do 150 eur mesačne - nejem toho veľa, ale nekupujem si tesco paštéky, vifony ani limonády čo vyzerajú ako saponáty na riad - a tak to ide do peňazí.
Kupujem si ovocie, zeleninu, kvalitné šunky, džúsy, celozrnné pečivá, veľa veľa jogurtov, musli a BeBe, syry, občas niečo rybacie ako treska alebo tuniak, veľa čajov, medík, po novom už aj kafe 3 in 1, no a tak ďalej.
radšej budem na to míňať viac, ako mať v tridsiatke nejaké vredy z wifoniek a instantných vecí celkovo.
ja veľa prejem v reštikách, ale to súvisí s tým, že dochádzam do BA a nemám čas si doma na to, aby som si navarila niečo na druhý deň nenájdem. a navyše som vždy ovešaná jak ježiško, nechce sa mi to vláčiť.
doma len raňajkujem, vonku obedujem vždy a večeriam doma tiež len výnimočne. takú stovku minimálne to zožerie, aj s kávičkou a minerálkou/kofolou a mojimi nočnými opileckými kebabmi spolu s tým, že si kupujem ešte jedlo do druhej roboty alebo niekedy navarím našim, takých 130-140 to bude určite.
No ja strašne veľa, presne ti to nepoviem(cca. 150€) lebo ani sám presné číslo neviem, lebo mám mesiace kedy nejem skoro vôbec to vtedy viac pijem na akciách čiže som mimo ale ak sa stravujem tak zožeriem aj smrtke p.ču ako hovorí maestro.
byvat sice nebyvam sam ani stravovat sa nestravujem sam ale mimo to co pozerem doma a v skole vonku za svoje mesacne prezerem cca od 50 do tych 100 eur
Mňa ešte chovajú rodičia, ale teraz idem na bridádu znova do lesa sadiť stromčeky a tam sa niečo trhne a nie som taky náročný na jedenie, zjem všetko, čo mňa nezje!
ono to zavisi napriklad od toho, ci pracujes a dostavas stravne listky...mne to momentalne vychadza tak na 40-50E plus nejake tie drobne na smaky poobede, ked mam uz hlad ale som este v praci no a listkov mam na mesiac zvycajne 20 po 3E tak si vypocitaj
ech no v prepocte na eurace...ako kedy, zalezi aj od rocneho obdobia ale asi tak 100 eur. Kupujem si hlavne kvantum ovocia a zeleniny a mliecnych vyrobkov. Cize cez zimu je to aj 100 eur. No a teraz v lete mi to spadne aj na polovicu
uf... denne do 40Kč obed v menze, tak raz za dva dni nejaká tá čokoláda a sladkosť, dajme tomu že to vyjde 12Kč denne, nejaké rožky a saláma na večeru a rańajky, plus možno ešte dačo, keď si zmyslím...
@ d170 ked idem do obchodu tak neexistuje ze tam nejebnem aspon 30@ jedine ze si idem len cigarety kupit...
len tak cisto z pasie....
pol kila kuracich prs 5€, kilo zemiakov podla toho kde ale okolo ecka az dvoch ak sa nemylim, nejaka ta prilohov zelenina 2€ ked chcem byt vyberavy tak aj 4.
Oleje, korenia a podobne veci teraz neriesim, to kupujem raz za cas.
Kazdopade posahane kuracie prsia so zemiakmi 10€ barz jako a to mam obed a veceru a na ranajky nieje co jest.
Chapem ze nie kazdy zozere tolko co ja ale aj tak... nemozu ziest tolko za mesiac ako ja za 5 dni!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Lebo na to dám tiež dosť.
S pitím je to asi okolo 100 € mesačne.
Kupujem si ovocie, zeleninu, kvalitné šunky, džúsy, celozrnné pečivá, veľa veľa jogurtov, musli a BeBe, syry, občas niečo rybacie ako treska alebo tuniak, veľa čajov, medík, po novom už aj kafe 3 in 1, no a tak ďalej.
radšej budem na to míňať viac, ako mať v tridsiatke nejaké vredy z wifoniek a instantných vecí celkovo.
Ale dosť veľa.
doma len raňajkujem, vonku obedujem vždy a večeriam doma tiež len výnimočne. takú stovku minimálne to zožerie, aj s kávičkou a minerálkou/kofolou a mojimi nočnými opileckými kebabmi spolu s tým, že si kupujem ešte jedlo do druhej roboty alebo niekedy navarím našim, takých 130-140 to bude určite.
takže málo
nechce sa mi rozmýšľať, zrátajte si sami
Ale pri chalanoch ma tá suma prekvapila, to naozaj musia byť na rožkoch a vifonkách ak je to mesačne okolo 50 €.
len tak cisto z pasie....
pol kila kuracich prs 5€, kilo zemiakov podla toho kde ale okolo ecka az dvoch ak sa nemylim, nejaka ta prilohov zelenina 2€ ked chcem byt vyberavy tak aj 4.
Oleje, korenia a podobne veci teraz neriesim, to kupujem raz za cas.
Kazdopade posahane kuracie prsia so zemiakmi 10€ barz jako a to mam obed a veceru a na ranajky nieje co jest.
Chapem ze nie kazdy zozere tolko co ja ale aj tak... nemozu ziest tolko za mesiac ako ja za 5 dni!
Ale aj tak mi to vychádza tak okolo 3-4 € na deň.
Ja jem teplé jedlo raz denne, teda ak si aj navarím, mám to na dva dni a to ani mäso nevyjde tak draho, alebo sa idem najesť, tak zaplatím okolo 3 €.
Prípadne si kúpim mrazenú pizzu za 2,30 €.
A okrem toho si už dám len nejaký jogurt napríklad za 0,50 €, pečivo za 0.40 € a keks za 0,40€.
Takže ma to viac ako 4 € na deň nevyjde.