Veľmi sa mi páči austrálska angličtina. Tú ale moc nepoznám, zato medzi britskou a americkou mi bolo tá americká oveľa bližšia. Jednak ju častejšie čítam/počujem, jednak podľa mňa lepšie znie (vážne, čo ženy - vraj je to sexi - na tom britskom prízvuku ála James May vidia?). V praxi ale používam niektoré aj britské, aj niektoré americké výrazy.
Som absolutne uchylna na britske prizvuky a uplne pokojne by som sa vydala za kazdeho, kto by ma o tom pri prvom stretnuti poziadal s britisss prizvukom aj spelling sa mi esteticky viac paci britsky
Ale juhoafricka anglictina inak mi pripada taka neutralna a pekna na ucho, dobre zrozumitelna (jasne ze taka BBC, v Kapskom meste na ulici som ju nepocula este) a tak nejako hlavne zrozumitelne sa snazim aj rozpravat. (Bez uspechu, lebo rozpravam sialene rychlo aj tak.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
výslovnosť - ako sa zadarí
"DOOOOOOOWEEEEEEEEEOOOOOOOOs in british"
ale hovorim v slovanglish s "kánt" a "dáns" , indeed
Americka urcite
Ale juhoafricka anglictina inak mi pripada taka neutralna a pekna na ucho, dobre zrozumitelna (jasne ze taka BBC, v Kapskom meste na ulici som ju nepocula este) a tak nejako hlavne zrozumitelne sa snazim aj rozpravat. (Bez uspechu, lebo rozpravam sialene rychlo aj tak.)
2 Americká
3 Anglická