ja si nerad kazim oci takymi malymi pismenkami nie nadarmo mi kedysi pani učitelka povedala ze ´´ pre teba jedine riesenie je najist si frajerku ktora ti bude citat krasnu beletriu´´ -
knihy su super, posilnuju mozog a mozgové bunky pričom zvyšuju všeobecnu inteligenciu a gramotnosť, taktiež prehlad v gramatike... a mnoho dalších vecí
ja mam velmi rada knihy a lyriku tiez moc nemusim...obcas hej, ale taku zrozumitelnejsiu. a nedavno som citala knihu Chude nohy a vsetko ostatne (Skinny legs and all) - je vyborna, na zamyslenie a este je dobre Kto chyta v zite.
sestra ma nasrala keď mi na narodky kúpila nedávno knihu...navyše nejaký jebnutý román...len za to že ona má rada knihy tak ich kupuje každému k nejakému sviatku,pritom som jej aspoň 100krát povedala že ja to nečítam,nebaví ma to,ako keby naschval mi to robila alebo čo
hej hej, ale treba to konkretizovat, podaktore pejprbeky typu "Vasnivy spln" a podobne ohavnosti ma totiz nejako nelakaju nehovoriac o niektorych zenskych, co si myslia, ze nejaku vrazdu zo svojho inak neputaveho a bezmyslienkoveho romanu hezky zdrsna opisu, tak budu z nej citatelia hotovi
Knihy su super,hlavne ked maju nieco do seba. Neznasam iba ked musim na nejaku knihu dlho cakat,napr. na preklad z angliny. Asi by som sa ju mala lepsie naucit Nemam rada tiez elektornicke knihy, preferujem normalne knihy, ktore si clovek moze vziat do ruky a so sebou kam chce, proste maju svoje caro. Zboznujem knihkupectva
ak dowolite dam si este jeden komentiiik...knihy milujem preto ze mozem byt w ich swete tym dobrym clowekom tym ktory je hlawnym hrdinom ze mozem prekonawat prekazky a ked ich citam normalne widim seba ako hlawneho hrdinu a ked docitam knihu je to ako keby som dopozerala nejaky film a nikdy necitam jednu knihu dwakrat lebo to uz nie je ono alebo ked precitam poslednu kapisatolu tak uz nemam zazitok z toho...tod ja
knihy su uzasne, skvele, 100x lepsie ako ked citam na internete, drzim knihu v ruke, a tie pismena, teraz som na stare knihy, napriklad Dekameron, Cerveny a cierny (1827) je to brutalne fascinujuce, citam to teraz a ta kniha bola napisana tak davno, ako zili.....uzasne
deraina, no ja by som si tým nevzdelancom nebola až tak istá, pred Guttenbergom existovali vysoko vzdelaní jedinci a knihu nedržali v ruke, ako Aristoteles, ktorého som vždy podozrievala za podvodníka ... učilo sa rozprávaním, aj to je dobrá možnosť, prechádzať sa s Platónom po záhradách, tak to bych uvažovala vážne, či radšej toto, než výlet na koniec sveta
Som na tom podobne keď som si minule robila štatistiku hoci len približnú, za rok prečítam 400 kníh hoci aj tak sa mi to nezdá veľa...ale milujem knihy, takmer všetko čo viem je s kníh
@46 a @54 uz som sa wyjadrila ze to w je moja ziwotna laska tak ako skwele knihy mam aj rada slowinu ale w sa nezdam jednoducho mi to prirasto ku klawesnici
milujem knihy - sranda je, ze som sa k nim dostala cez svoje komixy...
ked som bola mala, potrebovala som tvrdu podlozku pod papier, a co mi ako prve padlo do oka? kniha! ked som dokreslila, kniha mi spadla na zem a mna zaujali tie male cierne obrazky na bielom podklade (pismena). cele dni som na ne pozerala a obkreslovala ich, az kym ma neposlali do skoly, kde som sa ich naucila citat
ja som uplny, totalny maniak.......sama som sa nauclia citat..........odvtedy som knihu z ruky nepustila, ja citam vsetko, knihy, casopisy, oznamy...........neviem prestat
Aj ja som jeden z tých,čo si rád prečíta knihu,ale škoda,že viacerí (všetci) spolužiaci považujú slovo kniha za urážku nie je s kým rozoberať toto a tamto...slovom:je to bieda...
@athelasil 1800+ nie je až tak dávno Skús si prečítať Artušova smrť od Thomasa Maloryho ( rytiersky román z 15teho storočia) To už chce miestami pevné nervy.. je to písané pre súčasníkov takmer nepochopiteľným (a nestráviteľným ) spôsobom .. ale skvelá kniha
to ma privádza na myšlienku či si ľudia vôbec uvedomujú rozdiel medzi
historickým románom, knihou o histórií a historickou knihou
A ak by som to chcel rozpytvávať ešte ďalej, tak aj historickým románom napísaným v historickej dobe, knihou o histórií napísanou v historickej dobe a knihou zaoberajúcou sa aktuálnymi problémami spoločnosti napísanou v historickej dobe
..myslíš že sa na mne prejabuje že som celú noc nespal? (skúška za 3 a pol hodiny )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
75 komentov
(kuk moj profil, kolonka NAJ PRIATEL ....
knihy su uzasne, skvele, 100x lepsie ako ked citam na internete, drzim knihu v ruke, a tie pismena, teraz som na stare knihy, napriklad Dekameron, Cerveny a cierny (1827) je to brutalne fascinujuce, citam to teraz a ta kniha bola napisana tak davno, ako zili.....uzasne
knihy su uzasne
som maniak
HLAVA XXII
ked som bola mala, potrebovala som tvrdu podlozku pod papier, a co mi ako prve padlo do oka? kniha! ked som dokreslila, kniha mi spadla na zem a mna zaujali tie male cierne obrazky na bielom podklade (pismena). cele dni som na ne pozerala a obkreslovala ich, az kym ma neposlali do skoly, kde som sa ich naucila citat
A samozrejme s Tebou súhlasím Môj človek
to ma privádza na myšlienku či si ľudia vôbec uvedomujú rozdiel medzi
historickým románom, knihou o histórií a historickou knihou
A ak by som to chcel rozpytvávať ešte ďalej, tak aj historickým románom napísaným v historickej dobe, knihou o histórií napísanou v historickej dobe a knihou zaoberajúcou sa aktuálnymi problémami spoločnosti napísanou v historickej dobe
..myslíš že sa na mne prejabuje že som celú noc nespal? (skúška za 3 a pol hodiny )