Ahojte, v septembri idem na výšku a myslím si, že by bolo dobré, si založiť nejaký ten študentský účet. Problém je ten, že s týmito vecami nemám žiadne skúsenosti, nikdy som nemala žiadnu kreditnú kartu ani nič podobné. Moja mama je proti tomu, ale myslím
Viac menej to máš jedno ... keďže všetky študentské účty máš zdarma a aj kreditka je k nim zdarma. Ide len o to, že keď budeš vyberať peniaze z bankomatu, aby si nemusela pol dňa hľadať bankomat svojej banky. Tak odporúčam banku, čo má bankomaty na každom rohu
Alebo potom banku ako mBank, ktorej je úplne jedno aký bankomat používaš
@saxofon Aj moja mama má účet v TB, ale skoro vôbec ho nevyužíva. Povedala, že ju otravuje stále chodiť do banky a internet banking je pre ňu tabu. A tým musím trpieť aj ja... >
no, mám študenstký účet v CSOB a uz dlhsiep remyslam, ze si urobim inde, fakt ma vytacaju. za kazdu hlupost poplatky, furt chodi na pobocku ako idiot a uplne ma dosralo ked som im doniesla potvrdenie o navsteve skoly aby som neplatila za ucet a oni mi to stahovali az kym som po pol roku na to nedosla a bola sa stazovat o.o nepaci sa mi jednoducho pristup tej banky... a premyslam na slsp, lebo ludia si ju celkom pochvaluju
@smis Veľa ľudí mi hovorilo, že najlepšia je Slovenská sporiteľňa. Čo som si všimla, tak majú dosť bankomatov aj v meste, kde budem študovať... Zas dosť ľudí odporúča aj TB..
@emilywolf ak máš smartfon, tak internet banking v mobile je oveľa jednoduchší. Ja mám čsob, nemal som jeden problém, ale ako bolo poznamená vyššie, študenstký účet je jedno aký máš. Akurát si popozeraj nejaké bonusové výhody.
nerozumiem ale ze preco ty musis priet kvoli nazoru tvojej mamky ci co? vedsi vsetko vybav sama a budes mat aj IB aj vsetko... nechapem ako sa da v 19 este nemat ucet, vela raz mi to dost pomohlo
Ak vies ziskat ucet zadarmo a nepotrebujes/nechces vyuzivat okrem mobilnych appiek, IB a bankomatov absolutne ziadne sluzby, tak urcite sporka. V opacnom pripade cokolvek ine, kde ti daju ucet zadarmo a maju bankomaty.
napriklad ja na rozdiel od @ssnehulienka som s CSOBckou spoko, islo mi hlavne o pripadne prevody zo slovenskeho uctu na cesky. Platby kartou zadarmo (aj ked neviem kolko je limit, kedze vacsinou platim cash) a s potvrdeniami u mna nebol ziadny problem. A neviem o akych dalsich sluzbach tu kazdy hovori, kedze to je tak vsetko co vyuzivam.
@jurito Ja viem, že to je debetná karta, ale každý to volá kreditka. @ssnehulienka Tak ja nemám také možnosti, ani toľko peňazí, aby som mala kreditku napr. od 15 rokov. Ale teraz keď idem dalej od domu, tak sa mi to skôr zíde. Nechápem, prečo ma tu hneď zdrbávaš za to, že mám 19 a žiaden účet.....
@emilywolf nezdrbavam, len hovorim, ze kedze mne to znacne zjednodusilo zivot neviem si rpedstavit,ze by to tak nebolo... to je vsetko. a pravdou ostava to co hovoria chlaci hore, ze ono je to prakticky jedno kedze ten zkladny balicek je skro vsade rovnaky
@emilywolf Tak debetnú kartu môžu volat ako kreditka len deti,ktoré ešte sa nepohybujú v tejto sfére.....akonáhle začneš žit "dospelý" život a začnú ti na účet chodit peniaze,budeš platit kartou,riešit v banke veci prestaneš to volat kreditka ver tomu Ked niekomu povieš,že máš kreditku = si zadlžená ,pretože kreditka je dlh. Či ju využívaš alebo nie je nepodstatné,tým,že ju máš už "dlžiš" tu sumu. Ked požiadaš o klasický úver a máš už kreditku,tvoje šance sa znižujú ,že ti ju dajú.
Tvojej mame nerozumiem... 200km od domu a bez kreditnej karty? XD (btw chceš každý týždeň cestovať domov? prídeš o nervy)
Ja mám účet v SLSP a som spokojný ....
ja som mala účet od 15tich, vo vub-ke a k tomu kartu euro 26. Lenže do vubky už nikdy viac, za všetko mi strhávali peniaze...
Teraz som prešla do mBank, oni nemajú žiadne poplatky (a to mám normálny účet, nie študentský) ani v zahraničí (idem do zahraničia preto som potrebovala nejakú takúto banku)
@jurito Keby si si prečítal pozorne, čo som písala, neviem o týchto veciach absolútne nič. A myslím si, že každý túto kartu volá občas kreditka. @lycanfr3ak Nemám kreditku, vlastne debetnú kartu, aby som sa vyjadrovala správne. Moja mama je voči takýmto "technológiám" veľmi nedôverčivá. A nechcem každý týždeň cestovať domov, to určite nie. Ale zo začiatku asi budem musieť, kým si zvyknem a nájdem nejakú tú brigádu.
tvojej mame nerozumiem, ale dobre. kedze ona sama poriadne ucet nevyuziva, tak to uz mas dnes takmer jedno, asi ziadna banka uz dnes nepyta poplatky za vedenie studentskeho uctu... tak si vyber, ktora sa ti paci, ktora ma blizko bankomat... tazko radit. SLSP maju casto bankomaty v blizkosti skol, najlepsie banky su TB a VUB. ja osobne by som si vybrala VUB, lebo TB ma sice najzabezpecenejsi IB, ale prave preto ma z neho ide drbnut.
na slovensku mame vyse 20 bank... tatrabanka sa teraz zbavuje vsetkych nebonitnych klientov, k csob sa nechcem vyjadrovat, Slovenska sporitelna ma drbnutu skratku aj reklamu, cize ti ostava z velkych hracov len ta VUB - napokon, ta jedina dodrzuje zakony
Ja mám SLSP a tiež som spokojná.... ja dochádzam pravidelne do školy 37 km a mám kartu, a nie ešte to že ty budeš 200km od domu ! potrebuješ kartu.... nie že máš mať ale to skôr potrebuješ... lebo čo ak budeš v strede týždňa niečo potrebovať zaplatiť v škole a nebudeš mať z čoho?... lebo ti ostane len posledných 20 e na cestu domov....
@katkaz No tak nie je to 200km, iba nejakých 150, ale aj to je riadne veľa si myslím. A tak asi budem mať tú kartu. Každý môj kamarát mi to len odporúča, keď idem na VŠ.
ako to čitam spatne vsetci sa stazuju na vubku mne nikdy nic nestrhli za nic, neplatim ani za ucet zadarmo vybery z bank, IB klasika.. este v tom je aj dake poistenie proti kradeze penazenky klucov a take to si uz nepamatam presne
ja mám TB, ono to je ale v podstate jedno, lebo každá banka má študentský účet zadarmo.
Ja som v TB lebo je tam aj moja mama, a ona mi posiela peniaze na účet, a mám ich tam hneď a navyše mám peknú kartu
A som spokojná. Neplatim nic. Mam tam študentský ucet a potom ešte nejake fondy a TU.
Ked som si sla založiť účet slabsom do TB, lebo ju mam najblizsie k domu
Tatrabanka
asi preto, že mi dali 30 €
ale tak je to tam úplne všetko zadarmo, až na výber z cudzieho bankomatu
ale ako čítam, tak ešte ten mbank by mohol byť spoko
@26 Veľmi by ma zaujimalo za čo ti strhávali peniaze ? Pretože som tam už vyše 4 rokov a ešte som sa nestretol s iným poplatkom ako s poplatkom za výber z CUDZIEHO bankomatu
kamarát teraz prešiel do Unicredit, ak tam mesačne posielaš aspoň 400€ máš tam v podstate všetko zadarmo, výbery z hocijakých automatov, tuším aj v celej EU, takže ak máš príjem aspoň v tej sume, určite skús
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
(tento môj príspevok ukáž tvojej mamke a hneď bude za to, aby si ho mala aj ty)
Alebo potom banku ako mBank, ktorej je úplne jedno aký bankomat používaš
Najviac bankomatov ma SLSP.
Najlepšie služby má TB.
A pre tých čo študujú v ČR (vrátane mňa) je najlepšia voľba ČSOB
To je taký suma sumárum slovenských bánk. Ešte za zmienku stojí aj VUB.
@ssnehulienka Tak ja nemám také možnosti, ani toľko peňazí, aby som mala kreditku napr. od 15 rokov. Ale teraz keď idem dalej od domu, tak sa mi to skôr zíde. Nechápem, prečo ma tu hneď zdrbávaš za to, že mám 19 a žiaden účet.....
Ja mám účet v SLSP a som spokojný ....
Teraz som prešla do mBank, oni nemajú žiadne poplatky (a to mám normálny účet, nie študentský) ani v zahraničí (idem do zahraničia preto som potrebovala nejakú takúto banku)
@lycanfr3ak Nemám kreditku, vlastne debetnú kartu, aby som sa vyjadrovala správne. Moja mama je voči takýmto "technológiám" veľmi nedôverčivá. A nechcem každý týždeň cestovať domov, to určite nie. Ale zo začiatku asi budem musieť, kým si zvyknem a nájdem nejakú tú brigádu.
Ja som v TB lebo je tam aj moja mama, a ona mi posiela peniaze na účet, a mám ich tam hneď a navyše mám peknú kartu
ja mam mBank, ale pre studenta je naj asi slsp ako počúvam
zakladom je aspon pre mna kvalitna embosovana karta na platby na nete, pripadne cez paypal - niekedy ku studentskym uctom embosovanu kartu nedavaju
A som spokojná. Neplatim nic. Mam tam študentský ucet a potom ešte nejake fondy a TU.
Ked som si sla založiť účet slabsom do TB, lebo ju mam najblizsie k domu
asi preto, že mi dali 30 €
ale tak je to tam úplne všetko zadarmo, až na výber z cudzieho bankomatu
ale ako čítam, tak ešte ten mbank by mohol byť spoko