vybral by som si tu poslednu, problem vsak je ze ani v tom case ked som mal 18 a ani teraz este nie som ani zdaleka dospely..
vybral by som si aj tu ulicu, to by mi vsak ktosi asi musel pvoedat, ktoru si vybrat.. lebo fadnych poznam milion a zaujimavych tiez kopec..
vybral by som si i tu uvahu.. lebo to je nieco cim by som tu ucitelku asi totalne dorazil, najma keby sa snazila pochopit co som tym napisanym chcel povedat ci povedal..
a potom mi ostava uz len diskusny prispevok, ktory by podla vsetkeho bol tiez uvahoveho charakteru akurat zapracovaneho do trochu inej formy..
jednoznačne rozprávanie úvahy písať viem, ale nikdy nie sú nejako extra duchaplné...vždy odbočím od témy a umelecký opis...hmm... kebyže viem, čo mám opisovať a diskusný príspevok??? tak to by som sa musela zamyslieť čiže....rozprávanie
Sú jednoduchšie ako minuloročné, no z týchto by sa nedal vytvoriť hlbší text. Moja maturitná úvaha z minulého roka (,,Je Holden Caulfield ideálom mládeže aj dnes?") sa dostala medzi prvých desať percent najlepších maturitných prác v republike. A to som ani Kto chytá v žite neprečítal dokonca.
preboha ,to čo sú za témy otrasné fuj ..ani jednu ...ja som len fakt zvedavá ,čo dajú nám o rok : disappointed: keď tento rok dali toto ....tak čo dajú reforme ...
Moju milovanú úvahu som dala bokom, pretože nebola som si istá, ako mám chápať ten výrok. Takisto, keby nedám do gaudeamusu nejakú tú priamu reč, tak je to úvaha
ani jedna mi nevyhovuje... a nie je tam charakteristika, ktorú som písala ja a podala som pri nej veľmi dobrý a obdivuhodný (navyše štvorhodinový) výkon, keďže slohy sú moja smrť
no asi by som sa rozhodovala medzi úvahou a rozprávaním, ale neviem, čo by bolo menšie zlo
to fakt toľko ľudí písalo ten opis? čakala som že rozprávania bude najviac. to bola dosť jednoduchá téma. ja som práveže rozmýšľala medzi prvými dvoma ale nakoniec tí blogeri...tam sa toho dalo veľa nakecať
Ja som brala umelecký opis, toť bolo totiž jediné, kde som vedela schopne začať (a už keď začnem, potom to ide)
Som chcela rozprávanie, ale keď som videla tú tému... no fuj. Nad úvahou som uvažovala príliš dlho, kým mi niečo napadlo a diskusný príspevok nechcem takže, vylučovacou metódou... Či to mám dobre, neviem
podla mna v pohode temy boli tento rok. Myslela som si, že si vyberiem uvahu, už som si na nu brúsila zuby ale ked som videla hento - tak som si to hned rozmyslela lebo som tomu absolutne nepochopila blogeri tiež by sa dalo volačo naškrabať. umelecky opis som zavrhla už dávno pradávno no a vybrala som si gaudeamusa...aj ked nemám rada rozprávania lebo musia mať istú gradáciu a vyvrcholenie ale téma bola dobra skoro som sa nezmestila na tie tri strany...ehm..
záver asi taketo niečo zjednodušene povedane: človek dospieva cely život a niekedy cesta k dospelosti nepríde ku koncu. preto som toho názoru, že dospelost nie je ničím iným ako súčastou vývinu človeka a cielom cesty naších životov.... PP super nie
Tešila som sa na úvahu ale tak radšej som vsadila na istotu...Ale dala som to len na 1,5 strany, šak čo tam budem obkecávať kraviny...ale podala som to tak dojímavo
ja milujem úvahy a proste spoliehal som na to ale ten citát ma zabil a totálne som mu nechápal, vlastne neviem ani či som ho dočítal umelecký opis som vylúčil už z princípu a o blogeroch ako obraze spoločnosti moc neviem ... tak som písal o tom o čom viem ne ?
bud blogerov lebo sa mi paci ze ministerstvo skolstva prihliadlo na storocie v ktorom zijeme a to co mladych ludi zaujma a ovplivnuje.verim ze si to vybralo vela maturantov.
alebo umelecky opis aj ked mi nikdy nesli az tak dobre ale paci sa mi ta tema s ulicou ktoru dobre poznam, vyvolava to vo mne prijemne pocity ked si predstavim ako odchadzam z domu niekam kam sa tesim a s usmevom sa pozeram okolo seba.
tie témy sa išli predbehnúť v tom, ktorá je viac sprostá. a tá druhá sprostá, ktorú pochopilo možno tak 5% ľudí, bola úžasným prostriedkom na komplexné odbočenie od témy
ja som si vybral... co ine ako gaudeamus... dal som 2,5 strany co u mna nie je zvykom a dost ma to aj sokovalo... keby to dopadlo dnes tak na angline ako vcera na slovine ta v poho...
písala som náladový opis a ulicu som si úplne vymyslela, taká neexistuje.. vsunula som ju do neexistujúcej dedinky, celé som to poňala ako jeden megaNONSENS... fantazijné a rozprávkové prvky.. však čo môžem opisovať umelecky na našej ulici?? ten milučký bordelisko a prekrásne špiny?? Malebnú uličku v blízkosti Pentagonu - bizniscentra?? =D
Ja som na maturite napisal sloh aj apoluziakovi a nikto si nicmnevsimol obajamsem dostali jednotku za to. Teda na maturite som spracoval dve rozlicne temy na cca 8 stran
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
71 komentov
vybral by som si aj tu ulicu, to by mi vsak ktosi asi musel pvoedat, ktoru si vybrat.. lebo fadnych poznam milion a zaujimavych tiez kopec..
vybral by som si i tu uvahu.. lebo to je nieco cim by som tu ucitelku asi totalne dorazil, najma keby sa snazila pochopit co som tym napisanym chcel povedat ci povedal..
a potom mi ostava uz len diskusny prispevok, ktory by podla vsetkeho bol tiez uvahoveho charakteru akurat zapracovaneho do trochu inej formy..
takze asi tak
ale tiež nie je zlé ani to rozprávanie... jeden z najľahších slohových žánrov a na tak tému...hah to spraví každý
a keď už ... tak asi to rozprávanie o ceste k "dospelosti" (aj keď je to hlúposť, keďže sa za dospelú zrovna moc nepovažujem)
Moju milovanú úvahu som dala bokom, pretože nebola som si istá, ako mám chápať ten výrok. Takisto, keby nedám do gaudeamusu nejakú tú priamu reč, tak je to úvaha
no asi by som sa rozhodovala medzi úvahou a rozprávaním, ale neviem, čo by bolo menšie zlo
Som chcela rozprávanie, ale keď som videla tú tému... no fuj. Nad úvahou som uvažovala príliš dlho, kým mi niečo napadlo a diskusný príspevok nechcem takže, vylučovacou metódou... Či to mám dobre, neviem
záver asi taketo niečo zjednodušene povedane: človek dospieva cely život a niekedy cesta k dospelosti nepríde ku koncu. preto som toho názoru, že dospelost nie je ničím iným ako súčastou vývinu človeka a cielom cesty naších životov.... PP super nie
Tešila som sa na úvahu ale tak radšej som vsadila na istotu...Ale dala som to len na 1,5 strany, šak čo tam budem obkecávať kraviny...ale podala som to tak dojímavo
Hoci v rozprávaní a opise by som sa témy držala max. dva riadky, z čoho prvý by som vynechala :/
alebo umelecky opis aj ked mi nikdy nesli az tak dobre ale paci sa mi ta tema s ulicou ktoru dobre poznam, vyvolava to vo mne prijemne pocity ked si predstavim ako odchadzam z domu niekam kam sa tesim a s usmevom sa pozeram okolo seba.
ale dali sa, môj umelecký opis zimy nemal chybu
škoda, že si ho už nepamätám
dost zle temy.