mne asi Diana Hellmann knihou Dve ženy. Je to jej skutočný príbeh o tom, ako prežívala rakovinu a nakoniec sa vyliečila. fakt pekné, čítam ju stále znova a znova
no, nemozem si pomoct ale ja mam k slovenskej literature odpor, teda presnejsie co sa tyka toho co nam tlacia do hlav v skole-takze sa to tyka obdobi davnejsich...fakt tam mam len zopar veci ktore mam rada
no, zo sucasnej alebo teda nedavnej lasica, satinsky, feldek, feldekova, hvorecky, banas a...je toho vela no
hm najprv ma napadla Tana Kellerova Vasilkova...uzasne knihy ma..a potom celkom aj Sladkovic.. ja si radsej precitam nieco od cudzokrajnych spisovatelov..
M.Rúfus,P.Dobšinský (na jeho rozprávkach som vyrastala),Maruška Kožlejová a jej nádherné básne..Satinského Čučoriedkáreň a iné..a z tých novších M.E.Matkin a E.Urbaníková..možno aj Filan,neviem,ešte som si nenašla čas prečítať tú knihu Veverka,ktorú som si vybrala na Vianoce.. hehe..a ešte sa mi páčila aj Nataša od Táni Keleovej-Vasilkovej..
Milo Urban, sa k nemu ešte vrátim v budúcnosti v (pre)ďalekej... som čítala dosť slovenskej literatúry, ja nevidím rozdiely medzi kvalitou našich klenotných diel a tých zahraničných... rozdiel je len v tematike... proste predsudky... skôr by som sa vyhla tým dnešným autorom, aj slovenským, aj zahraničným, isté veci veľmi bijú do očí z tých kníh
Bože...samí mrtvy už....len dvaja z vás vedia že najlepší slovenský spisovateľ všetkých čias je HIRAX?????Mimochodom už čítate jeho tretiu knihu?Kým nás láska nerozdelí:Nachádzania???Mne ešťe nedošla...
Charles Baudelaire a vsetcia prekliaty, teda Paul Verlaine J. Arthur Rimbaud, potom moze byt katolicka moderna na cele s Jankom Silanom, Vitalisti - J. Smrek to by bola poezia a potom nedavno precitane eseje Ericha Fromma, odporucam ale je toho viac
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
kedze aj kniznica je miesto kde sa da dobre pospat tak mi je to popravde sum a fuk o co si opieram hlavu...
Teda az na makke vazby,kedze tie maju vystypujuce litery a potom chodim po meste z otlacenym celom,...
a jeho nádherný hlas a prepité oči, ktorými na mňa klipkal, keď som s ním robila interview. feldek je boží.
Július Satinský lebo Rozprávky uja Klobásu boli hymnou môjho detstva
Miároslav Válek pretože to je množstvo krásnych spomienok a vecí, ktoré chcem, aby sa vrátili
A ešte celkom mám rada Pišťanka, ale to ako kedy, podľa nálady
no, zo sucasnej alebo teda nedavnej lasica, satinsky, feldek, feldekova, hvorecky, banas a...je toho vela no
Matkin, Filan, nesmieme zabudnut ani na Rufusa, Podjavorinska...a za nic si neviem spomenut na inych...
povinnu literaturu som necitala.. ale tak Peter jaroš sa udá byt celkom týpek
Satinský a Válek, úplne najlepší
...ešte stále rozmýšľam, ale okrem Zúbka ma nič nenapadá; z básnikov hádam Novomeský a Kostra.
určite aj Boris Filan by mi prirástol, keby som niečo čítal od neho