ja som raz stála v uplne preplnenej sedmičke. proste tlačenica ako nikdy.. nik sa nemohol ani pohnuť.. ja som bola natlačená vo dverách, a nastupila nejaká babička,čo vyzerala že sa rozpadne pri prvej zákrute a začala do mna pičovať ako nevhodne stojím a ohovárať ma s nejbližšie stojacou osobou
Ja som minule isla v autobuse so synovcom ktory ma 5 rokov...uplne napratany autobus a som s nim chudacikom musela stat vo dverach. No a samozrejme vystupovalo vela ludi tak som vystupila aj ja on sa skoro rozplakal lebo nevedel kam idem.Len som mu hovorila aby tam ostal stat lebo s takymi malickymi nozickami ked musi schadzat a vychadzat tie schody tak to neni zrovna sranda.A taka stara pica mu tam zacala nadavat preco stoji vo dverach..tak som jej povedala par peknych slov.
Ja nemám žiadné dobré skúsenosti ohladom cestovania.Každý deň cestujem do školy vyše pól hodiny neviem či nie aj trištvrte hodinu.
Ja cestujem rád.Cestu už poznám na spamäť a stále sa mám na čo z okna pozerať.
Ale ja som vééľmy hygienicky založený.Veď to sa nedá zniesť keď nastúpim do nejakého ,,expresu´´ (autobus)ktorý ledva držý po kope,zacvakám za cestu akoby idem v Airbuse A380 v prvej triede a pritom mi ani moja myseľ nedovolí si niekedy vyzliecť bundu,aby som sa nezajebal (pardón za výraz,ale už len keď na to myslím tak mi je zle) od tých zajebaných sedadieľ.To asi bolo čisté iba vtedy keď to vyšlo s továrne.
Špinavé staré rachotiny v ktorých ani samého seba nepočujem.Čo dobré by som mal na to povedať.
Ale našťastie sa tie autobusy už postupne menia,hlavne keď idem nie expresom ide čistý.
Ja už teraz chodím vlakom,ale aj vlaky sú pekne...ach.....
Ale zas,proste aspom že to už menia.Ale zas keď sa nad tým zamyslime,je nelogické aby som platil za takú istú cestu tak isto,keď niekedy idé totálne pohldlný autobus,nový,tichý,čistý a keď ide taká stará rachotina.Tam by mal byť nejaký rozdieľ.
To síce nie je nejaký konflikt,ale aspom som sa posťažoval.V podstate mám konflikt so samotnými dopravnými prostriedkami.
Jáj nech už mám auto...
A ešte ma napadlo.Ľudia v sebe nemajú ani štiipku ohľaduplnosti voči ostatným.
Len sa každý obehuje a tlačenica ako v Japónsku.
Nenávidim to.Poctivý ľudia čo sa postavia tam kde majú stať sú zvyčajne medzi poslednými.Veľa si ich príde po boku a nie raz som zažil takú drzosť že pred všetkými ľuďmi príde niekto na začiatok radu a postaví sa tam.
Jasné,prečo niekto nič nepovie???To by som aj ja rád vedeľ.Ja som sa už raz pokúšal vyhnať s predomňa ľudí čo by mali byť za mnou.Ale myslíťe že sa niekto pridal?Niéé!Akurad čo som sa cítil trápne že som vôbec niečo povedal.Všetci aj dospelý držali huby.A také situácie som zažil nie raz.
No asi tak... on tam chudacik stal uplne natlaceny na kraji aby nikomu nezavadzal a ta pica bola nervozna lebo sa nemohla dotknut kazdej tyce v autobuse
A to je vzdy o tom istom vzdy. Stareny ktore nemaju co robit tak sa vyvazaju v autobusoch kazdy den jednu zastavku k lekarovi pretoze ich zapicha v prste...proste nemam slov.
Just: na to auto sa tak netes, ked zistis kolko to zere a to len jazdis po meste, do skoly a naspat... (ak to benzim nebudu platit rodicia ovsem...)
A co sa tyka MHD tak osobne nemam, ale kamaratovi sa postasilo nasledovne:
Ide autobus (dokonca dlhy hramonikovy). Kamarat nastupil na druhej zastavke cize v celom bude bolo dokopy 5 ludi + sofer. Na dalsiej zastavke nastupila babka a postavila sa k nemu, stala tam a hypnotizovala ho. Asi po 5 minutach to kamarat nevydrzal a spytal sa, ze co chce. Babka nahodila urazeny vyraz a povedala ze si chce sadnut, kamarat sa pre istotu este pozrel ci mu yebe alebo je ten autobus fakt prazdny a povedal jej ze miesta je tu habadej nech si sadne kde chce a ona na to ze ona musi sediet tu lebo "toto je moje miesto"....
Len dodam ze babka vydrzala stat este asi 5 minut a s frflanim potom odisla skoro na opacny koniec autobusu a sadla si tam
Och no ja mam s MHD otrasne skusenosti. Este som aj blog o tom napisala Akoze niekedy uz vazne stracam nervy. Neviem co si ti ludia o sebe tam myslia... A dokonca som si raz sadla do ostaneho sedadla, tak to uz bol vrchol!
Mirage: ja zboznujem tie babky co sa jebu nakupit rano o 7 aj ked dobre vedia, ze dany autobus bude narvany ludmi co idu do skoly a neskorsim ist nemozu a potom nadavaju aky je autobus plny, nikde sa neda pohnut a musia stat lebo sa nedostanu ani len k sedadlam...
Ale aby isli neskorsim spojom ktory ide o nejakych 20-30minut to uz nie.
noo my sme sli s holkami v lete na kupko a proste bolo to okolo obeda cize nebolo moc ludi v buse..a sme sedeli tam vpredu co su ze dve+1 sedacka oproti..a cela zadna polka busu bola prazdna len vpredu par ludi..no a proste nastupil neaky ozraty stary kkt a potom ece asi 4 stare babky..no a my proste sme kukli dozadu ze cely bus prazdny a kecali sme dalej a uz len zrazu zacali do nas picovat vseci ze co sme to za mladez ze sa nepostavime starsim a zacali dokonca nadavat na nasich OTCOV a ze co su oni za ludia ked nas nevedeli vychovat atd ved to poznate..no ale najviac nas nasralo ze proste ozraty kokot co ani stat nevedel ale ked do nas zacal picovat tak sa k nemu vsetky tie 4 babky pridali a proste picoval do nas cely autobus..ja som mala takeeee nervy ze baby ma museli upokojovat nech tam nevybuchnem uplne..sak neaky ozraty bezdak si bude brat do huby mojich rodicov?vrrr..
ale inak mam MHD velmi rada obcas sa postasti takyto zazitok ale inak nemam problem a este nemam rada ked si vedla mna sadne zenska v kozuchu fuj
Najlepsie je, ked sa babky trepu ze chcu vystupit, este za jazdy a vy sa nemate kde chytit, lebo sa musite pustit aby oni mohli prejst k dveram a stat tam este take 2 minuty alebo ked vytupujete a tie stare kravy sa pchaju dnu, takze ani vystupit nemozte ...aach
Berie sa ako konflikt, keď si vedľa mňa cestou domov (v autobuse SAD) sadol chlapík, ktorý neuveriteľne páchol (alkoholom, cigaretami a neviemčímvšetkým ešte), jeho nohavice vyzerali akoby ich používal na utieranie si rúk a následne vedľa mňa zaspal tak tvrdo, že som ho takmer nezobudila keď som potrebovala vystúpiť? (už aj pán čo sedel na druhej strane uličky začal pozerať mojim smerom a vyzeral že mi chce pomôcť s budením )
Alebo v totálne narvatom autobuse MHD som sedela pri okne, vedľa mňa nejaká baba zhruba v mojom veku a vedľa nej stál pán tak vo veku mojich rodičov a oproti nám sedeli dve staré tety a tá jedna začala tej druhej... "Dievčatá si sedia a star..." Zjavne chcela povedať že starí ľudia alebo starí páni alebo niečo také, ale keď videla pohľad toho pána, tak sa zarazila a opravila sa: "a oteckovia stoja..." A zvyšok cesty až hore na kopec na konečnú nás obe spoločnými silami ohovárali
(Inak toto bola zaujímavá otázka, spomenula som si aj na také veci ako si za mňa raz v električke sadol nejaký starší čudný chlapík, najskôr mi začal niečo rozprávať a potom očakával že s ním vystúpim na ďalšej zastávke Netuším čo presne odo mňa očakával, ale myslím že to radšej ani vedieť nechcem )
Keď som chodievala na tretiu na autobuse domov, tak ten bol vždy strašne plní, domov išli decká zo základky, strednej, babky, opití ujovia, niektorí sa vracali domov z roboty... proste horor... Ale pravidelna sa stávalo, že nejaký macher zastal v polke autobusu, my sme sa v predu tlačili a vzadu boli ešte aj nejaké miesta na sedenia. Ja som nemohla... Všetci frflali, ja som si myslela, že zo mňa bude kečup a dokonca ešte aj autobus nebol plný... A raz tak som stála možno niekde pri treťom sedadle, vošla taka vyfrndulínovaná babka s namaľovaným obočím a začala sa do mňa obúvať, že čo sa neposuniem. Ignorovala som ju, lebo by som jej iste povedala niečo veľmi škaredé. Bolo zle. Ďalšia babka sa ma pýta, čo som nepovedala, že sa nemám kám posunúť... Hovorím si no dobre, nabudúce poviem. Aj sa stalo, išla som na druhý deň tým istým busom domov, situácia sa opakovala, ale s inou babkou a tak som jej vysvetlila, že sa nemám kam posunúť, že to brzdí niekto ďalej, ak nevidí... Bože, ihneď všetci začali pindať, že ako si to môžem dovoliť niečo takéto povedať... Skoro som explodovala. Na tretí deň, situácia sa opäť opakovala, až by ste si mysleli, že to nie je možné, ale ja som sa už naozaj nasrala a zakričala som, že nech sa tí vzadu láskavo posunú, lebo my sa tu tlačíme... Posunuli sa, bolo dosť miesta, ale babkám sa zase nepáčilo, že ako môžem byť taká nervózna a vykrikovať po autobuse... Ja som nemohla... Odvtedy tým autobusom nechodím... Inak, ja sa niekedy nečudujem, keď niekto mladý zabije nejakú starkú, ale tak usúdte... A čo je ešte horšie, naše babky ešte stále chodia v kroji... Majú meter šírku...
Mna opluli, ktosi mi povedal zlato (toho chalana som nikdy predtym nevidel niekto po mne chcel listok... a ak, vsehoruzne- cestou do skoly, resp do brna sa da celkom zaujimavo pokecat
heh mne sa minule stalo,ze som sedela na jednoitom sedadle,zima bola a nejaky smrdlavy chlap sa ti vedla mna postavil..no a po chvily sa ku mne zacal tlacit(asi mal pedofilne sklony) a ja som sa tam drhla s ciapkou na nose,co som kapala tym smradom.a po nejakej velmi kratkej dobe bol natlaceny takmer na mojich nohach...fuj,ja som mala pocit ze sa tam poblijem,kedze mam dost slaby zaludok..no hruza..ale po nejakych 15 minutach vystupil.ale mne sa to zdalo ako hodina...no ci muj duchod,to bol smrad..
a najlepsie v lete ked idete do natlaceneho autobusu,kedze nemate inu moznost,a tam uz pri vstupe vas ovaly smrad ,ktori je tak neznesitelny,ze vam je zle..
ono v lete je to podstatne horsie,kedze sa to v teple rychlejsie a intenzivnejsie siri..
no keby sa henten pri mna postavi v lete,tak bych sem uz asi nepisala,kedze bych chcipla na otravu kyselinou mravcou( telesny pot)..omfg
Ako to je strasne, ta uroven, ako sa spravaju k ludom... Ale co sa mozete cudovat, ked je tu jedna firma, co ma monopol a nema nijaku motivaciu a vsetci si myslia, ze su velki pani a mozu si dovolit k zakaznikom vsetko a oni su len ubohi chudaci, ktorym oni robia laskavost...
Dobrá rada - dajte si slnečné okuliare a zoberte nejakú bielu palicu, tvárte sa že ste slepý a máte stále voľné miesto a môžte ošahávať všetkých naokolo (!
Tak ma este napadli dve ...raz sme nastupovali na konecnej s kamoskou do autobusu a ja som mala narazene stavce v chrbtici takze som sa ledva hybala.Tak ona vbehla do autobusu sadla si a obsadila nam miesta no a kym som tam ja dosla tak si tam sadla nejaka zenska.Kamoska jej najprv slusne povedala ze to miesto je obsadene a ze je pre mna ze mam narazene stavce a potrebujem sediet.Zenska na nu len pozrela ze ju to vobec netrapi a sedela dalej.Tak sa kamoska postavila ...celu cestu sme stali nad nou a pekne nahlas ju ohovarali Musela mat pevne nervy
Alebo som raz isla v SAD a sedela som niekde v strede...a sofer na mna strasne skaredo pozeral a asi po 5 minutach mi zahlasil ze si mam vypnut mptrojku...pritom som ju vobec nemala nahlas
Mne osobne trošku vadia naši rómski spoluobčania, čo sa tohto týka... Neviem, akí sú u vás, ale nás ich vojde 9 do autobusu a každý si sadne sám, pretože vedia, že si pri nich nikto nesadne... Aké nepríjemné...
mojemu spolužákovi sa stalo neoc podobné ako Mirage..mal zlomenú nohu a sedel v buse a prišla nejaká babka a začala mu nadávat, že čo sa nepostaví, že si nemá kam sadnúť, (hmm..myslím, že s tou zlomenou nohou by asi moc nenastál ...no a mne sa stalo, že ked sem isla v pátek z intráku dom, bus byl plný, tak sem teda stála, oproti takému starému chlapovi, kerý celú cestu na mňa čumel (cesta trvá hodinu, podotýkam), s kamošku sme ho tak "jemne" nahlas začali hovorát a mysleli sme si, že prestane, ale kukal furt, ešte si aj s hlavú kyvkal a ksichty robil..teraz mi to ale pripadá smiešne , no ale vtedy bych ho najradšej ušktrila
Just no to hej ale predstav si ze sa ledva hybes ledva stojis a tlaci sa na teba z kazdej strany 30 ludi...Keby si mal narazene stavce v chrbtici tak by si vedel ze to neni ziadna slast...to je uz trochu o ohladuplnosti
mne sa stalo, ze som cestovala v narvatom buse a stala som vedla jednej starsej panej, ktora sedela na sedadle, a ked sme nejak prudko zabrzdii, tak som jej trochu stupila na nohu, ale nie anschval. Ona na mna vybehla ze co robim, pritom som sa jej normalne ospravedlnila, a potom celu cestu mi "nenapadne" kopala do nohy.. a ked som jej povedala nech prestane, este sa tvarila urazene, krava sibnuta...
Hm ja som sla so spoluziackou este z minulej skoly domov autobuse a my sme nastupovali na tej istej zastavke ako potravinarska... a take tri potravinarky nastupili tiez a celu cestu nahlas spievali zanedbany sex a robili bordel a potom si sli sadnut a ja som za nimi otocila hlavu a jedna z nich ze "je tu nieco na pozeranie?" a ja, clovek nekonfliktny, som jej odpovedala, ze nie potom na mokrohajskej nastupil taky chalan a celu cestu na ne pozeral a ked vystupoval, tak povedal niekomu vonku nieco o nich... a ony vybehli za nim a uprostred cesty smiley: sa ona postavila uplne tesne k nemu a ocividne sa mu zacala vyhrazat, skoda, ze mu bola po bradu a dalej neviem, pretoze ja som este vzdy bola v buse
ja mam jednu minimalne pre mna vcelku vtipnu.. znova raz som isiel elektrickou domov zo skoly a nastupil so mnou este jeden (odomna o 2-3 roky starsi) par a inak nikto.. elektricka bezpochybne dostatocne prazdna na to, aby sme si ani jeden z nas troch nemuseli dat dole z chrbta skolsku tasku.. cirou nahodou to bola jedna z tych mala elektriciek, kde je medzi pravidlami na okne nalepene, ze nemate stat s taskou na chrbte ale mate si ju dat dole a drzat v ruke.. no a co nesmelo chybat v elektricke? samozrejme, stary dedko ktory nema nic ine na robote ako frflat na vsetko okolo aby som sa dostal k jadru zazitku, staci sa velmi jednoduch zamysliet a urcite na to pridete aj sami.. ano, presne tak, celu cestu pindal, ze co si nedame dole tasky, ze to je proti pravidlam, ze keby tam bol revizor tak zaplatime pokutu, ze nikto z nas to nedodzuje, nech sa to uz konecne naucime a stale dookola to iste po istom case to uz par nevydrzal a po neutichajucom frflani si tie tasky dali dole, aby sa mohli dalej rozpravat.. plne ich chapem, vdaka bohu za moju trpezlivost.. tak som si vypocul na moju osobu od dedka mensiu kritiku, neva.. ale co za srandu ma este cakalo, no teda, a dokonca s tym istym dedkom no tak elektricka zastala na "mojej" zastavke a ludia zacali vystupovat, tak som sa postavil pomimo, aby mohli bez problemov vyjst a ja potom za nimi, ved som sa neponahlal.. oto viac ma prekvapilo to, co zas mal za problem ten dedko, ked okolo mna prechadzal.. ze vraj my mladi sa tlacime dopredu a nedavame priestor im starym, tak na tom som sa v duchu dobre zasmial no tak som teda pockal kym vyjdu a potom som isiel von.. a co nevidim? ten dedko stoji predodvermi elektricky a caka kym vyjdem, popritom mi adresuje dalsiu kritiku za tasku.. konecne som vysiel a pobral sa svojim smerom, no ajtak som za sebou pocul tu istu pesnicku.. celkom vtipny ujo
Ha tie tasky na chrbte mi pripomenuli jednu prihodu... Totiz rano busy plne a ja som sa vcelku ponahlal do skoly aby som si tihol kupit cosi v bufete a vytlacit nejake pichoviny. Tak teda letim na bus, kedze som ho zbadal ako tam stoji a na poslednu chvilu "vletim" dnu. Samozrejme vak na chrbte. Trolejbus sa pohne, ja dychcim jak debil. A podstata problemu, mal som vak na chrbte (ano nemal som ho mat bolo plno) ale dole som ho dat nestihol a taka zenska mi este vypichuje ze co si ho nedam dole, pozeram na nu a to vam mam dat s tym vakom po hube ako si ho dam dole alebo co? (a ta pitcha este videla ako som len tak tak dobehol na zastavku).
Mne sa nič také vtipné nestalo... Aha... vlastne hej v buse nebolo voľné miesto teda vlastne iba jedno jediné a tam sedela taká baba... a šofér zabrzdil a ja rovno do jej výstrihu s hlavou som sa hanbilaaa
minule sa mi nahodou podarilo sediet ked bola poriadna tlacenica....nastastie nesli ziadne babky....ale v jednej chvili bus prudko zabrazdil a prisadla ma jedna baba co musela mat aj pol tony ....
Alebo raz sme s kamoskou sedeli dost vpredu a prisla taka babka....asi 10 minut na nas ukrivdene zizala a potom nas potlacila a sadla si k nam....to ma dostalo
najlepsie je ked sa stari ludia zacnu stazovat ako ich nechceme pustit sadnut si...este som na to bral ohlad ale moja trpezlivost skoncila v potravinach..skratka 10minut do zvonenia a mal som este celkom daleko do skoly cel som si len vianocku kupit nic ine som v kosiku nemal..stary dedko s plnym kosikom ktory este na mna kukol a videl ze sa ponahlam a ze mam vak na chrbte sa mi nadrbal do cesty tak som jak kkt musel stat bo pri druhej pokladni sa dialo uplne to iste..babka a jedno dievca....no od vtedy som si povedal ked neberu ohlad oni nebudem ho brat ani ja..bohvie ci to robili oni ked boli mladi!!
ked mozem, vyhnem sa najmä v lete, prepotene smradlave tela su dostatocnym dovodom, aby som radsej sla pesky, je do zdrave a moje zmysly sa nevystavuju traumam, najmä stari páni priserne snrdia zatuchlinou, a vyslovene neznasam, ked clovek pachne silno alkoholom, raz som sa skoro pozvracala a na vsetkych v buse som pozerala vrazedne, kym som nenasla vinnika, ludia sa este cudovali
mam urcite aj dobre zazitky, jeden ujo ma raz z dliaky sledoval pred niekolkymi rokmi a naznacoval, aby som sa nemracila, usmial sa na mna povzbudzujuco, nie pedofilne, ale tak akoby ten clovek vedel, ze sa tak tvarim kazde rano vratane priciny...na to nezabudnem nikdy
a par diskusii so starkymi je tiez srandaaa, paci sa mi, ako bezobalu zacnu s kazdym kecat akoby sa poznali dlho, spontanne a bez zabran, to je skvele, lebo my mladi ludia to nedokazeme
co sa tyka tych starkych, co sa vecne stazuju, ved musime ich brat s rezervou, nevieme, ake pribehy v sebe skryvaju, my ich aj tak nezmenime, ak im budeme nadavat, su stari, a ak prichadza taka kriticka scena, ja sa len usmejem, alebo sa tvarim neutralne, hlavne nepodlahnut zlobe, inak budem rovnaka ako ten dotycny
@Desiree : A youtube videa vies pridavat? To je tak isto ako obrazok, odkopirujes adresu z prehliadaca a ono to samo prekonvertuje na video. Len nie vzdy ide. Predtym si pozri priblizne vpravo jak je nazov autora a popis toho videa, tak tam je ze URL a Embed. URL si odkopiruj a potom to pastni sem, ale ked je v Embed napisane "Embedding disabled by request", tak ti nepojde prehrat z tadialto.
Musis potom najst ine video ktore to tam napisane nema. Good luck
@smichi No ale toto... Aký milý chlapec! Fakt ďakujem. Máš už u mňa minimálne 4 veľké plus... Už len ako to zúžitkovať, čo? A Morandi veľmi nepočúvam, len to bolo prvé video, na ktoré mi padol zrak, keď som otvorila youtube.
@Desiree@53 : To je sice pekne ze v ociach druhych som chvilu mily, ale ja viem ze to je len docasne, ked so mnou suhlasia a ked sa nase nazory nerozchadzaju a ked som tomu dotycnemu nejakym sposobom prospesny.
Akonahle prestanem, uz akoze prestavam byt mily. Ale takemu stavu sa nehovori ze "si mily", ale "momentalne mi vyhovujes". Nazyvajte veci tak ako sa maju
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Ja cestujem rád.Cestu už poznám na spamäť a stále sa mám na čo z okna pozerať.
Ale ja som vééľmy hygienicky založený.Veď to sa nedá zniesť keď nastúpim do nejakého ,,expresu´´ (autobus)ktorý ledva držý po kope,zacvakám za cestu akoby idem v Airbuse A380 v prvej triede a pritom mi ani moja myseľ nedovolí si niekedy vyzliecť bundu,aby som sa nezajebal (pardón za výraz,ale už len keď na to myslím tak mi je zle) od tých zajebaných sedadieľ.To asi bolo čisté iba vtedy keď to vyšlo s továrne.
Špinavé staré rachotiny v ktorých ani samého seba nepočujem.Čo dobré by som mal na to povedať.
Ale našťastie sa tie autobusy už postupne menia,hlavne keď idem nie expresom ide čistý.
Ja už teraz chodím vlakom,ale aj vlaky sú pekne...ach.....
Ale zas,proste aspom že to už menia.Ale zas keď sa nad tým zamyslime,je nelogické aby som platil za takú istú cestu tak isto,keď niekedy idé totálne pohldlný autobus,nový,tichý,čistý a keď ide taká stará rachotina.Tam by mal byť nejaký rozdieľ.
To síce nie je nejaký konflikt,ale aspom som sa posťažoval.V podstate mám konflikt so samotnými dopravnými prostriedkami.
Jáj nech už mám auto...
A ešte ma napadlo.Ľudia v sebe nemajú ani štiipku ohľaduplnosti voči ostatným.
Len sa každý obehuje a tlačenica ako v Japónsku.
Nenávidim to.Poctivý ľudia čo sa postavia tam kde majú stať sú zvyčajne medzi poslednými.Veľa si ich príde po boku a nie raz som zažil takú drzosť že pred všetkými ľuďmi príde niekto na začiatok radu a postaví sa tam.
Jasné,prečo niekto nič nepovie???To by som aj ja rád vedeľ.Ja som sa už raz pokúšal vyhnať s predomňa ľudí čo by mali byť za mnou.Ale myslíťe že sa niekto pridal?Niéé!Akurad čo som sa cítil trápne že som vôbec niečo povedal.Všetci aj dospelý držali huby.A také situácie som zažil nie raz.
Takže zhrnutie?
Cestovanie hromadnou dopravou,NEZNÁŠAM!!!
Keď si chce sadnúť,ma ústa!!!
Aj ja keď niečo chcem nikto sa mi neponúkne!!!
A to je vzdy o tom istom vzdy. Stareny ktore nemaju co robit tak sa vyvazaju v autobusoch kazdy den jednu zastavku k lekarovi pretoze ich zapicha v prste...proste nemam slov.
A co sa tyka MHD tak osobne nemam, ale kamaratovi sa postasilo nasledovne:
Ide autobus (dokonca dlhy hramonikovy). Kamarat nastupil na druhej zastavke cize v celom bude bolo dokopy 5 ludi + sofer. Na dalsiej zastavke nastupila babka a postavila sa k nemu, stala tam a hypnotizovala ho. Asi po 5 minutach to kamarat nevydrzal a spytal sa, ze co chce. Babka nahodila urazeny vyraz a povedala ze si chce sadnut, kamarat sa pre istotu este pozrel ci mu yebe alebo je ten autobus fakt prazdny a povedal jej ze miesta je tu habadej nech si sadne kde chce a ona na to ze ona musi sediet tu lebo "toto je moje miesto"....
Len dodam ze babka vydrzala stat este asi 5 minut a s frflanim potom odisla skoro na opacny koniec autobusu a sadla si tam
Ale aby isli neskorsim spojom ktory ide o nejakych 20-30minut to uz nie.
ale inak mam MHD velmi rada obcas sa postasti takyto zazitok ale inak nemam problem a este nemam rada ked si vedla mna sadne zenska v kozuchu fuj
Alebo v totálne narvatom autobuse MHD som sedela pri okne, vedľa mňa nejaká baba zhruba v mojom veku a vedľa nej stál pán tak vo veku mojich rodičov a oproti nám sedeli dve staré tety a tá jedna začala tej druhej... "Dievčatá si sedia a star..." Zjavne chcela povedať že starí ľudia alebo starí páni alebo niečo také, ale keď videla pohľad toho pána, tak sa zarazila a opravila sa: "a oteckovia stoja..." A zvyšok cesty až hore na kopec na konečnú nás obe spoločnými silami ohovárali
(Inak toto bola zaujímavá otázka, spomenula som si aj na také veci ako si za mňa raz v električke sadol nejaký starší čudný chlapík, najskôr mi začal niečo rozprávať a potom očakával že s ním vystúpim na ďalšej zastávke Netuším čo presne odo mňa očakával, ale myslím že to radšej ani vedieť nechcem )
a najlepsie v lete ked idete do natlaceneho autobusu,kedze nemate inu moznost,a tam uz pri vstupe vas ovaly smrad ,ktori je tak neznesitelny,ze vam je zle..
ono v lete je to podstatne horsie,kedze sa to v teple rychlejsie a intenzivnejsie siri..
no keby sa henten pri mna postavi v lete,tak bych sem uz asi nepisala,kedze bych chcipla na otravu kyselinou mravcou( telesny pot)..omfg
-taki, co im uplne drbe
-taki, co im drbe len spolovice
Ako to je strasne, ta uroven, ako sa spravaju k ludom... Ale co sa mozete cudovat, ked je tu jedna firma, co ma monopol a nema nijaku motivaciu a vsetci si myslia, ze su velki pani a mozu si dovolit k zakaznikom vsetko a oni su len ubohi chudaci, ktorym oni robia laskavost...
Alebo som raz isla v SAD a sedela som niekde v strede...a sofer na mna strasne skaredo pozeral a asi po 5 minutach mi zahlasil ze si mam vypnut mptrojku...pritom som ju vobec nemala nahlas
Do ,ach...čo má byť čo obsadené keď ja som prišiel skôr ako ten človek ktorému niekto obsadzuje!!!S toho mám vždy najväčšie nervy.
Ale povedať nemôžem nič,lebo niesom starší alebo keďže zvyčajne zo školy necestujú sami,každý je s nejakým kamošom tak by mi to aj tak nepomohlo.
A ešte keď si niekto položí na druhé sedadlo tašku a dáva tak najavo sem si nesadaj!
Toto ma pobavilo...
Alebo raz sme s kamoskou sedeli dost vpredu a prisla taka babka....asi 10 minut na nas ukrivdene zizala a potom nas potlacila a sadla si k nam....to ma dostalo
ked mozem, vyhnem sa najmä v lete, prepotene smradlave tela su dostatocnym dovodom, aby som radsej sla pesky, je do zdrave a moje zmysly sa nevystavuju traumam, najmä stari páni priserne snrdia zatuchlinou, a vyslovene neznasam, ked clovek pachne silno alkoholom, raz som sa skoro pozvracala a na vsetkych v buse som pozerala vrazedne, kym som nenasla vinnika, ludia sa este cudovali
mam urcite aj dobre zazitky, jeden ujo ma raz z dliaky sledoval pred niekolkymi rokmi a naznacoval, aby som sa nemracila, usmial sa na mna povzbudzujuco, nie pedofilne, ale tak akoby ten clovek vedel, ze sa tak tvarim kazde rano vratane priciny...na to nezabudnem nikdy
a par diskusii so starkymi je tiez srandaaa, paci sa mi, ako bezobalu zacnu s kazdym kecat akoby sa poznali dlho, spontanne a bez zabran, to je skvele, lebo my mladi ludia to nedokazeme
co sa tyka tych starkych, co sa vecne stazuju, ved musime ich brat s rezervou, nevieme, ake pribehy v sebe skryvaju, my ich aj tak nezmenime, ak im budeme nadavat, su stari, a ak prichadza taka kriticka scena, ja sa len usmejem, alebo sa tvarim neutralne, hlavne nepodlahnut zlobe, inak budem rovnaka ako ten dotycny
napriklad » autobusy.plzenskamhd.net/foto/030518_109... g (ked vymazes tu medzeru) sa zmeni na
» autobusy.plzenskamhd.net/foto/030518_109... g (ked uz sme p[ri tych autobusoch)
Musis potom najst ine video ktore to tam napisane nema. Good luck
sa zmeni na
Kebyze sa potom nebudem citit dobre, tak by som ti to nenapisal.
Akonahle prestanem, uz akoze prestavam byt mily. Ale takemu stavu sa nehovori ze "si mily", ale "momentalne mi vyhovujes". Nazyvajte veci tak ako sa maju