Vedeli by ste mi poradiť, kde by som si ja ako študentka vedela vybaviť pôžičku, ktorú by som vyplatila do dvoch mesiacov asi 1500 euro? existuje nejaká inštitúcia/banka/(ja neviem kto či čo) ktorá by mi požičala peniaze ako človekovi ktorý nemá stály prí
ee nedá sa.. proste je to totálne napiču, skoro každá banka má produkt s názvom "študentská pôžička", ale ak si len študent tak ju nedostaneš proste potrebuješ mať stály príjem, alebo niekoho ako spoludlžníka, kto ho má..
nenormálne som vytočená za toto, prečo sa to kurva volá študentská pôžička..
jediné, čo dostaneš úplne bez ručiteľa a bez ničoho je 300€ kontokorent v ČSOB, na počkanie ho máš.. viac ee
prípadne v čr dáva ČSOB slovenským študentom 20 000 takto, to je 800€ cca, ale musíš tu študovať asi..
Tvoja univerzita ti da studentsku pozicku (ak nie je vela zaujemcov) myslim ze do vysky 1400-1500 eur s tym, ze ju mozes splatit az po dostudovani, pripadne aj pocas studia (vtedy je to tusim bezurocne)..
@lukaso121 ja tie peniaze práveže potrebujem na to, aby som ich mohla ísť zarobiť- idem do Nórska na vlastnú päsť a potrebujem si zabezpečiť ubytko a stravu pokým dostanem prvú výplatu. mesiac ma vyjde vyše 900 euro..
hm, teraz uz asi nie.. lebo ak VS student, tak mozes poziadat o studentsku pozicku z toho pozickoveho fondu, ale to sa udeluje na jeden akademicky rok, takze uz bolo treba dat ziadost niekedy v oktobri..
@wera55555 ja tomu moc nechapem, ides do Norska a potruebjes na mesiac 900 eur? akozze na ubytovanie a tak dale? a zarobis tam kolko? to sa vobec oplati? vysvetli mi to prosim ta
@wera55555 sorry, nevedel som ze si este na strednej ... zjavne sa nudis ja nie ..... a sorry ale je to pekna blbost .... v pripade ze si este na ss tak pre teba pozicka neexistuje ... akurat riadna komercna v normalnej banke ... ale tam ti musia rucit fotrovci si myslim abo proste musis preukazat prijem ...... a aj totalny analfabet z ekonom. pochopi ze je to blud .... pozicias si dostanes vyplatu - hned ju pouzijes na vyplatenie pozicky = zase budes bez penazi a kruh je uzavrety ... preco vymyslas fakeove temy ? ... rob daco uzitocne pre ludstvo radsej
s ešte nedokončenou strednou školou v Nórsku maximálne tak na ropnej veži nechapem načo sa vlastne hrabeš do Nórska keď nemáš ani skončenú školu a ani peniaze. Brigáda na Slovensku v tvojom prípade sa oplatí oveľa viac
@wera55555 ja som len zvedava tak sorry tak potom sa ti to oplati to je pravda
Kebyze viem o nejakej pozicke, tak by som ti poradila, ale zial na vsetko potrebujes tusim rucitela, okrem tych veci v CSOBecke, ale zase nie si na vyske no... takze neviem
@alysia 1000e mesačne je ešte nič.. Keby sa pohybuješ v malých slovenských podvodíkoch tak by si na to kukala jak vyhúkaná mám taký pocit robím v strojárstve.
Toto co napr. ja robim by zena zvladla hravo, skor by bolo tazsie sa dostat na taku poziciu.
Jedine co ja robim je beham s tabletom a obcas narazim tycku do masinky..... Akurat mi prischla ta zodpovednost vyrobnej techonlogie, za to take peniaze. Keby daco poserem a typek vyrobi 1000 zlych kusov tak mam po pici
@elkiller jaaaj, zabudla som,z e na niektore povolania musim mat penis. Inak smola. Ty kokos, nejdem sa ani rozculovat nad tym, kolko zarabaju zeny a muzi niekedy aj na tej iste pozicii...
Kebyze chcem? Ledva som presla z matiky a fyziky na zakladnej ci strendej, som sa tomu aj venovala, nevidela som vysledky, tak som na to postupne kaslala ...
no musela by som sa s niekym asi vyspat, aby som sa na tu poziciu dostala co?
jaaaj, no zodpovednost, chapem, aspon nieco robis a za nieco tie prachy dostavas
@alysia mala, ale v tej dobe byt stal par faciek, par krat si sla na brigadu a mohla si si kupit byt .... mala ho uz ked bola velmi mlada.. ale nebyvala v nom tak ju napadlo hento.. potom ked videla ze v pohode zije u svojich rodicov a prenajima byt a ma po kokot penazi, kupila dalsi a dalsi, takto mala potom uz 4 byty ked mala 28 rokov
Ale dnes by sa to uz mozno ani tak nedalo spravit, to sa dalo kedysi. Byty s dobrou dispoziciou, velke, hlavne ziadane. Dnes kupis byt a nikto to nechce...
Mno a potom si postavila dom a vybavene.. dodnes tak zije a nevie co s peniazmi... furt len chodi po dovolenkach a strieda mladych zajkov.... co ti poviem
@alysia vlastne, dnes ani byt nekupis, lebo byt v BA napr. stoji 100 000 eciek.
To mas niekde na kopanicach obrovsky pozemok a na nom velky dom s bazenom a zahradou za 50 000 eciek akurat ze to nikto nechce lebo v tych oblastiach zas nie je robota a menej sa tam zaraba..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
studentska existuje... ale potrebujes mat aspon tri mesiace staly prijem
nenormálne som vytočená za toto, prečo sa to kurva volá študentská pôžička..
jediné, čo dostaneš úplne bez ručiteľa a bez ničoho je 300€ kontokorent v ČSOB, na počkanie ho máš.. viac ee
prípadne v čr dáva ČSOB slovenským študentom 20 000 takto, to je 800€ cca, ale musíš tu študovať asi..
Pripadne ti s uzernickym urokom pozicam aj ja
ja ale tie peniaze potrebujem inak ako je v komente vyššie @8
to si sa len tak rozhodla, že ideš do nórska?
sama, bez nejakej agentúry, a s istotou, že ak si teraz vezmeš pôžičku, tak o 2 mesiace ju v pohode splatíš?
ako, nevravím, že sa tak nemôže stať, viem, že v no sa dá slušne zarobiť, ale i tak mi to príde ako... dosť naivná predstava
viac v tejto téme sa nebudem vyjadrovať, lebo som sa opýtala na niečo a riešite tu úplne niečo iné, že načo a prečo a ako tam idem. je to moja vec.
Kebyze viem o nejakej pozicke, tak by som ti poradila, ale zial na vsetko potrebujes tusim rucitela, okrem tych veci v CSOBecke, ale zase nie si na vyske no... takze neviem
teda, nie ze by ma to zaujimalo, ale... jebte na to a uzivajte si zivot bez poziciek, dlhov.
alebo pozicaj od niekoho komu to nemusis vracat s urokmi.
@elkiller ona tie prachy potrebuje na cestu do Norska, aby tam este vacsiu sumu zarobila.
Kazdopadne asi budem sam komu sa tu extremne dari, alebo neviem
ja ked vsetko poplatim a zijem v luxuse, zerem stale steaky, mam auto a furt daco kupujem, ostane mi okolo 1000e mesacne cisteho.
DO norska mozem ist aj zajtra a nemusim tam pohnut ani prstom, pozrem si krajinu..
co je lepsie ?
No hej, malokomu sa extremne dari.
A co preboha robis aku pracu, ked ti zostane 1000€ mesacne? Mam pocit, ze si tu robis dobry den
Zial, nepohybujem sa v malych slovenskych podvodikoch....
robis v strojarstve a zarabas viac ako 1000 eur mesacne? Asi zmenim skolu teda
Takze tych viac ako 1000 som zarabal aj ked som robil LEN CNCckara
teda, prve mesiace v skusobnej dobe nie tolko ale aj tak som kukal ako puk kolko mi prislo na ucet v skusobnej dobe.
Ty kokos skoda, ze na hentake veci nemam bunky :/ strojarenske veci a podobne...
No, u nas napr. zeny robia iba na kontrole, alebo upratovacky :/
Toto co napr. ja robim by zena zvladla hravo, skor by bolo tazsie sa dostat na taku poziciu.
Jedine co ja robim je beham s tabletom a obcas narazim tycku do masinky..... Akurat mi prischla ta zodpovednost vyrobnej techonlogie, za to take peniaze. Keby daco poserem a typek vyrobi 1000 zlych kusov tak mam po pici
Kebyze chcem? Ledva som presla z matiky a fyziky na zakladnej ci strendej, som sa tomu aj venovala, nevidela som vysledky, tak som na to postupne kaslala ...
no musela by som sa s niekym asi vyspat, aby som sa na tu poziciu dostala co?
jaaaj, no zodpovednost, chapem, aspon nieco robis a za nieco tie prachy dostavas
je to tak je to blbe... ale aj zeny mozu zarobit pekny peniaz ked chcu no.
Ktovie, či by dotyčný to nepovedal niekomu a tak dalej.
No tak mi povedz nejaký pekný príkad ako mozem kedze CHCEM, zarobit pekne peniaze som zvedava co vytasis
no super a budem zlatokopka, robit co ma bavi? co ak to nie je to z coho budem mat prachy?
Ale dnes by sa to uz mozno ani tak nedalo spravit, to sa dalo kedysi. Byty s dobrou dispoziciou, velke, hlavne ziadane. Dnes kupis byt a nikto to nechce...
Mno a potom si postavila dom a vybavene.. dodnes tak zije a nevie co s peniazmi... furt len chodi po dovolenkach a strieda mladych zajkov.... co ti poviem
To mas niekde na kopanicach obrovsky pozemok a na nom velky dom s bazenom a zahradou za 50 000 eciek akurat ze to nikto nechce lebo v tych oblastiach zas nie je robota a menej sa tam zaraba..
to je ako s tymi bytmi