Nerátajú sa e-booky, ani knihy, ktoré nevlastníte - ako napr. stredoškolské učebnice, knihy z knižnice. Naopak môžete tam započítať vysokoškolské učebnice, vrátane skrípt Napíšte aj presné číslo do diskusie
sú môj druhý domov, mám svoju vlastnú "mini knižnicu" a je tam toho dosť, plus ešte čo sa váľajú vedľa postele a po dome,ale rátať ich ani za boha nebudem.
"si sa zbláznil? nemám nič lepšie na robote ako rátať koľko máme doma kníhy?" Z tohto implicitne vyplýva neúčelnosť, nadbytočnosť. eventúalne hlúposť ankety. To, že je niečo stupídne, správne, nesprávne sa dá vyjadriť aj implicitne, nie len explicitne. Takže nechápem tvoje útoky, ak si nervózna tak sa ukľudni. Nikto ťa nenúti odpovedať ak nemáš čas.
Ad tvoje knihy a knihy rodiny: reagoval som na toto: "a inak knihy máme všade (teda okrem kúpelní a kuchýň) dokonca aj na druhom dome" Či používaš kráľovský alebo autorský plurál?
a keby som to napísala takto "si sa zbláznil? nemám nič lepšie na robote ako rátať koľko máme doma kníh? " tak by to bolo hneď o inom, že?
áno, my máme, lebo my bývame v tomto dome, takže aj my máme, lebo je to náš spoločný dom...
či teraz mám ísť akože rátať knihy s tým, že túto čítala aj mama aj otec, tak nie je moja, ani táto nie je moja, lebo ju čítala aj mama aj brat, aj babka, aj krstná, aj sesternica aj môjho otca koňa švagra syn
haha, že rátať... mám ich okolo 600 snáď... tie, čo sú v mojej knižnici (zaberá celú jednu kratšiu stenu mojej izby - dvere) som mal katalogizované a bolo ich okolo 450, ibaže som ten zoznam pri formátovaní disku nezachránil... potom tu mám tak odhadom 100 kníh, ktoré čakajú, kým budem mať peniaze na pristavenie ďalších dvoch častí knižnice... a všade možne sú ešte pohádzané knihy, s ktorými aktuálne pracujem, dejiny slovenskej literatúry, slovník slovenských spisovateľov, teória literatúry, pravidlá slovenskej výslovnosti plus beletria, ktorá je pre mňa aktuálna z hľadiska štúdia...
Domáca knižnica je celkom bohatá, ale... sú to poväčšine žánre mne nie veľmi blízke. Čo sa týka kníh, ktoré sú naozaj že moje, tak to číslo je malé. Ale keď budem konečne zárobkovočinná, plánujem to napraviť, keďže niet krajšieho pocitu, než keď sa môžete kedykoľvek vrátiť ku knihe, ktorú ste prečítali.
Vlastnícvo sa dá určiť jednoducho. Knihy, ktoré si kúpila a nikomu nedarovala/neprenechala, dostala do daru/boli ti prenechané. To sú tvoje knihy (na účely tejto ankety). Ako som napísal stačí odhad... A ten si sem už dala.
Pozri mne ideš niečo hovoriť o logike a napíšeš to o dome a knihách :/ Veď to je úplný nezmysel.
Ja môžem napísať. "my bývame v dome, ktorý má garáž a preto autá ktoré sú v garáži sú naše spoločné" V zásade takto si formulovala svoju vetu v predchádzajúcum priíspevku. Knihy sú hnuteľná vec odlíšiteľná od domu.
A nerobím sa tu múdry, iba vecne argumentujem, keď už do mňa páraš. Ak by bola tvoja kritika vecná, tak ju akceptujem a keďže nie je, tak sa voči nej musím ohradiť
@tomas71 aj auto je naše spoločné, v našom dome je naše všetko spoločné... takže sa stále nevzdávam toho, že MY máme knihy všade, aj keď sú to moje knihy, knihy, ktoré som kúpila, knihy, ktoré som napísala
Z vášho pohľadu hej, ale napr. z právneho pohľadu možno odlíšiť tvoje vlastníctvo a vlastníctvo tvojich rodičov. Samozrejme, to neznamená, že teraz si nebudete knihy medzi sebou vymieňať a pod. Ja som len chcel vedieť koľko kníh získali ľudia na birdzi za svoj život
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
a inak knihy máme všade (teda okrem kúpelní a kuchýň) dokonca aj na druhom dome
a áno konkrétne sú to všetko moje knihy a nie knihy rodiny
"si sa zbláznil? nemám nič lepšie na robote ako rátať koľko máme doma kníhy?" Z tohto implicitne vyplýva neúčelnosť, nadbytočnosť. eventúalne hlúposť ankety. To, že je niečo stupídne, správne, nesprávne sa dá vyjadriť aj implicitne, nie len explicitne. Takže nechápem tvoje útoky, ak si nervózna tak sa ukľudni. Nikto ťa nenúti odpovedať ak nemáš čas.
Ad tvoje knihy a knihy rodiny: reagoval som na toto: "a inak knihy máme všade (teda okrem kúpelní a kuchýň) dokonca aj na druhom dome" Či používaš kráľovský alebo autorský plurál?
a keby som to napísala takto "si sa zbláznil? nemám nič lepšie na robote ako rátať koľko máme doma kníh? " tak by to bolo hneď o inom, že?
áno, my máme, lebo my bývame v tomto dome, takže aj my máme, lebo je to náš spoločný dom...
či teraz mám ísť akože rátať knihy s tým, že túto čítala aj mama aj otec, tak nie je moja, ani táto nie je moja, lebo ju čítala aj mama aj brat, aj babka, aj krstná, aj sesternica aj môjho otca koňa švagra syn
chcete fotku?
Vlastnícvo sa dá určiť jednoducho. Knihy, ktoré si kúpila a nikomu nedarovala/neprenechala, dostala do daru/boli ti prenechané. To sú tvoje knihy (na účely tejto ankety). Ako som napísal stačí odhad... A ten si sem už dala.
Pozri mne ideš niečo hovoriť o logike a napíšeš to o dome a knihách :/ Veď to je úplný nezmysel.
Ja môžem napísať. "my bývame v dome, ktorý má garáž a preto autá ktoré sú v garáži sú naše spoločné" V zásade takto si formulovala svoju vetu v predchádzajúcum priíspevku. Knihy sú hnuteľná vec odlíšiteľná od domu.
A nerobím sa tu múdry, iba vecne argumentujem, keď už do mňa páraš. Ak by bola tvoja kritika vecná, tak ju akceptujem a keďže nie je, tak sa voči nej musím ohradiť
Vtedy ich bolo presne 522, teraz je číslo vyššie