Kto z Vás videl Zeitgeist? Poučné aj pre ateistov...
Zeitgeist je nekomerčný dokumentárny film, ktorý si v priebehu krátkeho času získal mnoho obdivovateľov po celom svete. Jeho prvá časť nazvaná "Najväčší príbeh vsetkých dôb" je zameraný na paralely kresťanstva a iných starších náboženstiev a mýtov. Dokume
Pocul som o tomto filme a zatial som ho nevidel. Takze ti bez argumentov nemozem ani oponovat ani suhlasit.
Ale na margo toho spomeniem knihu Da Vinciho kod, o ktorej sa tiez na zaciatku rozpravalo ako o prelomovom diele, ktore ludom otvori oci a chvilu po tom zacli vychadzat dalsie knizky s nazvom pravda o Da Vinciho Kode ... avsak treba povedat, ze to rozhodne nie je 'nekomercna' kniha
moji zlati, zeitgeist je pohlad na svet, tak ako existuje teologicke, daewinisticke/evolucionisticke vysvetlenie toho co a preco clovek robi tak ako to robi- tim myslim, preco zijeme tak ako zijeme. zeitgeist aj s tou ekonomickou castou je len pohlad, clovek ako jedinec si ma utvorit svoj vlastny pohlad na zaklade toho comu veri.
Viera je viera, a preto ju netreba dokazovať. Ľudia si kladú otázky, no odpovede nedostanú. A o tom to je. O tom je viera, že nemá dôkazy, je to len dobrá vôľa ľudí niečomu veriť, a preto ak je človek silno veriaci, ani milión dôkazov mu to nevyvráti.
Ja som to videla celé a nejak ma to neoslovilo... Čítala som na to aj názory na nete, zvlášť ma zaujal jeden názor, s ktorým aj súhlasím.
"A ani jedno riešenie, ktoré ponúka, nám nedáva žiadny reálny dôkaz niečoho, všetko sú to len teórie a dohady, založené na čísloch, symboloch,... ktoré často pôsobia zaujímavo, niekedy aj logicky, ale to je tak všetko. A aj tá logika je niekedy vratká a majú v nej nedoriešené veci - Ježiša nám najskôr predstavujú ako "Boha Slnko", na ktorého "sedí", že sa narodil 25.12., žiarila vtedy "hviezda z východu" a prišli za ním "traja králi", ale o pár minút neskôr už je "len" predstaviteľom éry Rýb, ktorému "pôsobnosť" končí o dvetisíc-niečo rokov, keď príde "Vodnár". Ďalšia vec je, že väčšinu svojich argumentov čerpajú z výkladu Biblie, tej Biblie, ktorej platnosť sami spochybňujú...
Keď tak Ježiš sa nenarodil na Vianoce. Oslavuje sa to vtedy preto, lebo sa to zhoduje s oslavou pohanského Slnovratu.
On sa narodil niekedy na jar. A aj tí, čo si mysleli, že rok 2000 znamená koniec sveta, sa prerátali. Lebo sa to zle ráta a v skutočnosti je o 6 či 7 rokov viac, len to zle dátujú. Toto vám vie vysvetliť hociktorý kňaz.
niektore informacie su tam nerelevantne a dost prehnane a niektore bozstva sa im tam vraj hutne, hutne pletu takze poskytuju nerealne informacie. Ale principy sedia a v zasade je to pravdive, a pre nespekticky zalozeneho a lahko ovplyvnitelneho cloveka az mrazive..
myslim ze ked clovek chce siloumocou nieco dokazat alebo vyvratit, dokazy si nato najde, par veci vytrhne z kontextu, pripadne pouklada tak ako to jemu vyhovuje
viera je nieco naco ziadny dokaz neexistuje, preto je to viera
co mi tam troska chybalo je ze cely dokument uplne vynechal dovod pre ktory prisiel Jezis na zem, preco bol ukrizovany, vstal z mrtvych, je uplne jedno ci to sedi nejak astrologicky, ziadne predosle nabozenstvo neopisuje Boha ktory tak miloval ludi, ze sa nechal tak ponizit od nich, aby ich zachranil, je jedno kolko predoslych "mesiasov" vstalo z mrtvych, ten pravy od Boha mal nato dovod...
Myrush a ja poviem, ze mam boha ktory mal syna ktory sa za vsetkych obetoval, a ohradim sa presne tym, co ty, ze je jedno, ze je tam nejaka podobnost, ale moj boh je proste dobry a miluje ludi a jeho syn tiez miluje ludi. Mam pravdu? Tak mam?
Aha, asi nie, lebo to tak nie je napisane v tej "provizornej brozurke" menom biblia..
Ach ja sa vzdy tak strasne uchciavam na tom, ako sa daju ludia oblbnut penazuchtivymi curakmi z vatikanu.. ze im to vychadza 2000 rokov.. no ty vole, smekam jak to dokazali
@19 hmm, ja s vatikanom nic nemam, som z protestanskej cirkvi..
ide o to ze vsetci ludia sa na vieru pozeraju ako na tlacenie suniek do hlavy a ti sprosti ludia tomu uveria,.. a ani sa necudujem ked vsade okolo vidim samych pokrytcov,..
ale viera je o zivote s Bohom, vztahu s Nim, je to neuveritelne ale Boh odpoveda, a nie su to moje vsugeracie..
jj videl som to a tam su odpovede na vsetky (väcsinu otazok) proste pecka ....nvm ale podla mna ty tuho veriaci by to aj tak spochybnili ....sak Vatikan az do teraz nechcel otvorit svoje archivy ....
1, konecne vysli dake fakty o nabozenstve(ách), o tom kto vlastne tento svet riadi
2, mozno to spravili naschval tí "mocny" aby nam ukazali ake sme sracky a ze na nich nikdy mat nebudeme, nikdy nic nezmenime ani jebnutim nadaciami, demonstraciami.
Priklanam sa k obidvom mojim verziam kedze su moje a dost realne Inak je to brutalny film 100%
kazdm dnom sa mi zda, ze tie jasterice raz naozaj pridu z podzemia a ocipuju nas.
pozrite si uz len to, ze plati lisabonska zmluva, niesu hranice na kontinentoch, nikto nema vlastne prava a stavame sa postupne viac a viac sucastou celosvetoveho systemu..
a ta prva cast zeitgeistu, tu by mali vidiet vsetci
Dobry film aj ked trochu paranoidny. Tie veci ohladom tej cirkvy boli este dobre, ale potom to s tymi dvojickami a svetovou bankou bolo na mna trochu moc. A to co postol Tomas je na tom rovnako.
Nemyslis ze ak existuje boh, tak chce, aby sme svoj zivot zili podla nas a nie podla nejakej knihy? lebo to ukazuje pravu podstatu a nieco na zaklade coho by sme mali byt sudeni, nie hlupe dogmy.
himynameismarek - samozrejme, sak hitlerovi sa nepodarilo spojit europu silou tak to vyuzili mierovou cestou a sme vsetci stastni, ze ideme s EU
A skoncime vsetci v rici.. ach to opojenie mocou musi byt asi fakt velke.
@29 o tych dvojickach mas samostatny film, kde su predlozene vsetky fakty a nielen, ze to niekto rozprava ale take veci, akoze zaber priemyselnej kamery ako riadena strela a nie lietadlo narazilo do pentagonu a tak... tym dvojickam ja osobne dost verim..
Viera je viera, a preto ju netreba dokazovať. Ľudia si kladú otázky, no odpovede nedostanú. A o tom to je. O tom je viera, že nemá dôkazy, je to len dobrá vôľa ľudí niečomu veriť, a preto ak je človek silno veriaci, ani milión dôkazov mu to nevyvráti.
Stretol a stretávam sa s tým každodenne. Poslednú vetu pokladám za úprimnú a zároveň za grc najhrubšieho zrna!
S takýmito ľudmi sa ani neoplatí diskutovať, lebo ako si sama povedala: "ak je človek silno veriaci, ani milión dôkazov mu to nevyvráti."
@34 chod do ameriky, viem ti odporucit vela kamaratov ako ty. vsetkych na skole sikanovali a bili, potom ich jesus - personal lord and savior kazdu nedelu zachranoval a tesili sa na smrt
- film začína útokom na ľudskú psychiku: obrovské množstvo navzájom nesúvisiacich
brutálnych obrazkov, od výbuchy bômb, masívne bombardovanie, padajúce WTC 9/11,
výbuchy autómových bômb, opäť výbuchy, výbuchy, výbuchy. V takej sekvencii, až je
z toho človeku zle. Pokiaľ ovšem nie je sadista...
- hneď za tým: obrázky obetí, zúfalé deti nad telom zabitej matky , padajúce telo z
WTC, na kosť vychudnuté telá hádzané do jamy v koncentračnom tábore, vražda
zajatca vojakom na ulici akéhosi mesta, mŕtve dieťa s odtrhnutými nohami na rukách
otca...Človek musí zaplakať. Pokiaľ ovšem má kúsok citu.
Kvalitná príprava na deklasifikáciu všetkého, čo film ukáže. Kto je vinný za všetko toto zverstvo? Citujem z filmu. V zátvorke moje poznámky.
„čím viac začnete skúmať to, čo si myslíte že poznáte, odkiaľ pochádzame...začínate
chápať, že nás oklamali...“
(rozumej, bude reč o Bohu a o tom, že nepochádzame z Boha. Sme len oklamaní...)
„klamú nás všetky možné inštitúcie“ (no áno, povie si obyčajný človek, to je pravda –
preto bude pravda aj to, čo bude nasledovať. Nasleduje akoby príhovor autorov, ktorý
sa dá kľudne interpretovať ako priama reč zlého ducha): „prečo si myslíte, že cirkev je tá jediná, ktorej sa to netýka?“ (samozrejme, pod vplyvom úvodných brutálnych a
srdcevrúcich obrázkov, pod vplyvom vlastnej tuposti, nevzdelanosti, nedostatku
informácií, ste ochotní uveriť, že to oni...náboženské inštitúcie sú všetkému navine): „Cirkevné inštitúcie tohto sveta sú tou najhlbšou spodinou...(z pohľadu satana, z pohľadu pekla, je to vlastne tak...)boli dosadené tými istými ľuďmi, ktorí dosadili vašu vládu a vymývajú vám mozgy, zriadili medzinárodné bankové kartely...(satanova robota:neverte nikomu a koho už ľudia nenávidia viac, ako tých čo majú moc a peniaze, treba priliať olej na rozhárajúci sa oheň nenávisti diváka).. lebo vašich
vládcov, do pekla, nezaujímate vy a vaša rodina (no áno, sú to hajzli, vôbec ich
nezaujímame, neverte!), zaujíma ich len to, po čom vždy bažili (to musí satan naozaj
vedieť najlepšie): ako ovládnuť celý tento prekliaty svet. Odvrátili nás od pravdy a
duchovna vo vesmíre, ktorú nazývajú Bohom (rozumej, tí ľudia, ktorí sú za vládami a
najmä za cirkevnými inštitúciami, za cirkvou ) Neviem čo Boh je, ale viem čo nie je. A pokým nebudete pripravení spoznať celú pravdu (o ktorej budem „pravdivo“ rozprávať
ja, otec lži), kam to všetko speje, ku komu to všetko smeruje (bububu, bojte sa
ľudkovia, aj tak to mám všetko v hrsti, Boh vám nepomôže)...potom v podvedomí
zistíte, že vás trápi božia spravodlivosť (teda ty divák, si fajn, tak isto ako aj ja, satan, lebo nás trápi tá istá vec-božská spravodlivosť). Čím viac poznatkov máte, tým viac pochopíte, odkiaľ to všetko pochádza (opäť narážka na Gn). Veci sa stanú zrejmými a objavíte lži (áno, ja satan, luhár, vás budem učiť objavovať lži. Ha-ha.) Musíte (žiadna sloboda, musíte) poznať pravdu a pravda vás potom oslobodí (nemajte obavy, žeby som nepoznal Bibliu a nevedel citovať).“
Atď, atď. Toľko prvých 6 minút a bez 6 sekúnd ešte 60 sekúnd.
Nasleduje prvá pravda, zamiešaná medzi lži: „Musia to mať ťažké tí, ktorí berú Autoritu ako pravdu, namiesto toho, aby brali pravdu ako autoritu“ Koniec pravdy. Nasleduje pravda v podaní satana, citujem autorov: „musím vám povedať pravdu, ľudia, musím vám povedať pravdu...keď sa začne tárať, a rozprávajú sa také (vulgarizmus), že nad nimi v úžase stojíte s otvorenými ústami, najväčším šampiónom prehnaných sľubov a požiadaviek je - náboženstvo. Zamyslite sa nad tým. Náboženstvu sa podarilo
presvedčiť ľudí, že na nebi existuje neviditeľný muž, ktorý vidí všetko čo robíte, každú minútu vášho života. Tento neviditeľný muž má zoznam vecí, ktoré nesmiete
robiť...(objaví sa obrázok s "bohom", ktorý má v ruke tabule s desatoro a hadze ich na zem, na človeka, aby ho nimi trafil a zabil)...a ak z toho niečo neurobíte, tak má pre vás pripravené miesto plné ohňa, dymu, plameňov, bolestí, múk, kam vás pošle na
večnosť trápiť sa, horieť, kričať, dusiť sa a plakať a to navždy, až dokonca vekov. (na pozadí obraz tiel zúfalých tiel zostupujúcich do plameňov pekla). Ticho. Ale – on vás miluje! (na pozadí srdiečko s Amorovým šípom a hurónsky rehot publika – dobrý žart, táto cirkevná propaganda, musí si povedať povrchný znalec kresťanstva, ale dobrý znalec všetkých možných hriechov). Miluje vás a potrebuje peniaze! Stále potrebuje peniaze! (hurónsky smiech publika). Je všemocný, najlepší, vševedúci, najmúdrejší, akurát že nevie udržať peniaze (hovorené s nenávistným, pohrdlivým hlasom, za výsmechu publika). Náboženstvo požiera miliardy, ale neplatí dane a stále potrebujú viac! Takže: hovorite príbeh o úplných blbostiach! O svätom hovne! (hurónsky smiech publika, na pozadí „boh“ obsypaný dolármi.)“
Sme v čase iba 9:33, celý film má skoro 2 hodiny. Ešte vás to baví?
Ak to bolo doteraz o vzbudení „spravodlivého“ hnevu na akýchsi neidentifikovaných
ľudí, ktorí sú za kresťanstvom i židovstvom, ktorí požierajú vaše peniaze, zabíjajú
nevinných, tak až teraz príde to pravé orechové: Začína časť I: najväčší príbeh
všetkých čias.Nasleduje pravdivé konštatácie o Slnku, hviezdach, o zverokruhu, o tom, že ľudia uctievali Slnko ako boha.Pár info o „synoch slnka“, spasiteľovi Horusovi a jeho náprotivku Setovi, ktorý je perzonifikáciou tmy a noci.
Tri – štyri minúty pravdy neuškodia. Naopak, sú veľmi dôležité pre demagogické
tvrdenia, lži, ktoré sa budú medzi pravdivé vyhlásenia vkladať. Platí nepriama úmera.
Čím viac ľudí chceme oklamať, tým viac neoveriteľných tvrdení a hlavne pravdivých
tvrdení, ktorými podporíme našu kľúčovú lživú myšlienku, akýsi záver, ku ktorému
smerujeme, musíme do príbehu pridať. Čím šokujúcejší nezmysel, tým viac si treba dať
záležať na presnom a správnom vložení právd, ktoré v danom prípade nemôžu škodiť !!
Videl som Zeitgeist. Je to seria neuveritelnych kokotin, antikrestanskych a antisemitskych sraciek. Neuspesny konspiracny film ktory ma za ciel ovplyvnit vylizane mozgy ktore uveria kazdej hovadine.
Nevidel som to. Ale urcite to je zas nejaka konspiracna hovadina. Ako napriklad ta somarina, ze dvojicky si zhodili amici alebo ze II. sv. vojnu vymysleli zidia kvoli prachom ci stupidity o tom ako ludi unasaju mimozemstania... tam maju tiez vela 100% argumentov...
@40 ja som ho pochopil. celkom dobry hudobno-zabavny filmik. take dlhsie drislakoviny. ale lutujem tych ktori ho beru naozaj vazne (tak ho neberu ani autori).
Ja si myslim a werim tomu ,ze Zeitgeist nieje iba obycajny film.Widel som ho w suwislosti s filmami Loose Change Final Cut ,911 Mysteries - Demolitions.Prawe tieto dwa filmy ma nastartowali po badani a hladani prawdy.Welmi wam tieto filmy odporucam.A nezlaknite sa toho ,ze nemusi byt nadabowany a pozrite si ich aj s titulkami.Mne osobnme sa to s titulkami paci este wiac.Ozaj nepridete o nic ked si pozriete tieto filmy.Ja som mlady len 17 rocny chlapec ale tieto filmy....mi zmenili pohlad na swet.Teraz si iste niektory pomyslia ,ze som tupy pubertiak ktory naleti na wsetko...nieje to wsak tak.Cital som o tom aj knihy a tiez ma welmi uputali.Zalezitost ako je 11.september uz wobec neriesim ,lebo tu nieje o com howorit.Zdrawy rozum wam sam powie ako to bolo.Cely swet je skazeny a welmi wam to priblizia tieto filmy : Loose Change Final Cut , 911 Mysteries - Demolitions ,Zeitgeist ci film od Alexa Jonesa ENDGAME.majte sa.
@vosus No tak mi predhod fakty o 11.septembri ktore by zodpowedali prawde.Wed si otwor mysel a nebud dojebany s amikow a hip-hopu.noob.Obete 11.septembra...uz len TI si to nezasluzia.
» 911.yweb.sk/filmy.html... je pravdepodobne ze doba kedy viera znamena temnotu myslenia (ziadne otazky typu s kým mal kain deti) neskoncila. zem nema iba dve strany (verim - neverim)nie je to placka (veriaci - ateista)
crew prepáč , ale keď čítam, čo píšeš, neviem či sa mám smiať, alebo nad tebou plakať...keď už chceš ohurovať číslami tak letopočet je posunutý o dva roky nie o šesť. A keď tvrdíš, že Ježiš sa narodil na jar tak potom aspoň sama vidíš ako si cirkev pekne dokáže všetko prispôsobiť len preto, aby oblbla ľudí. Najlepší biznis na svete je náboženstvo. Celý život si postupne kupuješ niečo, čo si nikdy nevidel, a ani neuvidíš, poznáš to len "z reklamy"...
zaujímavý film ale nepresvedčili ma, chcú poukázať na brainwashing ale sami robia to isté. Ale tie konšpiračné teorie boli celkom zaujímavé, a časť o krestanstve neskutočne nudná.
@mafto : 911 Mysteries - Demolitions bol jeden z najlepších dokumentov aký som o 9/11 videla, to máš pravdu. Zeitgeist ma až tak veľmi nezaujal. Každopádne, 911 Mysteries spolu s knihou 102 minút - (911 vysvetľuje príčiny pádu zvonku, 102 minút opisuje skôr, prečo tam zahynulo 3000 ľudí - tzn. príbehy zvnútra dvojičiek) ti spravia na to dosť rozhľadený obraz. + Treba si pozrieť výpovede Riceovej a Busha, ako evidentne zapierajú, že vedeli o tom, čo sa stane. + veci s poistením WTC a Silversteinom...no proste je tam tak veľa náhod, že by som o tom mohla napísať kľudne aj slohovú prácu. Ale keď to niekto nevidí alebo odmieta vidieť....čo už. Súhlasím s tvojim názorom.
niektoré veci sú tam pritiahnuté za vlasy, obrazy sú také aké sú z jediného dôvodu - aby sa v ľuďoch ozval súciť a aby jednoduchšie uverili každému jednému slovu... Nemôžem povedať, že by som si na základe tohto filmu utvorila nejakú životnú filozofiu, mnohé veci ma skôr pobavili, ale ak to mám hodnotiť ako celok, celkom sa mi tam páčilo, boli tam aj veľmi svetlé okamihy
čo sa stane ak si film ako zeitgeist pozrie niekto inteligentnejší ako sám autor čo sa stane ak vidí niekto inteligentnejší ako autor demoláciu wtc... ? Ten kto si myslí že boh existuje a hľadá ho tak ho može nájsť jedine prostredníctvom seba a nie inštitúcie, a ten kto nepozná všetky fakty ohľadom zeitgeistu alebo cirkvi a snaží sa presvedčiť ostatných o svojej pravde je hlupák.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Ale na margo toho spomeniem knihu Da Vinciho kod, o ktorej sa tiez na zaciatku rozpravalo ako o prelomovom diele, ktore ludom otvori oci a chvilu po tom zacli vychadzat dalsie knizky s nazvom pravda o Da Vinciho Kode ... avsak treba povedat, ze to rozhodne nie je 'nekomercna' kniha
Už to prosím pochopte, že je to vykonštruovaná konšpiračná teória s časťami hisotrických faktov.
ale videl som aj horsi film
Zeitgeist je taky slaby odvar proti tomuto:
» video.google.com/videoplay?docid...
Zamysli sa, čo si teraz vôbec vypustil! Neviem či si teista alebo ateista.
Myslím že áno, poznám ich len zopár a nedá sa povedať že po mojom poslednom rozhovore by sme boli priaťeľmi
"A ani jedno riešenie, ktoré ponúka, nám nedáva žiadny reálny dôkaz niečoho, všetko sú to len teórie a dohady, založené na čísloch, symboloch,... ktoré často pôsobia zaujímavo, niekedy aj logicky, ale to je tak všetko. A aj tá logika je niekedy vratká a majú v nej nedoriešené veci - Ježiša nám najskôr predstavujú ako "Boha Slnko", na ktorého "sedí", že sa narodil 25.12., žiarila vtedy "hviezda z východu" a prišli za ním "traja králi", ale o pár minút neskôr už je "len" predstaviteľom éry Rýb, ktorému "pôsobnosť" končí o dvetisíc-niečo rokov, keď príde "Vodnár". Ďalšia vec je, že väčšinu svojich argumentov čerpajú z výkladu Biblie, tej Biblie, ktorej platnosť sami spochybňujú...
On sa narodil niekedy na jar. A aj tí, čo si mysleli, že rok 2000 znamená koniec sveta, sa prerátali. Lebo sa to zle ráta a v skutočnosti je o 6 či 7 rokov viac, len to zle dátujú. Toto vám vie vysvetliť hociktorý kňaz.
Ale zaujimave to rozhodne je. odporucam.
nemas vlastny posudok?
myslim ze ked clovek chce siloumocou nieco dokazat alebo vyvratit, dokazy si nato najde, par veci vytrhne z kontextu, pripadne pouklada tak ako to jemu vyhovuje
viera je nieco naco ziadny dokaz neexistuje, preto je to viera
co mi tam troska chybalo je ze cely dokument uplne vynechal dovod pre ktory prisiel Jezis na zem, preco bol ukrizovany, vstal z mrtvych, je uplne jedno ci to sedi nejak astrologicky, ziadne predosle nabozenstvo neopisuje Boha ktory tak miloval ludi, ze sa nechal tak ponizit od nich, aby ich zachranil, je jedno kolko predoslych "mesiasov" vstalo z mrtvych, ten pravy od Boha mal nato dovod...
Aha, asi nie, lebo to tak nie je napisane v tej "provizornej brozurke" menom biblia..
Ach ja sa vzdy tak strasne uchciavam na tom, ako sa daju ludia oblbnut penazuchtivymi curakmi z vatikanu.. ze im to vychadza 2000 rokov.. no ty vole, smekam jak to dokazali
ide o to ze vsetci ludia sa na vieru pozeraju ako na tlacenie suniek do hlavy a ti sprosti ludia tomu uveria,.. a ani sa necudujem ked vsade okolo vidim samych pokrytcov,..
ale viera je o zivote s Bohom, vztahu s Nim, je to neuveritelne ale Boh odpoveda, a nie su to moje vsugeracie..
Osrat celeho boha, osrat celu cirkev, jedine na seba je spolah...
1, konecne vysli dake fakty o nabozenstve(ách), o tom kto vlastne tento svet riadi
2, mozno to spravili naschval tí "mocny" aby nam ukazali ake sme sracky a ze na nich nikdy mat nebudeme, nikdy nic nezmenime ani jebnutim nadaciami, demonstraciami.
Priklanam sa k obidvom mojim verziam kedze su moje a dost realne Inak je to brutalny film 100%
pozrite si uz len to, ze plati lisabonska zmluva, niesu hranice na kontinentoch, nikto nema vlastne prava a stavame sa postupne viac a viac sucastou celosvetoveho systemu..
a ta prva cast zeitgeistu, tu by mali vidiet vsetci
Nemyslis ze ak existuje boh, tak chce, aby sme svoj zivot zili podla nas a nie podla nejakej knihy? lebo to ukazuje pravu podstatu a nieco na zaklade coho by sme mali byt sudeni, nie hlupe dogmy.
himynameismarek - samozrejme, sak hitlerovi sa nepodarilo spojit europu silou tak to vyuzili mierovou cestou a sme vsetci stastni, ze ideme s EU
A skoncime vsetci v rici.. ach to opojenie mocou musi byt asi fakt velke.
Toto napísala Crew:
Stretol a stretávam sa s tým každodenne. Poslednú vetu pokladám za úprimnú a zároveň za grc najhrubšieho zrna!
S takýmito ľudmi sa ani neoplatí diskutovať, lebo ako si sama povedala: "ak je človek silno veriaci, ani milión dôkazov mu to nevyvráti."
Táto logika hovorí za všetko.
Čo tam po dôkazoch, vysrať sa na dôkazy, vysrať sa na pravdu, podstatné je bezducho veriť !!!
tak to skúste
už genesis vás donúti zavrieť ten blábol
2x práve mi leží na stole starý zákon...
- film začína útokom na ľudskú psychiku: obrovské množstvo navzájom nesúvisiacich
brutálnych obrazkov, od výbuchy bômb, masívne bombardovanie, padajúce WTC 9/11,
výbuchy autómových bômb, opäť výbuchy, výbuchy, výbuchy. V takej sekvencii, až je
z toho človeku zle. Pokiaľ ovšem nie je sadista...
- hneď za tým: obrázky obetí, zúfalé deti nad telom zabitej matky , padajúce telo z
WTC, na kosť vychudnuté telá hádzané do jamy v koncentračnom tábore, vražda
zajatca vojakom na ulici akéhosi mesta, mŕtve dieťa s odtrhnutými nohami na rukách
otca...Človek musí zaplakať. Pokiaľ ovšem má kúsok citu.
Kvalitná príprava na deklasifikáciu všetkého, čo film ukáže. Kto je vinný za všetko toto zverstvo? Citujem z filmu. V zátvorke moje poznámky.
„čím viac začnete skúmať to, čo si myslíte že poznáte, odkiaľ pochádzame...začínate
chápať, že nás oklamali...“
(rozumej, bude reč o Bohu a o tom, že nepochádzame z Boha. Sme len oklamaní...)
„klamú nás všetky možné inštitúcie“ (no áno, povie si obyčajný človek, to je pravda –
preto bude pravda aj to, čo bude nasledovať. Nasleduje akoby príhovor autorov, ktorý
sa dá kľudne interpretovať ako priama reč zlého ducha): „prečo si myslíte, že cirkev je tá jediná, ktorej sa to netýka?“ (samozrejme, pod vplyvom úvodných brutálnych a
srdcevrúcich obrázkov, pod vplyvom vlastnej tuposti, nevzdelanosti, nedostatku
informácií, ste ochotní uveriť, že to oni...náboženské inštitúcie sú všetkému navine): „Cirkevné inštitúcie tohto sveta sú tou najhlbšou spodinou...(z pohľadu satana, z pohľadu pekla, je to vlastne tak...)boli dosadené tými istými ľuďmi, ktorí dosadili vašu vládu a vymývajú vám mozgy, zriadili medzinárodné bankové kartely...(satanova robota:neverte nikomu a koho už ľudia nenávidia viac, ako tých čo majú moc a peniaze, treba priliať olej na rozhárajúci sa oheň nenávisti diváka).. lebo vašich
vládcov, do pekla, nezaujímate vy a vaša rodina (no áno, sú to hajzli, vôbec ich
nezaujímame, neverte!), zaujíma ich len to, po čom vždy bažili (to musí satan naozaj
vedieť najlepšie): ako ovládnuť celý tento prekliaty svet. Odvrátili nás od pravdy a
duchovna vo vesmíre, ktorú nazývajú Bohom (rozumej, tí ľudia, ktorí sú za vládami a
najmä za cirkevnými inštitúciami, za cirkvou ) Neviem čo Boh je, ale viem čo nie je. A pokým nebudete pripravení spoznať celú pravdu (o ktorej budem „pravdivo“ rozprávať
ja, otec lži), kam to všetko speje, ku komu to všetko smeruje (bububu, bojte sa
ľudkovia, aj tak to mám všetko v hrsti, Boh vám nepomôže)...potom v podvedomí
zistíte, že vás trápi božia spravodlivosť (teda ty divák, si fajn, tak isto ako aj ja, satan, lebo nás trápi tá istá vec-božská spravodlivosť). Čím viac poznatkov máte, tým viac pochopíte, odkiaľ to všetko pochádza (opäť narážka na Gn). Veci sa stanú zrejmými a objavíte lži (áno, ja satan, luhár, vás budem učiť objavovať lži. Ha-ha.) Musíte (žiadna sloboda, musíte) poznať pravdu a pravda vás potom oslobodí (nemajte obavy, žeby som nepoznal Bibliu a nevedel citovať).“
Atď, atď. Toľko prvých 6 minút a bez 6 sekúnd ešte 60 sekúnd.
Nasleduje prvá pravda, zamiešaná medzi lži: „Musia to mať ťažké tí, ktorí berú Autoritu ako pravdu, namiesto toho, aby brali pravdu ako autoritu“ Koniec pravdy. Nasleduje pravda v podaní satana, citujem autorov: „musím vám povedať pravdu, ľudia, musím vám povedať pravdu...keď sa začne tárať, a rozprávajú sa také (vulgarizmus), že nad nimi v úžase stojíte s otvorenými ústami, najväčším šampiónom prehnaných sľubov a požiadaviek je - náboženstvo. Zamyslite sa nad tým. Náboženstvu sa podarilo
presvedčiť ľudí, že na nebi existuje neviditeľný muž, ktorý vidí všetko čo robíte, každú minútu vášho života. Tento neviditeľný muž má zoznam vecí, ktoré nesmiete
robiť...(objaví sa obrázok s "bohom", ktorý má v ruke tabule s desatoro a hadze ich na zem, na človeka, aby ho nimi trafil a zabil)...a ak z toho niečo neurobíte, tak má pre vás pripravené miesto plné ohňa, dymu, plameňov, bolestí, múk, kam vás pošle na
večnosť trápiť sa, horieť, kričať, dusiť sa a plakať a to navždy, až dokonca vekov. (na pozadí obraz tiel zúfalých tiel zostupujúcich do plameňov pekla). Ticho. Ale – on vás miluje! (na pozadí srdiečko s Amorovým šípom a hurónsky rehot publika – dobrý žart, táto cirkevná propaganda, musí si povedať povrchný znalec kresťanstva, ale dobrý znalec všetkých možných hriechov). Miluje vás a potrebuje peniaze! Stále potrebuje peniaze! (hurónsky smiech publika). Je všemocný, najlepší, vševedúci, najmúdrejší, akurát že nevie udržať peniaze (hovorené s nenávistným, pohrdlivým hlasom, za výsmechu publika). Náboženstvo požiera miliardy, ale neplatí dane a stále potrebujú viac! Takže: hovorite príbeh o úplných blbostiach! O svätom hovne! (hurónsky smiech publika, na pozadí „boh“ obsypaný dolármi.)“
Sme v čase iba 9:33, celý film má skoro 2 hodiny. Ešte vás to baví?
Ak to bolo doteraz o vzbudení „spravodlivého“ hnevu na akýchsi neidentifikovaných
ľudí, ktorí sú za kresťanstvom i židovstvom, ktorí požierajú vaše peniaze, zabíjajú
nevinných, tak až teraz príde to pravé orechové: Začína časť I: najväčší príbeh
všetkých čias.Nasleduje pravdivé konštatácie o Slnku, hviezdach, o zverokruhu, o tom, že ľudia uctievali Slnko ako boha.Pár info o „synoch slnka“, spasiteľovi Horusovi a jeho náprotivku Setovi, ktorý je perzonifikáciou tmy a noci.
Tri – štyri minúty pravdy neuškodia. Naopak, sú veľmi dôležité pre demagogické
tvrdenia, lži, ktoré sa budú medzi pravdivé vyhlásenia vkladať. Platí nepriama úmera.
Čím viac ľudí chceme oklamať, tým viac neoveriteľných tvrdení a hlavne pravdivých
tvrdení, ktorými podporíme našu kľúčovú lživú myšlienku, akýsi záver, ku ktorému
smerujeme, musíme do príbehu pridať. Čím šokujúcejší nezmysel, tým viac si treba dať
záležať na presnom a správnom vložení právd, ktoré v danom prípade nemôžu škodiť !!