Neviem, či si to takto myslel, ale moja prvá spomienka na tento svet je keď som mala asi 2 alebo 3 roky, ležala som v posteli a v druhej izbe bol vyložený riad - no a strašne som sa toho bála..
tak vzhladom na to, ze spomienky cloveka na detstvo siahaju tak cca k tretiemu roku, nemozem si vela pamatat z toho, co som robila, ked som sa narodila
pri narodení má čľovek ešte natoľko nevyvinutú nervovú sústavu že nie je schopný pamätať si vôbec nič. Jednoducho mozog ešte nie je prirpavený na zápis takýchto údajov. Najviac tak tvár matky čo je ale prirodzená reakcia u väčšiny zvierat ktoré sa starajú o potomstvo. A to tiež len preto lebo tá časť mozgu už je ako jedna z mála k tomu účelu dostatočne vyvinutá. A to je takto veľmi múdro zariadené kvôli nevyhnuteľným existenčným dôvodom vo voľnej prírode
Ja mám prvé spomienky tak z 4-5r a to na to ako som trávali čas so starými rodičmi alebo s otcom u neho v práci. Trochu paradox, že na matku si spomínam až okolo 7 a nie zrovna v dobrom.
prehrabávam sa v spústu myslienkach ale napada ma tiez len nieco 5+
napr. spomienky ako som bol u pradedka v dome a behal po jeho chodbách, ako ma nahanal u babky kohut a tak podobne, kedze som v tych rokoch bol u babky velmi velmi casto
Okrem toho, že nemá dostatočne vyvinutý mozog, ani nič okolo seba nepozná, takže nevie, čo si má pamätať a ako si to pamätať. Zapamätáš si, že si videl stôl, keď nevieš, čo je to stôl, nepoznáš farby, tvary, reč, absolútne nič? Ako chceš kódovať bez kódovacieho jazyka? Zrejme nemáš ani poriadne vyvinuté vedomia vlastného ja...
Moja prva spomienka je ako som dostala havka Petka, plysoveho psa, ked som mala 1-2 roky... dalsia je ako sme sa stahovali ked som mala 2 roky a otec rozoberal moju postielku ako jednu z poslednych veci, co este ostali v starom byte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
-.-
Ja mám prvé spomienky tak z 4-5r a to na to ako som trávali čas so starými rodičmi alebo s otcom u neho v práci. Trochu paradox, že na matku si spomínam až okolo 7 a nie zrovna v dobrom.
napr. spomienky ako som bol u pradedka v dome a behal po jeho chodbách, ako ma nahanal u babky kohut a tak podobne, kedze som v tych rokoch bol u babky velmi velmi casto
..kvak..