od každého som prečítala veľa kníh a o každom som strašne moc študovala, že proste každého beriem výnimočne.
/okrem Rollanda teda, od neho som nedočítala ani len jednu knihu /
napríklad ale Sada teda za žiaden literárny skvost neberiem. hoci som trpela úchylkou na jeho dielo a práce o jeho diele, nejak literárne ma to neoslovilo.
ak by som si mala vybrať z fr. autorov, tak asi proste Préverta, Camusa a Voltaira.
a ak by som si mohla vybrať, kto mi je najmenej literárne blízky z fr. autorov, tak veľmi rada ukážem prstom na Prousta
ňéééééééééé, ja som debil!!!
najbližšie z fr. autorov mi je Boris Vian! Vernon Sullivan! wuííííííííííííííí, kks, ja som vedela, že mi tam niečo nesedí, treba mi spať. (a som furt uvažovala, ako som písala ten príspevok, že veď si predsa robím zbierku kníh jedného fr. autora a ani za boha som si nevedela spomenúť na meno a ani len na písmeno, ku ktorému hneď v antikvariátoch chodím, že či tam nie je nejaká "novinka" od neho)
@grietusha na obranu markíza by som uviedol, že človeka v base bársčo napadá, takže ak "strávime" 120 dní Sodomy, tak sa nám jeho výplody môžu aj zapáčiť (niektorých aj inšpirovať), niekedy premýšľam, že asi ako by dopadlo, keby ju dokončiť stihol, či by to bolo ešte silnejšie kafe ... no miestami som mrel smiechom beztak
čítala som len Chrám Matky Božej v Paríži od Huga, Dva roky prázdnin od Verna, Múr (a ešte pár vecí) od Sartra, Peter a Lucia od Rollanda a všetky sa mi páčili, ale Nanu a Lesk a biedu kurtizán mám na zozname
@krasomil načo obranu? ja som od Sada prečítala niekoľko kníh, nielen Sodomu. baví ma to. čítala som jeho životopis, analýzy jeho filozofie, analýzy jeho diel atď.
-Sarťo bol pán no
-Vian škoda že nežil dlhšie,
-Sade písal pulpové fetiše ale veľmi sexy ale nič viac
-Verne podľa mňa nepísal dobre, ale bol vizionár
-Zolu nemusím lebo podľa mňa to bol hajzlík
-Hugo len chrám matky božej
-Balzaca som nečítal,
-Rolland sa mi nepáčil,
-Stendhala som nečítal.
-Flaubert Pani Bovaryová ale inač nič viac
Takže Maupassant
lebo mám pocit že písal v myšlienke mimoriadne aktuálne a že by som si s ním vedel fajne pokecať.
ale ak by tu bol Oscar Wilde. Tak si vytvorím aj fejkové accounty
Prečítal som od každého dosť vecí a najviac ma zaujal Hugo a najmenej Zola so Stendhalom (bleh ) ale taký Jean Giono je super, alebo Voltaire, Camus A uplne najradšej mam Rimbauda a Baudelaira :3
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ale vedela by som povedať, čo ma z toho nejako nezaujalo (väčšina, zhodou okolností, zrejme mi Francúzi nejako nesedia)
od každého som prečítala veľa kníh a o každom som strašne moc študovala, že proste každého beriem výnimočne.
/okrem Rollanda teda, od neho som nedočítala ani len jednu knihu /
napríklad ale Sada teda za žiaden literárny skvost neberiem. hoci som trpela úchylkou na jeho dielo a práce o jeho diele, nejak literárne ma to neoslovilo.
ak by som si mala vybrať z fr. autorov, tak asi proste Préverta, Camusa a Voltaira.
a ak by som si mohla vybrať, kto mi je najmenej literárne blízky z fr. autorov, tak veľmi rada ukážem prstom na Prousta
najbližšie z fr. autorov mi je Boris Vian! Vernon Sullivan! wuííííííííííííííí, kks, ja som vedela, že mi tam niečo nesedí, treba mi spať. (a som furt uvažovala, ako som písala ten príspevok, že veď si predsa robím zbierku kníh jedného fr. autora a ani za boha som si nevedela spomenúť na meno a ani len na písmeno, ku ktorému hneď v antikvariátoch chodím, že či tam nie je nejaká "novinka" od neho)
ale proste literárne to je šunt.
fakt nerozumiem, ako sa niekomu moze pacit sartre :/
čítala som od každého okrem Sade-ho
ale
proste sú to
neviem
zola je miláčik môj kvôli Nane
ale keď som mala čítať otca Goriota, Červený a čierny alebo verneovku tak som mierne trpela
a hugo je miláčik tiež ale viac ma bavil zola
naturalizmus, červíky a také veci
-Vian škoda že nežil dlhšie,
-Sade písal pulpové fetiše ale veľmi sexy ale nič viac
-Verne podľa mňa nepísal dobre, ale bol vizionár
-Zolu nemusím lebo podľa mňa to bol hajzlík
-Hugo len chrám matky božej
-Balzaca som nečítal,
-Rolland sa mi nepáčil,
-Stendhala som nečítal.
-Flaubert Pani Bovaryová ale inač nič viac
Takže Maupassant
lebo mám pocit že písal v myšlienke mimoriadne aktuálne a že by som si s ním vedel fajne pokecať.
ale ak by tu bol Oscar Wilde. Tak si vytvorím aj fejkové accounty
áno, ono to údajne inšpirovalo Lovecraftov Cthulhu mýtus sa mi zdá.
Taktiež jeho Strach, je pre mňa dokonalé synonymum depresie a úniku pred až bizardne kafkovským osudom.
hm
boha píšem akosi divne
dosť už.
a prvý krát v birdz histórii sa mi podarilo označiť samého seba.
Archivment unlocked
aj keď som taký zlomoček sekundy rozmýšľala nad de Sadem jeho dielko má tiež svoje ... čaro