nic nemoze ist rychlejsie ako svetlo..a rychlostou svetla mozu ist iba castice co maju HYBNOST nie HMOTNOST...a hybnost maju fotony..tie tvoje "telesa" maju hmotnost, takze nemozu ist rychlostou svetla...
takze nie, nieje rychlost tych telies vyssia ako rychlost svtela...
@ nie náhodou: My sme neobjavili rýchlosť väčŠiu ako je rýchlosť svetla. A aj fotóny maju hmotnosť sú to častice, čiže musia mať. a fotony keby nemali hmotnost tak nemaju ani hybnost: p=m.v čiže musia mať hmotnosť.
@draftur chlapče naštuduj si teóriu relativity. Máš zvláštne predstavy o fotónoch a hmostnosti. Na javy, ktoré sa odohrávajú pri rýchlostiach vyšších ako +- 100.000 km/s , nemôžeš hľadieť ako Newton.
@9 nie nebude, napr. zistíš, že fotón v pokoji má nulovú hmotnosť, že podľa druhého postulátu špeciálnej teórie relativity je c najvyššia možná rýchlosť a že namiesto hmotnosti treba v tomto svete používať relativistickú hmotnosť.
@12 čas je tiež veľmi relatívny pojem, nezáleží na tom, koľko máš rokov. Snáď čosi dobre vygúgliš, alebo si požičaj od kohosi knihu zo štvrtáku, my sme tieto teórie vtedy preberali. A možno v Tvojom meste je v určitej oblasti veľký zhluk kníh, ktorému sa vraví knižnica.
eh...ja som na fyziku debil,ale akurát minule sme si písali do poznámok že nič nemôže byť rýchlejšie ako rýchlosť svetla,pretože tá je najrýchlejšia ...taže tá diera to nemôže vcucávať rýchlejšie ne ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
vykasli sa na to,alebo pouzi ujca google
takze nie, nieje rychlost tych telies vyssia ako rychlost svtela...
keby islo svetlo 2x tak rychlo ako teraz, zrejme by ta diera, nemala problem ho pohltit, aj ked len rychlostou svetla..
To už googli ... Literatúru nejakú by ti malo nájsť v pohode ...
Inak s tou rýchlosťou svetla ako maximom by som to nebral tak úplne vážne, lebo nejaké paradoxy umožňujú "pohyb" nadsvetelnou rýchlosťou ...
A preto sú čierne diery také srandovné, pretože sú nie úplne vysvetliteľné a v horizonte udalostí sa dejú všelijaké haluze