bez debaty by vyhrala cina. maju najvacsiu ekonomiku, je ich skoro 1,5 miliardy a co mocnosti povedia, to ludia urobia. nehovoriac o fakte, ze ani sam boh nevie, ako je vlastne vyzbrojena ich armada. oni niesu blbi, nesnazili sa moc ziskat rychlo a pomocou konfliktov. pomaly a potichu vybudovali velmoc, ktorej usa s ruskom dokopy nesiahaju ani po clenky.
Ja nechcem vojny, mier je krásny. Politici len chcú zredukovať počet obyvateľov takže takáto "očista" sa bude konávať každých 100 rokov aké sú len ľudia SVINE...
@7 teda za predpokladu, ze by sa vobec zapojili...ak by boli zase raz len taki nemastni-neslani a pokracovali by v budovani imperia, tak by asi vyhrali rusi.
mozno to vyznie znepokojujuco ale preriedenie obyvatelstva je dost potrebne ..kto cital inferno so mnou suhlasi..kto nie tak si precitajte a suhlasit budete
3 sv. vojna vôbec nemusí byť o zbraniach ako si mnohí myslia, takže ktokoľvek zničí ekonomiku štátu, odstaví internet alebo iba "blbú" elektriku .. ten vyhrá
bude USA, aj keď vojna vznikne vďaka rozpinávosti a dobyvačnosti USA a Rusko bude napredovať celou Europou, američania ich zastavia...
táto vojna bude zdrvujúca, ktorá zasiahne nielen Europu, Áziu, USA, ale aj stredný východ, kde vlastne už aj vypukla občianska vojna a Jemen je bombardovaný
@basso No a číňania budú prví (teda aspoň ten sibír im zoberú) a je jedno čím sa báťuška Putin oháňa početnú prevahu neoj*beš...a bez dalekého východu to už bude pomerne ľahká korisť
neviem si ani predstaviť skľučujúcejší pocit, aký by vo mne vyvolala oficiálna správa v TV, novinách, rádiu...ktorá by informovala o začiatku ďalšieho svetového konfliktu, zasa by sme sa stali súčasťou krvavej histórie...opäť by sme zopakovali tú istú chybu, opäť by ľudia čakali na svoju raketu...opäť by zlyhalo absolútne všetko, čo nám kedy bolo sväté a čo nás učili...
@basso Hehe, to by len Rusi chceli, ale prehrali už kopu vojen-1854 na Kryme, 1905 s Japonskom, 1918 s Nemeckom prvú svetovú vojnu,šak preto vypukla boľševická leninova revolúcia, lebo už boli na dne.
Tretiu svetovú vojnu by nevyhral nikto ak by bola jadrová. Ak by bola len konvečná, tak by vyhralo USA alebo Čína. Rusko je slabé, na armádu dáva tak 30x menej ako USA.Všetky vojny Rusi vyhrali len preto že ich bolo veľa, ale to už dnes neplatí, je ich len 150 mil.Ak prirátame zahr.Rusov tak max 170 mil. Toľko obyvateľov má aj Pakistan.USA 310 mil., EU 510 mil.Čína 1,3 miliardy.
@anicccka chces povedat ze prehrali prvu svetovu?strata uzemia sa nerovna prehre ..a citaj co som napisal pretoze si ma asi nepochopila a Rusko by vojnu urcite neprehralo ak by nebola jadrova,pozri si aku ma Rusko armadu co sa tyka vycviku a zase nesuhlasim ze ju vyhrali len koli kvantite,vid technika a zbrane ktore tam vznikli mozes mat aj 5 krat nasobne vacsiu armadu pokial nieje vycvicena a chyba ti velenie ak sa bavime o vojne ake boli doteraz
@basso Ako mohli mať Rusi také straty v WW2? Môj dedko ked žil mi spomínal že jeden Nemec zabil aj 20 ruských vojakov, lebo mali tuto-ukázal na hlavu.Wehrmach a SS boli pravdepodobne najlepšie vycvičená armáda v historii. Rusov hnali do útoku hlavne uzáverové jednotky, ktoré pálili na tých čo sa zastavili alebo obrátili. Ich hlavnou zbranou bol výnimočný tank T-24, ktorých mali vyrobených asi 25 000, aj tak utupovali, potom Nemci vyvinuli Panter a Tiger, ktoré boli lepšie, ale nebolo ich toľko ako ruských. Čo sa týka výcviku ruských vojakov, musíš rozlišovať medzi profesionálnymi jednotkami a povolancami, ktorých prehrali s polozbrojených partizánmi vojnu v Čečensku a druhú vyhrali len vdaka masovej genocíde populácie.
@anicccka Pri bitke pri Kursku, druhej najdôležitejšej po Stalingrade sa Rusi len bránili, mali obrovskú prevahu, mnohostupnové opevnenia, aj tak mali trojnásobné straty. Bitku vyhrali len veľmi tesne, hlavne vdaka klimatických podmienka pri Prochorovke, kde sa po zmene počasia rýchlejšie pohybovali ich T-34. Inak,aj Stalingrad by bol určite padol, ak by Hitler nebol idiot a neposlal polovicu síl na juh na Kaukaz k ropných poliam. Keby Hitler nechal veliť generálov ako Stalin, Rusi by vojnu určite prehrali.
@basso Čo iné bol brest-litovský mier ak nie kapitulácia? Nikto ani v bolševickej strane nechcel túto kapitulácia podpísať, len Lenin to nariadil, lebo veril že sa revolúcia rozšíri aj do Nemecka a celej Europy.
@anicccka no ked si uz vytiahla temu WW2 tak sa podme bavit prvy fakt je ze hitler vojnu planoval preto zacal skoro zbrojit SS boli najelitnejsie jednotky,to je fakt,armada aku malo nemecko bola vyborne vycvicena a vyzbrojena,ale narazili na huzevnatost a odpor rusov+zima....a nevytahuj tu to ze jeden nemec zabil..tak ako nemci mali svoje tankove alebo letecke esa tak ich mali aj rusi hlavna zbran tank T34? mala by si vediet preco bol vyvinuty tiger...kedze tiger bol tank waffen SS a bol nasadeny na vychodny front koli tomu ze ruske KV nicili dovtedy nemecke tanky a ako odozva sa vyvinula T34 ktora sa modernizovala a keby si chcela vediet aj rusi mali tazky tank nemci mali panter a rusi mali IS to si dostuduj a mali spagina a co sa tyka ruskej armady tak si nieco pozri o elitnych jednotkach Spetsnaz a co sa tyka tankov obe strany mali skvele tanky ale oba tanky boli na iny styl boja a co sa tyka strat tak naco ta otazka?vieme ako vojna prebiehala..keby nemci mali tuto tak rusi by neprisli do berlina aj ked to je na dalsiu debatu
@anicccka o Kursku si tiez nieco pozri,ja mam rad nemecku armadu a veci okolo toho.... ale velmi tesne to nebolo never vsetkemu co ta ucia v skole vies vobec kolko taky tiger vazil?tiger mal palebnu silu ale vyuzival sa skor ako defenzivna zbran lebo bol tazky a neobratny...palebna sila nieje vsetko Tcko si spravilo okolo neho kolecko strelilo do tigra 2 krat a dovi dopo
@basso O Barbarosse som čítala veľa kníh aj videla vela dokumentov. Nesmieš veriť všetkému čo popísali ruskí historici o ich veľkej vlasteneckej vojne. Čo sa týka výcviku, aj Rusi sa pripravovali na vojnu. Hitler predbehol Stalina len o niekoľko týždnov, preto bol Stalin tak šokovaný, odmietal sa pripraviť na obranu predtým.Tiger bol odpoved na T34, nie KV. Nemci .A nenapísala som pred chvíľou že nakoniec po zmene počasia pri Prochorovke vyhrali lahšie tanky, ktoré sa lahšie tanky? Nečítaj len články na nete, pozri si radšej nejaké dokumenty v TV, napr.na history.Zabudla som dodať, že Hitler od Kurska stiahol veľkú časť tankov do Talianska, kde práve prebehlo vylodie na Sicílii. Vo Wehrmachte ani v SS nikty neboli treba uzáverové jednotky.CO sa týka strát-Rusi vyhrali hlavne vdaka obrovskej populácii ktoré mohli nasadiť do boja a veľkému počtu tovární na zbrane.
@anicccka ak sa bavime o 34ke ktora to vyhrala tak to bol konkretne T34-85 a ten bol odpoved na tigra a mimochodom absolutne nesledujem to co napisali rusky historici..pripravovali ale ak by sa pripravovali ako nemci tak tiez by ich nepustili az pred Moskvu,tak by neboli obkluceny v leningrade,mimochodom hitler tanky nestiahol pretoze ked bola bitka v kursku spojenci uz boli v sicilii a stiahnut jednotky a techniku bol nezmysel..proste prehravali..T34 neboli narocne na vyrobu a nemcom dochadzalo vsetko..velenie by aj bolo dobre keby to hitler dovolil...co sa nestalo..je pravda ze ich bolo vela ale ruska technika je ruska technika a to nezmenil ani panther ani tiger
Tak ja dufam ze nic nebude ako kazdy normalny clovek, ale hlavne tu ti skurveny americky kokoti nesmu stavat ziadne zakladne, lebo budeme na odstrel ked sa nieco zomelie...ach boze USA aj s cernoskom.... @notme ak by bola 3sv voj. tak cina by bola spolu s ruskom, mas pravdu ale cina nema zbrane (myslim jadrove zbrane). @poklakni tebe uplne jebe ? ake preriedenie (ako ked preriedujes pokazene zemiaky od tych ne-pokazenych) ?????? len aby nepreriedili teba! @openmindedfreak 100% suhlas, ale iba 1 stat chce vojnu ,nie rusko, nie cina , IBA USA.
@poklakni tu mas odomna darcek posledneho ,,preriedovania ´´ na ukrajine (utok ukrajinske armady na civil ukrajincov ). ukrajinska armada bola riadena politikmi plniacimi zaujmi USA.
toto by bola vojna bez viťaza min polovica ludí by umrela vojnou a dalšia po vojne čo by musela prežiť hladomor a zamorené uzmia radioaktívnim spadom. Nechcem si predstaviť čo by sa stalo by vojna nastala a mi by sme museli narukovať a bojovať a boli by sme len potravou pre delá a rakety
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
táto vojna bude zdrvujúca, ktorá zasiahne nielen Europu, Áziu, USA, ale aj stredný východ, kde vlastne už aj vypukla občianska vojna a Jemen je bombardovaný
» www.reformy.cz/zpravy/na-stred...
je dosť možné, že žijeme v čase,kedy sa naše kľudné časy mieru počítaju na dni...
viac nejdem písať, lebo nasledujäce udalosti sú viac ako hrôzostrašné
Amerika je slabá...
Rusko vyhrá.
Keby chcelo ovládne Ameriku za týždeń
@notme
lol DDDDDDDD
nie
to je pravda, ale muselo by byť jednotné ....
poznáš legendu o Svätoplukovi a jeho korbáči
a @13
Rusko,slabé???
Rusko má najlepšie a najkvalitnejšie zbrane na svete+vynikajúci a tvrdý výcvik.
Keby Rusi chceli USA obsadia za týždeň
@notme ak by bola 3sv voj. tak cina by bola spolu s ruskom, mas pravdu ale cina nema zbrane (myslim jadrove zbrane).
@poklakni tebe uplne jebe ? ake preriedenie (ako ked preriedujes pokazene zemiaky od tych ne-pokazenych) ?????? len aby nepreriedili teba!
@openmindedfreak 100% suhlas, ale iba 1 stat chce vojnu ,nie rusko, nie cina , IBA USA.
Rusko vojny nezačína. Rusko vojny končí.