. lepšie sa mi číta ak je to v 1. osobe
5. pevná, ale myslím že ide o obsah knihy, nie o väzbu
2) Dracula, Portrét Doriana Graya, Tieň vetra, Smršť..
3) Stoker, Lovecraft
4) kedy ako
5) pevná
Bonus: Občas hej.
2. Mistborn series, Dresden files, Zaklinac, Konias, a asi tritisic dalsich.
3. Je ich viac ako jeden: namatkovo spomeniem Sapkowskeho, Sandersona, Butchera, Cervenaka a Zambocha
4. Ako kedy, zvladnem oboje
5. Vacsinou makka, lepsie sa prenasa a je to pohodlnejsie napriklad na cestu.
2. Silmarillion/Rozum/1984
3. Tolkien/Sloboda/King
4. Nezáleží
5. Nezáleží
Ako kedy, ak áno, väčšinou len audiomachine
2. Toho je viac a ťažko vybrať jednu, obligátne ale zvyknem odpovedať Nevesta hôľ, len preto, že veľa ľudí tvrdí, že sa to nedá čítať. (Celkovo mám rada ale viac vecí, čo niektorí tvrdia, že sa to nedá čítať - nie kvôli tomu, že by to bolo zlé, ale tak celkovo, mám to priradiť k bodu 1?
3. Ak musím, uvediem pár autorov, od kt. som čítala viac vecí a všetko sa mi viac-menej páčilo, ale od nikoho som neprečítala väčšinu jeho/jej diel, tak nemôžem posudzovať (i keď od Kafku a Poa som toho prečítala dosť veľa, tak možno si zaslúžia byť spomenutí. A Švandtner, lebo predošlá otázka).
4. To je jedno, pokiaľ je to dobre napísané, väčšina brakov ale býva v prvej osobe, preto k tomu mám mierny odpor, ale poznám aj dobré veci písané v prvej osobe (Snellman, Riksom, vravím o vás, dámy
5. To je jedno. Jediné, čo mi zvykne prekážať je pdf alebo iné elektronické médium, ale zvykla som si čítať aj tak.
Ako kedy a čo príde pod ruku, ale uprednostním niečo menej rušivé, i keď čítať Werthera, pasáž, kedy sa ide zastreliť a do toho počujem Angelu kričať "Kill with power, die! Die!" má tiež svoje čaro. (Prehrávanie bolo vtedy na náhodne, ak by som vyberala úmyselne k tej pasáži, vyberiem iné).
2. Song of ice and fire, Hlava 22, 1984, pan prsteňov
3. Tolkien, george martin, heller
4. Neviem, blizsie mi je prva, castejsie citam v tretej
5. Pevna
Bonus: väčšinou ano a taku, aka sa hodi ku knihe. Niekedy sa nehodi ziadna.
2. Neznesiteľná ľahkosť bytia, Temné hmoty, Hrôza v Dunwichi, Lolita, Misery musí zomrieť, Neviditeľný, Pickmanov model, Digitálna pevnosť
3. Milan Kundera, Philip Pullman
4. 1.
5. je mi to 1
2. Hold Katalánsku
3. George Orwell
4. tiež jedno
5. tiež jedno, aj e-book
a hudbu nepočúvam väčšinou, ruší ma to
2. Sherlock Holmes (ktorákoľvek)
3. Sir A. C. Doyle
4. Prvá osoba
5. Pevná väzba (mäkká sa mi síce pohodlnejšie číta, ale rýchlejšie sa poškodí )
Hudbu počúvam iba keď som v autobuse, prípadne v hlučnej skupine ľudí. Pustím si skôr Hansa Zimmera, alebo niečo na ten spôsob - piesne s textom by ma rušili.
Muzika pri citani mi nevadi, ale vtedy pocuvam zvacsa mongolske hrdelne nabozenske napevy, pripadne instrumentalnu hudbu, ktora nerusi ak nie je velmi nahlas
2. Gormenghast (Mervyn Peake)
3. Nezvyknem od jedného autora čítať viac kníh, no najobľúbenejší sú Tolkyen a jeho súčasníci
4. Tretia osoba
5. Jednoznačne pevná väzba, aj tú zničím tak, že po prečítaní je nepoužiteľná, no mäkkú väzbu by som zničil skôr jak by som ju začal čítať...
B: Akýkoľvek zvuk alebo hluk v okolí mi vadí.
2. nechcem uviest jednu
3. Tolkien, Martin, Heller, Orwell, Lovecraft, Kerouac, Dostojevski a gazilion dalsich
4. 3.
5. pevna
malokedy
2. Nezbytné věci
3. Stephen King
4. je to jedno
5. ako kedy, mám zhruba rovnako pevných aj paperbackov
bonus - mávam zapnutú telku občas inak nie
2. Majster a Margarétka - Mikhail Bulgakov
3. Clive Barker (mám rád kopu iných autorov, ale od neho hltám jednu knihu za druhou)
4. tak toto je naozaj irelevantné
5. zbožňujem staré knihy, aj menej staré knihy v tvrdej väzbe, lebo vyzerajú tak elegantne... úplne nové knihy sa mi naopak veľmi páčia ako paperbacky
Bonus: hudbu občas počúvam, primárne rock alebo postrock, prípadne triphop alebo nejaké electro, napr. liquid dubstep... väčšinou inštrumentálne, aby ma to nejak nerušilo
2. J.D.Salinger- Catcher in the rye/Kto chytá v žite
3. M.Lasica/J.Satinský
4. 1.
5. mäkká - menšia, nie je ťažká, môžeš ju všade nosiť so sebou
Občas áno- inštrumentálky/epic music/enya ... alebo hocičo podľa nálady
2. Harry Potter, Stroncium
3. Rowlingová/King/Kulhánek
4. 3., ale prežijem aj 1.
5. radšej mám pevnú, pretože mäkkú rýchlo zničím, ale v podstate mi na tom nezáleží
Bonus: nepočúvam, neviem sa sústrediť
fantasy, vampire a podobne, kde vystupuje aspon jedna ina rasa
2. Obľúbená kniha?
momentalne asi najviac knihy od Jeanine Frost, dost casto sa to meni
3. Obľúbený autor?
momentalne Jeanine Frost
4. 1. osoba alebo 3.?
zvladam aj tak, aj tak, ale radsej asi 1.
5. Pevná vs mäkká väzba
pevna
Bonus: Počúvate hudbu pri čítaní, ak áno aký druh alebo speváka/speváčku?
pocuvam, vsetko co mi pusta DJ Winamp
2. Tovar
3. Dan Brown
4. To je jedno
5. Hlavne nech je dobra kniha, ale skor pevna ked tak
2. A Song of Ice and Fire (1-4)
3. George R.R. Martin
4. radšej z prvej osoby aj keď nepohrdnem ani treťou
5. Pevná väzba
2. Byť tak Bondom, Musíme sa stretnúť
3. Jana Pudláková, Gabriela Futová
4. 3.
5. pevná
nie, to ma ruší, pri čítaní mám rada kľud
2. (strašne málo som toho čítal ale..) pán prsteňov, hobbit, nezbytné věci, - viac čítam poviedky
3. Tolkien, King
4. neriešim to, vyhovujú mi obidve varianty
5. tiež neriešim
2. je ich viac. a veľa budúcich obľúbených kníh ma ešte čaká. (ale zatiaľ sú to logicky zväčša knihy od autorov v 3.)
3. tak napríklad Heller, Saroyan, Kerouac, Bukowski, Vonnegut.
4. nezáleží, lúbim aj také aj také.
5. nezáleží, lúbim aj také aj také.
- nepočúvam.
Mám toho načítaného málo, takže sa teším ešte na kvantum ďalších obľúbených kníh a autorov
2. nie je, je ich priveľa, ale mám veľmi rada knihy od Joanne Harrisovej (autorka Čokolády a aj mnohých skvelých kníh o ktorých nik nevie) alebo Carlosa Ruiza Zafóna, je super spisovateľ, španiel ale lepší ako Coelho
3.opäť ťažko povedať, lebo mám veľmi široký záber, ale tak Jane Austen, Emili a Charlotte Bronte, alebo z 2.ky otázky, Christopher Paolini...a proste kopa
4. 1. osoba, mám to radšej
5. Pevná väzba
husbu pri čítaní nepočúvam, nepotrebujem
2. fúha tažko vybrať len pár
3. tak ako 2 ale tak najviac čo ma očarili hmm Stoker, Lovercraft, Barker, London, Dickens, Barker,Louisa May Alcott, Minato, Poe,
4. obe mi vyhovujú ťažko vybrať ... záleži aj od deja a žánru
5. skôr pevná
no ešte som nepočúvala hudbu pri čítaní ,myslím... ani nepotrebujem .... dúfam že som na nejaké dôležité informácie ( autorov a tak ) nezabudla
2. T. Dreiser - Americká tragédia
3. nemám
4. skôr tretia
5. pevná
chcem ticho.
2. vela
3. nehrozi
4. 1.
5. makka
radio (pop, rock, alternativa, klasika, rec)
2. Hunger Games, Harry Potter, Risknem to s punkerom
3. nemám
4. to je jedno, ale už keď tak skôr 1.
5. pevná (mäkké knihy skôr poškodím)
Bonus: pri čítaní potrebujem ticho ináč sa nedokážem sústrediť na to čo čítam a vnímam skôr text hudby ako samotný text knihy
2.Lásky vojnového zajatca
3.Arthur Conan Doyle
4.3
5.pevná
Klasiku ako Wolfgang Amadeus Mozart alebo Johann Sebastian Bach.
NIekedy aj takú čiernovlasú ale nemám páru ako sa volá. viem že mala zelené pozadie na celom albume.
Fantasy/Filozofia
2. Obľúbená kniha?
Amy Winehouse
Obľúbený autor?
Osho
1. osoba alebo 3.?
1.osoba
Pevná vs mäkká väzba
Pevná
Bonus: Počúvate hudbu pri čítaní, ak áno aký druh alebo speváka/speváčku?
Podľa toho, akú knihu čítam
2. Tretie oko/Hry o život/Chatrč/Dracula
3. S.King/B.Stoker/E.A.Poe
4. To je jedno... Pokiaľ nie je medzi odsekmi veľký časový posun
5. Pevná
Bonus: Niekedy... Folk/pop - Rolling stones, Oasis, Beatles....Ale väčšinou Oasis...
2. Kto chytá v žite
3. J. D. Salinger
4. 1. osoba
5. Pevná väzba
Bonus: nepočúvam hudbu, vyrušovalo by ma to.
2. tých je veľa, ale tak napríklad Dcéra dymu a kosti, Pád, Eragon.....
3. nemám žiadneho konkrétneho
4. ako kedy ku niektorým druhom kníh mi viac sedí 1. osoba, ale väčšinou 3.
5. pevná väzba