ako píše @semhamforas - ťažko povedať... ak sa venuješ napr. nejakej šport. aktivite, tak sa zídu aj šošovky, ale osobne by som bral radšej okuliare (ako že ich aj na diaľku nosím a nerád sa špáram v očiach)
no, so šošovkami má človek lepší rozhľad, ale sú z toho suché oči a ja by som si to nevedela dať, takže by som volila okuliare...ale to neznamená, že považujem niečo vo všeobecnosti za lepšie, tak nechcem hlasovať
niektorim ludom sa proste okuliare hodia jedna kamoska ked zacala namiesto nich nosit kontaktne sosovky vyzera uplne inac a doteraz si na to neviem zvyknut
@cjubou operácia nie je vždy najšťastnejšie riešenie... zrak ti síce skoriguje, ale nezabráni jeho zhoršovaniu... zaplatíš zs to ťažké prachy a za x rokov budeš zase slepý...
@matheusko šošovky menia farbu očí? no jedine že by si si farebné kúpil, ale obyčajné priesvitné dioptrické asi ťažko...
@luc.ka . . . niektore tu farbu menia; niektore nie . . . v kazdom pripade su vsetky dostupne . . . tak preco si ich nekupit, ked menit farbu oci moze byt vyhoda
@luc.ka operacia je urcite najlepsie riesenie ak je mozna, ci sa ti zasa zhorsi zrak zalezi od toho ako si si ho kazis .. a kopa penazi to urcite neni v porovnani das to iste za rok dva na sosovky...
Už asi 3 roky nosím šošovky a je to ovela pohodlnejšie ako okuliare. napríklad tie ktore si dáte a môžte vybrat za mesiac. Je to ovela vyhodnejčiš vidim vždy a všade.
@luc.ka urcite ano , ja vravim len z vlastnej skusenosti , bol som na operacii pred 8 rokmi a zatial sa mi zrak nezhorsil vobec .. prve dva dni su dost odveci ale stalo to urcite zato
Akurát včera som bola u očného a tým, že som neuveriteľne slepá sme riešili túto otázku a nakoniec sme sa rozhodli (teda hlavne ja som sa rozhodla), že si nechám okuliare. Som na ne zvyknutá, páčia sa mi, vyhovujú mi a navyše šošovky majú v mojich očiach jedine tú výhodu, že nezavadzajú v takej miere ako rám na okuliaroch.
Šošovky som pred pár rokmi mala a nebola som veľmi spokojná. Hocikedy ma začali rezať, príchod do prašného prostredia bol pre mňa pohromou a celkovo som sa cítila nesvoja.
@profesor nj. ale ja s čočkami nemám problém... zvykla som si na ne natoľko, že občas aj zabudnem, že ich mám a okulire sa mi páčia, akurát sa chystám na nové
po tom ako ma asi na 5 hodinach telesnej trafila lopta do hlavy, som sa rozhodol pre sosovky a neviem si to vynachvalit 8)
@linn@31 ty si sosovky vyberas raz za mesiac ... podla mna mesacne sosvky znamenaju, ze jeden par ti vydrzi mesiac a musis si kupit nove potom... ale vyberaju sa kazdy den nie?
ja som mala dlho so šošovkami problémy, nevedela som si ich vybrať, mädlila som si oči a nebavilo ma dávať si ich tam každé ráno a v prípade neúspechu bežať len s jednou čočkou v oku na bus
všetko sa zmenilo až keď mi jeden úžasný človek povedal, že s čočkami mám výraznejšie oči, nežmúrim.. (a ja som zistila aké sú skutočne geniálne) a začala som ich nosiť každý deň- prestala som ich považovať za otravu..
za pár mesiacov som si tak veľmi zvykla, že mi to už vôbec nepríde ako príťaž, je to pre mňa niečo tak bežné, ako ísť si večer umyť zuby, alebo osprchovať sa
@bordelaux nie nie skus sa na to spytat su aj mesacne že si ich musíš vyberať každý den ale sú aj mesačné ktoré možeš mať aj mesiac vkuse! Samozrejme môžeš si ich aj každý deň vyberať, v tom prípade ti vydrzžia 2 mesiace. Sú také aj 2 týždnové že ich možem mať vkuse 2 týdne, ale keď ich budeš každý vyberať tak aj mesiac.
Ja používam aj aj, bo bez dioptriií som poloslepá Čočky sú super (najmä v daždivom počasí) ale po dome sa mi ich veru nechce nosiť, aj okuliare sú v podstate pohodlné.
ja som poslednych par rokov nosila len cocky ... malo to svoje vyhody, na telesnej som sa nemusela bat ze mi okliare spadnu, ze sa rozbiju a zaroven som aj nieco videla ... ale tarez v poslednej dobe mi zacali viac vyhovovat okuliare ... cocky su pohodlne, ale stale musim mat po ruke kvapky ... co je zas nevyhoda :/
dobry den chcela by som sa spýtať či má niekto skúsenosti s kozmetickými makkými šošovkami prednedávnom som si objednávala kozmetické kontaktné šošovky a keď mi prišli zistila som že jedna je otočená opačne a farebná časť ktorá by mala byť z vonkajšej strany je vo vnútri "misky" a keďže je to darček nechcem ich otvárať a vyberať..tak som sa chcela spýtať,či ak ide o makké šošovky dá sa prevrátiť alebo to mám vyreklamovať ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ale zas sosovky menia farbu oci
@saker čo ejkáš ?
inak nosim okuliare od dakych 8 a sosovky od 13 neviem si ich vynachvalit! genialna vec!
takto by to malo byť aj v reále... viac už nosím čočky, ale keď som celý deň doma alebo keď ma bolia oči, tak bez okuliarov sa nedá...
@matheusko šošovky menia farbu očí? no jedine že by si si farebné kúpil, ale obyčajné priesvitné dioptrické asi ťažko...
» www.eurooptik.sk/kontaktne-sosov...
kamarát to riskol a nebol veľmi nadšený...
@matheusko nemusíš mi tu robiť reklamu na čočky... ja ich dôverne poznám
a keď šoférujem /síce nie často, ale../ sú šošovky pre mňa lepšie, mám lepší výhlad
Šošovky som pred pár rokmi mala a nebola som veľmi spokojná. Hocikedy ma začali rezať, príchod do prašného prostredia bol pre mňa pohromou a celkovo som sa cítila nesvoja.
@linn @31 ty si sosovky vyberas raz za mesiac ... podla mna mesacne sosvky znamenaju, ze jeden par ti vydrzi mesiac a musis si kupit nove potom... ale vyberaju sa kazdy den nie?
všetko sa zmenilo až keď mi jeden úžasný človek povedal, že s čočkami mám výraznejšie oči, nežmúrim.. (a ja som zistila aké sú skutočne geniálne) a začala som ich nosiť každý deň- prestala som ich považovať za otravu..
za pár mesiacov som si tak veľmi zvykla, že mi to už vôbec nepríde ako príťaž, je to pre mňa niečo tak bežné, ako ísť si večer umyť zuby, alebo osprchovať sa
holt, človek si zvykne aj na šibenicu
čočky odporúčam ale nie sú pre každého