Hrám na gitaru, spievam, skladám piesne, učím sa kresliť veci v priestore, počúvam hudbu, pozerám filmy s mojimi obľúbenými hercami, čítam kvôli jednej prednáške a hlavne hrám vela videohier (som pri tom neskutočne kreatívna)
kamo moj jediny pristup k ludom je ked idem do posilky .... kazdy druhy den doporucujeeeem jednak v pohode ludia fyzicka aktivita pojdes odtial s dobrou naladou
@Tomas5555 , bohužiaľ som podedil jednu ťažšiu duševnú poruchu. Som na invalidnom dôchodku. Prácu mi dať s tou diagnózou nikto nechce, ale nečudujem sa nie som veľmi perspektívny. Tak chcem mať aspoň koníčky.
@Sasi2680 Moje koníčky sú vyslovene športové, ale nedajú sa robiť každý deň. Napr. v posilovni sa dá cvičiť len 2-3x za týždeň. Pomedzi to dávam si bicykel. Chodievam každý deň na dlhšie prechádzky. Raz do týždňa si zahrám volejbal alebo futbal. Potom už väčšinou také pasívne (pozeranie TV, návšteva športových podujatí vo svojom meste). Od septembra by som chcel začať študovať anglický jazyk. Niečo študuje sa mi ťažko, pretože nemám žiadnu koncentráciu a rýchlo sa unavím. Nesmiem zabudnúť na šachy.
Čítam, hrám hry, počúvam hudbu, občas si pozriem nejaký film alebo seriál, cvičím, niekedy predstieram že hrám na ukulele. A mimo to veľmi rád chodím do divadla.
@miki24 Ak nemôžeš "normálne" pracovať, tak si vymysli nejakú prácu sám. Resp. vyber si nejaký z tvojich koníčkov, daj si nejaký konkrétny cieľ a pracuj na tom. Aspoň budeš mať pocit, že máš nejakú víziu alebo ako to povedať.. že nerobíš tie veci len tak pre zabitie času.
@mikaell Napr. v šachu mám cieľ, stať sa lepším hráčom. Smeruje to správnym smerom, ale dá sa tomu venovať max. 2 hodiny. Keď som sa venoval viac, tak som bol unavený a odzrkadlilo sa to negatívne aj na turnajoch. Aj preto túžim po nových aktivitách. Riešením by mohol byť skutočne ten anglický jazyk, aby som sa mu 60-90 minút povenoval, ale nemám na jazyky nadanie. Gramatiku sa naučím ako tak, ale rozprávať tak to je horšie. Tak uvidím ešte, čo a ako. Možno ma ten anglický jazyk chytí.
@miki24 Tú angličtinu určite schvaľujem.. tak poeticky som si spomenul na to, že koľko jazykov vieš, toľkokrát si človekom. Alebo tak nejak sa to hovorí. Ak budeš vedieť anglicky (aspoň trochu, nemusíš byť na úrovni C2) tak si vieš študovať veci k šachu v angličtine, pozerať veci o cvičení v angličtine, pozerať TV resp. filmy a seriály v angličtine. Proste ti to otvorí zasa nové možnosti.
@miki24 podľa mňa nič také ako nadanie na jazyky nie je, iba zle metódy (pre teba) učenia jazyka výhodou je, že tých možností je veľmi veľa a je na tebe akú si vyberieš
@mikaell
Angličtinu trochu ovládam, ale zabudol som už dosť veľa. Predsa len je to 6 rokov, čo som ju mal naposledy. Napr. zložil som menšie štátnice z odbornej skúšky ekonomickej angličtiny na TUKE. To som prišiel na ekonomickú fakultu TUKE až na inžiniera. Bolo to síce len za "D", ale zložil som to.
@nats To si ma potešila, máš asi aj pravdu. Napr. so slovnou zásobou nemám veľký problém. Napr. dnes som si čítal články z jednej knižky a takmer všetkému som rozumel. V pohode som si prekladal v hlave celé vety. Také rozprávanie a počúvanie mi vôbec nejde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Z čoho máš psychické problémy ?
@Sasi2680 Moje koníčky sú vyslovene športové, ale nedajú sa robiť každý deň. Napr. v posilovni sa dá cvičiť len 2-3x za týždeň. Pomedzi to dávam si bicykel. Chodievam každý deň na dlhšie prechádzky. Raz do týždňa si zahrám volejbal alebo futbal. Potom už väčšinou také pasívne (pozeranie TV, návšteva športových podujatí vo svojom meste). Od septembra by som chcel začať študovať anglický jazyk. Niečo študuje sa mi ťažko, pretože nemám žiadnu koncentráciu a rýchlo sa unavím. Nesmiem zabudnúť na šachy.
Angličtinu trochu ovládam, ale zabudol som už dosť veľa. Predsa len je to 6 rokov, čo som ju mal naposledy. Napr. zložil som menšie štátnice z odbornej skúšky ekonomickej angličtiny na TUKE. To som prišiel na ekonomickú fakultu TUKE až na inžiniera. Bolo to síce len za "D", ale zložil som to.
@nats To si ma potešila, máš asi aj pravdu. Napr. so slovnou zásobou nemám veľký problém. Napr. dnes som si čítal články z jednej knižky a takmer všetkému som rozumel. V pohode som si prekladal v hlave celé vety. Také rozprávanie a počúvanie mi vôbec nejde.