Našli ste v knihe niekedy niečo čo tam nemalo byť? Je jedno či to bol fľak od kávy vyzerajúci ako pes, preklep, nejaký založený papier po predchdzajúcom majiteľovi,,chýbali vám strany a podob.
v knihe co som minule citala sa jedna z hlavnych postav volala Augustin alebo Agustin. asi kazdykrat to bolo inak. a inak take drobne preklepy. raz bola v knihe z kniznice vytrhnuta strana 111, 222 a 333. a take ze obliate cajom pravidelne. raz bolo nieco obliate niecim znepokojivo cervenym ale radsej som to neskumala
nuž to sú bežné veci podľa mňa...ak sa nám do rúk dostanú použité veci... ale ak sa také veci stanú v čisto novej kúpenej knihe...nuž to už je čo povedať
ja vzdy najdem v knihe vela gramatickych chyb a taktiez sa niekde nepouzivaju uvodzovky na vytycenie priamej reci .....a niekedy sa potom v tom stracam
Neviem už presne čo to bolo za knihu, ale v nejakej som našiel taký papierik, a na ňom otcovym písmom "Blúdim zrakom, hľadám miesto kde ním môžem spočinúť. Nenachádzam, slepnem..."
Myslím že keď sme kúpili Harryho Pottera 5 alebo 6 v slovenčine, chýbalo nám tam asi sto strán niekde v strede a iných sto strán tam bolo dvakrát Brat nebol nadšený keďže si to chcel prečítať
Ja mám v knihe Harry Potter 4 (slovenské vydanie) na niekoľkých stranách také dosť veľké - a pomerne hrubé - fľaky od hmoty čiernej farby a hustej konzistencie, o ktorých sa môžem len domnievať, že to je zaschnutá tlačiarenská farba.
v niektorych knihah co som cital boli gramaticke chyby typu šraubovak (namiesto skrutkovač), alebo zapalil baterku (namiesto zapol), alebo skomolene meno hlavnej postavy Peter Shawn (namiesto Peter Crenshaw) a tak podobne
Mala som pomýlené strany. Najprv to šlo do 90-tky v pohode, potom nasledovali strany 131 a 123 a potom to išlo od 120 Chýbali strany a ešte boli aj poprehadzované.
v poslednej knihe co som si kupil, nejake dve divne samolepky - dive lebo este aj lepia sa tou stranou na ktorej nic nieje nahor..ale to nieje zas az taka anomalia..ucebnice rozoberat nechcem, tie mal kazdy vselijake az sa neda si to vsetko zapamatat..
ked som bola mensia a sprostejsia,poziciavala som si z kniznice knizky stylu Traja patraci a ked som ich precitala,tak na jednu z prvych stran som proste napisala,ako to skonci (kto je zlodej a tak)......to bola dobra blbost.....keby sa to stalo mne,vrazdim.ale co uz?bola som mala.
Teraz som si požičala Rúfusa a bola som nemilo prekvapená, keď som zistila, že knižka bola obliata a niektoré strany chytili pleseň a zlepili sa.
Ale knižky z antikvariátov stoja za to. Minule som si jednu kúpila a pri listovaní som našla zoznam do obchodu, po okrajoch napísané niečo latinsky a pod.
a najviac ma poteší jedna od roalda dahla,kde pri jednej poviedke ke´D sa ľudia bijú o peniaze je napísané POGO POGO aj s týmto smajlíkom : D a ešte stále to tam je. už som ju mala hádam 3x požičanú
Ja som v nejakej knihe minule našla list v španielčine. Náhodou som vtedy mala okolo seba pár Španielov a preložili mi to, ešte stále ho mám odložený, ale nič pikantné a strhujúce neobsahuje.
ja som mimo rozrhaných chýbajúcich strán našla aj nákupný zoznam. a zie úvodzovky, to je teda riadna motanica keď nie sú to poznám keď som mala za povinné čítanie Faulknerov Bľabot a Bes (nevedela som to nikde zohnať, nakoniec ho mal antiquariát » www.antiquariat.sk/... škoda že len v čestine, bolo to v slangu totiž), on to písal z pohľadu retardovaného čierneho muža, a striedal pohľady, pričom (z autorovho zámeru) tiež neboli úvodzovky - ale celú knihu. katastrofa, nedalo sa to čítať, ani som to nedokončila.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
a potom tiez aj nejaku fotku, kde bola tvar jednej panej zaskrtana uplne perom a nad tym napi s k*rva
Ale knižky z antikvariátov stoja za to. Minule som si jednu kúpila a pri listovaní som našla zoznam do obchodu, po okrajoch napísané niečo latinsky a pod.
Ja som v nejakej knihe minule našla list v španielčine. Náhodou som vtedy mala okolo seba pár Španielov a preložili mi to, ešte stále ho mám odložený, ale nič pikantné a strhujúce neobsahuje.
Bľabot a Bes je podľa mňa skvelá kniha a číta sa síce ťažko, ale o to väčší pôžitok prináša, keď pochopíš