A ako ste na tom s prípravou na maturity, čí už písomné alebo ústne?
Ja zatiaľ som sa skoro vôbec neučila slovinu ani anglinu a vy?
Asi by som už mala začať...
@1 Ale učil si sa aj maturitné témy predtým, priebežne počas roka, či nie?
Lebo ja sa do toho veľmi nehrniem, niečo viem, ale málo.
A zabudla som, môžu písať aj tí, čo už zmaturovali svoje skúsenosti
ja som maturoval vlani a nebudem tu na vás hádzať tie blbosti typu maturita je ako plot... máte ešte iba január, času dosť , na písomné sa zase toho toľko učiť netreba, na ústnych asi hlavne jazyky ... zmaturoval som na 1,1,1,2
no, tiez ma to caka...mam na stole nachystane veci co by som sa mala ucit ale proste nedokazem sa prinutit absolutne, ale inak sa velmi nebojim, anglinu a nosku snad zvladam bez n rpoblemu, slovenciny sa bojim dost, ale aj to nejak dopadne, a matiku som si sama vybrala, takze ju uz nejako musim urobit... asi tak
Ak to trocha vieš, tak teraz nestresuj ... Preboha, január ... Mne na to úplne v pohode vystačilo tak 9-13 dní a na prejdenie ani to nebolo treba samozrejme
Keď sa naučíš, tak to máš len +, ale boli ľudia, čo sa stále len biflili a biflili, s tým stále objavovali viac vecí, ktoré nevedeli, až z toho skoro scvokli ... Hlavne netreba robiť paniku, aby niekto neprešiel na maturite je ozaj rarita a nie je to vždy preto, že to ľudia tak dobre vedia
Ale aby som moc nezavádzal, my sme mali na škole z matiky výbornú prípravu a aj ostatné predmety na tom boli tiež celkom v pohode, teda to, čo sa bolo treba naučiť sme zvykli zbežne prejsť už počas roka a potom si to bolo treba nejak druhotne uložiť do pamäte ...
@13 Samozrejme ako vravíš, všetko sa vedieť nedá, ale aspon niečo treba vedieť a najlepšie z každej témy lebo zákon schválnosti je sviňa
A takí, čo chcú vedieť úplne všetko, tím nezavidím, ale to sú proste bifloši, ktorí sa idú zblázniť, ked niečo nevedia, ale čo už
No ja som niečo vedel z každej témy, z poézie zo sloviny napr. samozrejme bieda, ale na prejdenie by to bolo ...
A prešli aj takí, ktorí nevedeli nič ... Spolužiakovi, ktorý nič nevedel dali zvoliť tému ... Zvolil si, zasa to vedel na úplné ehm, ale dostal tú 4 z milosti ...
Neprešli vraj len dve baby, ktoré sa z toho potentovali a zdrhli odtiaľ ... Ale o tom nemám šajnu prakticky, to je taká klebeta ...
A tiež súhlasím s @7 , určite to nie je najzložitejšia vec, čo človeka v živote čaká, ale niečo vedieť treba, určite nesúhlasím s tým výrokom, že maturita je úplna formalita, že netreba nič vedieť aj tak prejdeš.
Ak má človek šťastie na komisiu, tak ak vie čo i len málo, môžu mu pomôcť, ale určite mu nepomôžu ak nepovie ani slovo.
Ale podla mňa veľa záleží aj od toho, na akú komisiu človek natrafí...
A fyzikárka nám hovorila peknú príhodu, že keď bola na inej škole v komisii na mature z matiky, bol tam jeden študent, ktorý potreboval trojku, lebo nezvládol písomnú časť a jediné, čo na ústnej vedel bola pytagorova veta ... A doslova ju nútili, aby mu dala trojku ... (Už si nepamätám jak to rozhodovali, to je každopádne pomerne jedno...) ...
Určite ... A samozrejme aj od predmetu ... Tá spolužiakova spomínaná maturita bola zo sloviny na úrovni B, takže tam bol vyslovene tlak, aby tých ľudí nechali prejsť
Zrejme na voliteľnom predmete už by takí dobrí neboli ... Ale teraz keď nie sú úrovne budú musieť byť dosť zhovievaví, lebo zasa človek nemal žiadnu šancu si to uľahčiť ...
@Tunidlo Od nás úplne všetci nie...
A poznám aj také prípady, i ked iba z rozprávania, čo neprešli, aj ked aspon niečo vedeli, ale počula som aj o tom, že ak niekdo nič nevedel, tak komisia rozprávala namiesto neho, on len súhlasil a prešiel
Takže asi od nich veľa záleží...
hmm noo takze toho roku maturujem aj ja a nejak tak sa mi este nepodarilo dostat ku kniham a prinutit sa ucit .. proste sa to nedaaa ,, ja nechapem niektore moje spoluziacky ktore sa ucia do nemoty .. fakt im to odhodlanie trosku zaaavidiim .. ja to skor nechavam na osud hehe sak akademicky tyzden to isti
Ja sa zacnam ucit kazdy nasledujuci den
Nevidim dovod nejak panikarit pred maturou... vsetci mi zatial hovorili ze pohoda a ja nie som typ ktory panikari Ja maturu beriem ako zaverecny pokec s niektorymi profesormi po styroch rokoch
slovencinu som sa ucil priebezne, lebo sme s kazdej jednej latky od 1 rocnika pisali, tkaze na slvoencinu som bol pripraveny priebezne
nemcinu som neriesil, aj tak som vedel, ze sa ju nenaucim
a ostante och. Cely moj akademicky tyzden bol len o tom ako som prehadzoval kopky a to je vse ...... a zmaturoval som a myslim si, ze uspesne
Takze sa moc neuc, je to dost na psyhciku ak si sa ucila celkom dobre cele 4 roky, tak zmaturujes aj keby si nechcela
No, maturujem tento rok, kazdy vravi ze matura je uplna pohodka, profaci to zo studentov tahaju, ak nevedia pokracovat, no hadam to zvladnem. Slovinu sa ucim priebezne podla tem, cize to by sa dalo zvladnut, matiku tiez podla tem, nejak to ide len sa mi nechce ratat priklady, je ich desne vela, na angline bereme temy, nejak zatial neriesim, daco zo seba vykotim, biologiu sa ucim, este nie podla tematickych okruhov dufam ze to vsetko stihnem. Ak to mam zhodnotit, tak sa nejak viac neucim, bezne jak cez bezny skolsky rok. Ale uz sa to blizi, bude "sranda". Drzte sa vsetci maturanti
pametám si jak mi kamoš vravieval pred tým jak maturoval že je to uplna pohoda že ked zmaturoval henten debil tak zmaturuje aj on, ani sa do toho nepozrel a nezmaturoval takže, je to pohoda ale ked niečo vieš, ked nič nevieš tak proste komisia není blbá a nemožu ťa pustiť s maturitnym listom že papa a dobre sa zamestnaj lebo si mudry chlapec...treba sa do toho kuknuť a o každej teme mať aspoň pojem
maturujem tento rok.na SJ a NJ som sa na pisomne neucila este nic.a vlastne co sa na to ma clovek ucit?co ste sa nenaucili za 4roky a na zakladke teraz uz tazko dozeniete tak to sa ani nic nebudem.
na ustne mam navyse chemia,biola-to sa ucim postupne ale to len veeeelmi zvolna zatial este sa mi nechce skor sa ucim na prijimacky na farmaciu.a SJ necham na akademicky bohate staci.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Lebo ja sa do toho veľmi nehrniem, niečo viem, ale málo.
A zabudla som, môžu písať aj tí, čo už zmaturovali svoje skúsenosti
Zmaturoval som na 2,2,2,3
Ale aby som moc nezavádzal, my sme mali na škole z matiky výbornú prípravu a aj ostatné predmety na tom boli tiež celkom v pohode, teda to, čo sa bolo treba naučiť sme zvykli zbežne prejsť už počas roka a potom si to bolo treba nejak druhotne uložiť do pamäte ...
Neviem, ako to zvykne bývať inde ...
A takí, čo chcú vedieť úplne všetko, tím nezavidím, ale to sú proste bifloši, ktorí sa idú zblázniť, ked niečo nevedia, ale čo už
No ja som niečo vedel z každej témy, z poézie zo sloviny napr. samozrejme bieda, ale na prejdenie by to bolo ...
A prešli aj takí, ktorí nevedeli nič ... Spolužiakovi, ktorý nič nevedel dali zvoliť tému ... Zvolil si, zasa to vedel na úplné ehm, ale dostal tú 4 z milosti ...
Neprešli vraj len dve baby, ktoré sa z toho potentovali a zdrhli odtiaľ ... Ale o tom nemám šajnu prakticky, to je taká klebeta ...
Ak má človek šťastie na komisiu, tak ak vie čo i len málo, môžu mu pomôcť, ale určite mu nepomôžu ak nepovie ani slovo.
Ale podla mňa veľa záleží aj od toho, na akú komisiu človek natrafí...
A fyzikárka nám hovorila peknú príhodu, že keď bola na inej škole v komisii na mature z matiky, bol tam jeden študent, ktorý potreboval trojku, lebo nezvládol písomnú časť a jediné, čo na ústnej vedel bola pytagorova veta ... A doslova ju nútili, aby mu dala trojku ... (Už si nepamätám jak to rozhodovali, to je každopádne pomerne jedno...) ...
Určite ... A samozrejme aj od predmetu ... Tá spolužiakova spomínaná maturita bola zo sloviny na úrovni B, takže tam bol vyslovene tlak, aby tých ľudí nechali prejsť
Zrejme na voliteľnom predmete už by takí dobrí neboli ... Ale teraz keď nie sú úrovne budú musieť byť dosť zhovievaví, lebo zasa človek nemal žiadnu šancu si to uľahčiť ...
A poznám aj také prípady, i ked iba z rozprávania, čo neprešli, aj ked aspon niečo vedeli, ale počula som aj o tom, že ak niekdo nič nevedel, tak komisia rozprávala namiesto neho, on len súhlasil a prešiel
Takže asi od nich veľa záleží...
Nevidim dovod nejak panikarit pred maturou... vsetci mi zatial hovorili ze pohoda a ja nie som typ ktory panikari Ja maturu beriem ako zaverecny pokec s niektorymi profesormi po styroch rokoch
nemcinu som neriesil, aj tak som vedel, ze sa ju nenaucim
a ostante och. Cely moj akademicky tyzden bol len o tom ako som prehadzoval kopky a to je vse ...... a zmaturoval som a myslim si, ze uspesne
Takze sa moc neuc, je to dost na psyhciku ak si sa ucila celkom dobre cele 4 roky, tak zmaturujes aj keby si nechcela
na ustne mam navyse chemia,biola-to sa ucim postupne ale to len veeeelmi zvolna zatial este sa mi nechce skor sa ucim na prijimacky na farmaciu.a SJ necham na akademicky bohate staci.