Ahojte
chcela by som sa opýtať niektorých,ktorý s tým máte skúsenosti atak či sa mi oplatí konzervatórium alebo mám ísť skôr na nejakú SOŠ
keďže viem,že nechcem sedieť celý život na riti v kancelárii za počítačom alebo podobná takéto (aspoň pre mňa)
Určite to skús ak ťa baví hudba a gitara.. ale drilluj stupnice vo všetkých spôsoboch ... a keby že ti mám odporúčiť že aké, tak jednoznačne Timonova .. na Exnarke je málo učiteľo, odchádzajú odtiaľ.
žiaľ na konzervách je veľa ľudí, ktorí poriadne nevedia čo a ako, vedia že trochu ich baví hrať na nejaký nástroj tak idú.. Keďže záujem nie je až tak enormný, väčšinou aj poberú... A tí ľudia potom zistia, že tá konzerva je aj o trochu inom ako len brnkať si na gitare... Určite to skús, zájdi tam aj na dni otvorených dverí a pod... No premysli si, čo by si po vyštudovaní konzervy asi tak robila? živila sa hudbou? dosť ťažko...
Voľakedy na konzervy brali skutočne iba ľudí s talentom, ktorí to mysleli s hudbou maximálne vážne... teraz je to úplne o inom. Veľa talentovaných študentov s potenciálom sa stráca a utápa v dave podpriemerných...
(prepáč za tento môj výlev ... )
Urcite konzerva... inak 5 rokov je dost malo aby si vedela ze ta to fakt bavi a bude naplnat cely zivot...ale ved skus to..po SS sa mozes vybrat inou cestou ...stale sa to da zmenit... a pripravy viem akurat ze robia v BA tak to asi nic
Ja študujem gitaru mimochodom Tak ak máš otázky, kľudne sem... čo sa týka gitary, Timonovu by som neodporúčala. Kedže poznám praktiky profesora ktorý tam učí. Bohužiaľ na exnárke neviem ako to je. Hned sa na to ale pozriem a dám vedieť. Ale jednoznačne konzerva! ... Ja som hrala len 3 roky a šla som. A neľutujem! ... Rok som bola na gymply ale to sa nedalo vydržať...
Ahoj, tiež idem študovať na konzervatorium do bratislavy klavír. Naštuduj si prijimacie kriteria a uváž podla toho či to do termínu zvládneš. Ak mysliš že áno , že na to máš tak choď za tým. Treba si však uvedomiť že gitara sa ako nástroj najviac uplatňuje v kapelách čo noe každého baví. Možno ešte ako učitelka v ZUŠ pripadne na konzervatoriu by sa uplatnenoe našlo. No al ti niekto tvrdi že hudbou sa uživiť neda never mu hudbou sa živiť dá ak ju robíš zo srdca
@haven a veľmi rýchlo pochopíš, že gitara, ktorú ťa učia na konzerve sa v kapelách neuplatní... Ako aj klavír. Preto je to celé na vás ako si to zoberiete. V škole budete hrať len povinné veci. čo budete robiť popritom, je už na Vás... a hej, ak to robíš rád, uživíš sa...
@jazzanova samozrejme že na konzerve ťa naučia len vážnej hudbe avšak treba sa pohybovať medzi ludmi ktory maju rovnake zaujmy lebo tak sa da lepšie rozvyjať po hudobnej stránke - nie len tej vážnej hudby. Konzervatorium je zaklad , ostatne je na každom zvlašť ktorym smerom s poberie
ja chodím na zuš malacky a tam mi jeden učiteľ povedal, aby som neišla na konzeravtórium lebo ked si zlomím ruku tak nebudem hrať a nebudem sa nejak živiť.... ale má pravdu. aj ked maš rada hudbu na konzervatórium nechod. síce budeš mať znalosti ale...
hráš 5 rokov a bavi ta to... to je fajn otazka je, nakolko si dobra... aj po skonceni konzervatoria sa moze stat, ze budes sediet na riti ak sa zaradis medzi mrte absolventov, ktori ucia na ZUŠ-kách alebo ZŠ hudobnú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Voľakedy na konzervy brali skutočne iba ľudí s talentom, ktorí to mysleli s hudbou maximálne vážne... teraz je to úplne o inom. Veľa talentovaných študentov s potenciálom sa stráca a utápa v dave podpriemerných...
(prepáč za tento môj výlev ... )