rusky a anglicky sa učím, česky a slovensky rozprávam-píšem, ešte nemecky, maďarsky a poľsky a keď to zvládnem tak taliansky .. to mám takú bokovku keď nemám čo robiť nikdy ma to nebavilo a teraz to ide akosi samo .. o to viac ma to teší.
Zdokonaliť v angline samozrejme, som ďaleko od perfektnej angličtiny... ale zahlasovala som za taliančinu, tú som odjakživa chcela ovládať a aj sa ju sama učím
ešte by som chcela aspoň základy maďarčiny a v budúcom semestri sa idem spolu s frajerom učiť čínsky a tiež ešte aspoň nejaké základy a pasívne ovládať fínčinu a nórčinu, aj na to snáď príde rad no, ale nie sú to priority
A mrzí ma, že neviem po nemecky ani ceknúť, hoci som sa ju učila 4 roky na strednej, ale nemám k nej vzťah a je 1000 jazykov, ktoré by som sa učila radšej
Zdokonaliť sa vo všetkých ktoré sa učím ako anglina, nemčina, franinu, nemčina a ruština a naučiť sa chcem svedcinu alebo norcinu a jeden z indických jazykov..... A možno sa pustí. Do arabciny .D inšala! .D
zdokonalit sa v nemcine aby som sa potom s pokojnou dusickou mohla pre srandu kralikov ucit dalsie jazyky s dobrym pocitom, ze aspon 2 viem ozaj ze ozaj ze ozaj ozaj poriadne
Po anglicky chcem raz vedieť na 110%, momentálne viem tak na 60%... A po francúzsky by som veľmi chcela vedieť aspoň na takých 70% a neviem ešte nič. Momentálne sa mi strašne zapáčila francúzština, takže asi si aj nejaký kurz pohľadám na to, popri výške.
Momentálne sa snažím trochu angličtinu zdokonaliť, chcel by som sa vrátiť k španielčine.. a naučiť sa ešte po francúzsky, taliansky a možno rusky (i keď ruštinu som sa učil na zš, ale už si nič nepamätám iba azbuku).
Po čínsky by som sa chcel naučiť, aby som mohol predstierať že som z anime a tým vytáčať vyjebaných weaboos.. "ale to nie je japončina ty kretén!!!! aaaaaa"
Nejak to nepotrebujem , viem dosť dobre nemecky a anglicky, len ma strašne zaráža kvalita výuky nemčiny, vždy ked čítam takéto fóra, tak vidím samé komenty typu - Učím sa nemčinu 4 roky a neviem ani ceknúť alebo zložím základnú vetu a.p... Fakt nechápem...
ak ma znova chyti radost z ucenia, tak by som siel po znakovej reci, viem, ze sa medzi jazykmi lisi a dosial som si len okrajom pozrel par vyrazov, ale rad by som v tom nasiel suvislosti s obraznostou a rozvinul neverbalnu komunikaciu @samuelm20
ale ak mam vybrat hovorenu rec, tak podla potreby. Uz som sa kusok pustil do par, a po absolvovani zakladov gramatiky je to len o biflovani sa slovnej zasoby a to sa mi nechce. Teda rad by som sa ucil dalej madarsky, taliansky, nemecky, polsky, rusky, spanielsky, francusky, ak by sa mi fakt chcelo, zacal by som severskymi jazykmi, tie mi doteraz prisli velmi zvlastne, ale francuzstina je asi najdivnejsi jazyk @samuelm20
Určite angličtinu z ruštiny budem vymletý stále tá mi proste nejde. Ako sa učíte angličtinu ? Máte skúsenosti s metódou Imitum » www.imitum.com/efektivna-metod... od angličtiny bez biflovania ? Učím sa s tou metódou už nejaký piatok a zatiaľ sa mi pozdáva.
Zdar, pre mňa je ten jazyk rozhodne angličtina, dôvod je taký, že je to podľa mňa najužitočnejší jazyk z viacerých dôvodov. Tu sú celkom stránky ak by sa chcel niekto zdokonaliť. » www.domluvitse.cz/...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ešte by som chcela aspoň základy maďarčiny a v budúcom semestri sa idem spolu s frajerom učiť čínsky a tiež ešte aspoň nejaké základy a pasívne ovládať fínčinu a nórčinu, aj na to snáď príde rad no, ale nie sú to priority
A mrzí ma, že neviem po nemecky ani ceknúť, hoci som sa ju učila 4 roky na strednej, ale nemám k nej vzťah a je 1000 jazykov, ktoré by som sa učila radšej
ale veľmi sa mi páči litovčina
Odvtedy čo som sa vrátila zo Španielska, nemala som čas sa jej venovať a mám pocit, že ju začínam zabúdať
naučiť sa ruštinu
Zdokonaliť a poriadne preopakovať japončinu.