* Aj nekonečné more má svoje brehy, bezbrehá je len ľudská hlúposť.
* Ak ušľachtilý človek stratí vážnosť, stratí aj autoritu. A nech by bol čo ako učený, nič mu to nepomôže!
* Ako inak prekonať diaľku odlúčenia než spomienkami?
Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá nejušlachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
@6 aj mne sa najviac pacila Sú tri cesty k získaniu múdrosti. Prvá je cesta skúseností, ta je najťažšia. Druhá cesta je napodobňovanie. To je cesta najľahšia. Tretia cesta je cestou premýšľania. Tá je najušľachtilejšia
Ani ja ich nemám rád, nikdy som ich rád nemal ... Inak práve to, keď niekto hodí výrok k niečomu konkrétnemu mi pripadá tak, že sa musí skryť za akýsi výrok ...
Ale nejak zo mňa začína tá averzia voči citátom opadať, badám, že dokážu dať podnety na myslenie, prehodnotenie rôznych činov ... a z toho vyplývajúc dokážu zmeniť, zlepšiť život (áno, fuj, klišé, brr, čo narobím ...)
vyroky su pre lenivcov ktorym sa od daneho filozova nechce nic seriozne precitat. Viackrat som si vsimol ze nejaky vyrok ma iny vyznam sam o sebe a iny ked je pouzity priamo v autorovom diele.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá nejušlachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
nemám rád vypisovanie výrokov, ak sa nepoužijú v kontexte k niečomu konkrétnemu.
Vedieť, čo je správne, a neurobiť to, je najväčšia zbabelosť.
* Všetko je krásne, ale nie všetci sú schopní to vidieť.
Podľa mňa je práve ten výrok totálna kravina ...
Už ma dosť serú tieto pseudointeligentné hlody o ľudskej hlúposti
@7
Ani ja ich nemám rád, nikdy som ich rád nemal ... Inak práve to, keď niekto hodí výrok k niečomu konkrétnemu mi pripadá tak, že sa musí skryť za akýsi výrok ...
Ale nejak zo mňa začína tá averzia voči citátom opadať, badám, že dokážu dať podnety na myslenie, prehodnotenie rôznych činov ... a z toho vyplývajúc dokážu zmeniť, zlepšiť život (áno, fuj, klišé, brr, čo narobím ...)
Málo čítaš ...
moj oblubeny vyrok...