Pred určitým časom som sa rozhodla, že si našetrím dáke keše a kúpim si kvalitný foťák. Chcela by som sa začať foteniu venovať tak profesionálnejšie, pretože ma dosť baví, ale s mojim momentálnym foťákom si toho moc zábavy neužijem..
Ale ak by som ti mal niečo odporučiť s čím by sa aj dobre robilo tak by to bol jednoznačne FUJI FinePix S5800 - 10x opt. zoom, 8mpx, ISO1600, ale zas nie každému vyhovuje tvar aparátu. Lenže na toto tu by si si ešte musela chíľu šetriť.
tak ale chap.. na zaciatok.. zas nemyslim daky super dokonaly pre profesionalnych fotografov, ale taky na ktorom by sa dalo fajne ucit.. aby zo mna raz nieco bol .. abo to len nebol daky maly digitalny..
do 5Litrov určite nekupiš fotak na profesionalne fotografovanie, ale max obyčajny digital z najnizsej radi zrdkadlovka je trocha drahšie susto, preto nemoze byť profik kazdy ale nasetri si aspon 20litrov a mozeš rozmyslať o skutočnom fotení
no dobre.. tak som mozno nemyslela taky profesionalny fotak uplne ze pre profikov a tkaych manikov blabla.. len proste aby to bolo neico, na com by sa dalo dobre ucit a aby to nebolo take daco male a sunkacke ako bywa wacsina malych digitalnych fotakow..
nie je to samozrejme spicka ale kodaky mavaju Schneider optiky, ktore patria k tym lepsim a hlavne preto ze su zo skla...niektore fotaky ktore stoja aj 10 tisic nemaju sklenenu optiku ale z plexiskla ...vazne
Miluskaaa => ja sa nikdy nechcem živiť fotením, no napriek tomu si chcem kúpiť foťák z rady zrkadlovie, ktorý určite pod 15tis. nedostanem.
Malynka => do 5tis. sú práveže len tie najobyčajnešie digitály pre amatérov. Nedá sa na nich nič nastaviť a urobiť aspoň trochu profesionálnejšiu fotku s prístrojom, na ktorom blbá automatika nevie ani zaostriť, je väčšie umenie ako cvakať na foťák za 30tisíc
Profesionalny za 5000? Velmi som sa pobavil. Tak minimalne za 10 000 + * nieco vakcii dostanes nejaky multi zoom, kde sa daju nastavit uz niektore veci a da sa s tym fotit, ale dobra prava zrkadlovka stoji 20 -40 000, ale profesionali ti tiez na nu povedia ze to je hracka. Takze tak. Ja mam Olympus E-510 s dvomi objektivmi, stal ma takmer 30 000, ale aj to je len poloprofesionalna. Bohato vsak staci
ked sa chces tomu venovat profesionalnejsie tak musis kupit minimalne amatersku zrkadlovku, ziaden kompaktny fotak, takze na avizo.sk alebo na nejakych inzernych strankach pozri minimalne nikon d 40, pouzivany, je to najlacnejsie alternativa pre "poloprofesionalne" fotenie... Ja som mal teraz rok a pol canon 400d a predal som ho cez ebay som kupil novy canon 40d co je o triedu vyssi za 35000 aj s 2 meniteelnymi objektivmi uz je na ceste neviem sa dockat
Ozaj si nechaj poradit odomna v takychto veciach sa pohybujem a nic lepsie/lacnejsie v profesionalnych pomeroch ako pouzivany nikon d40 nazaciatok nenajdes, zoomovi fotak nekupuj, to nie je na profesionalne fotenie, proste kup zrkadlovku
som ti nasiel 1 link na predaj tohoto nikonu, za 9000 to je skvela cena ale keby hladas dlhsie urcite najdes lacnejsie.. cez ebay.com by si ho kupila aj za 7 mozno 6, ten set co som si kupil ja teraz cez ebay za 35000 by ma na Slovensku vysiel tak 50 mozno 55
Jedine zrkladlovku, mozno jazdenu, pri Nikone D40 si ale daj pozor ze nanho nedas ziaden iny objektiv, pretoze nema motor v tele fotaku... ak zozenies jazdeny Canon 350D tak neni zle...
Diskusie na birdze jednoducho milujem, odbornikov plna prdel.
Preco si myslite, ze na profesionalne fotografovanie sa neda zohnat fotak pod 5k? A preco ste vsetci tak strasne zatazeni na digitalne fotaky?
Prave teraz mi na ebayi ubehol paradny fotak, Minolta Dynax 505si. Bol predany za nieco okolo 1000Sk vratane postovneho z UK. K tomu kupit nejake obstojne sklo za 4k a profesionalny fotak je na svete. A ani to nebolelo.
A este jedna vec - fotograf moze byt akokolvek dobry, ale ked pouziva nejaky hnusny zasumeny olympus, tak tie fotky budu vyzerat nahovno. Ano, prave som povedal, ze kvalita fotky zavisi od fotaku...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Takto ti je ťažko radiť pretože neviem aké máš požiadavky - na rozmery, optiku,.....
Ako si vybrať správny digitálny fotoaparát
» pocitace.sme.sk/clanok.asp?cl=2...
odporucam davnu overenu kvalitu...ked uz...NIKON D70s
kvaltiny fotak stoji tak cez 20 litrov Nikon napr. Zrkadlvoak naj.
Ja by som si kupil sony tak aspon optika do 15 a Mp. tak do 10 aspon taky fotak stoji okolo 6 litrov az 10 litrov
takze setri dalej
» www.kodak.com/eknec/PageQueri...
nie je to samozrejme spicka ale kodaky mavaju Schneider optiky, ktore patria k tym lepsim a hlavne preto ze su zo skla...niektore fotaky ktore stoja aj 10 tisic nemaju sklenenu optiku ale z plexiskla ...vazne
ja osobne tiez fotim na kodak a som spokojny...
Taki ti bude treba,az ked sa tomu budes chciet venovat profesionalne,na urovni zarabania si fotenim.
5000 ale tiez neviem,ci bude stacit,mozno ak budu mat nieco v zlave...anavyse,kvalita fotky aj tak nezalezi od typu fotaka...ale od fotografa
Malynka => do 5tis. sú práveže len tie najobyčajnešie digitály pre amatérov. Nedá sa na nich nič nastaviť a urobiť aspoň trochu profesionálnejšiu fotku s prístrojom, na ktorom blbá automatika nevie ani zaostriť, je väčšie umenie ako cvakať na foťák za 30tisíc
tak teda.. keby to zwysim svoj rozpocet na 10.. potom by sa dalo uz skor nad niecim uwazowat?
ked sa chces tomu venovat profesionalnejsie tak musis kupit minimalne amatersku zrkadlovku, ziaden kompaktny fotak, takze na avizo.sk alebo na nejakych inzernych strankach pozri minimalne nikon d 40, pouzivany, je to najlacnejsie alternativa pre "poloprofesionalne" fotenie... Ja som mal teraz rok a pol canon 400d a predal som ho cez ebay som kupil novy canon 40d co je o triedu vyssi za 35000 aj s 2 meniteelnymi objektivmi uz je na ceste neviem sa dockat
Ozaj si nechaj poradit odomna v takychto veciach sa pohybujem a nic lepsie/lacnejsie v profesionalnych pomeroch ako pouzivany nikon d40 nazaciatok nenajdes, zoomovi fotak nekupuj, to nie je na profesionalne fotenie, proste kup zrkadlovku
» www.avizo.sk/rubriky/foto/fo...
som ti nasiel 1 link na predaj tohoto nikonu, za 9000 to je skvela cena ale keby hladas dlhsie urcite najdes lacnejsie.. cez ebay.com by si ho kupila aj za 7 mozno 6, ten set co som si kupil ja teraz cez ebay za 35000 by ma na Slovensku vysiel tak 50 mozno 55
resp. ze som sa asi zle vyjadrila.. ono ja teraz neplanujem nejak smrtelne vazne zacat profesionalne fotografovat.. zivit sa tym.. abo ja nwm co..
proste som uz len nechela nejaky maly digitalni fotaacik, ale nieco lepsie.. ale zas nie hne dokonale
Preco si myslite, ze na profesionalne fotografovanie sa neda zohnat fotak pod 5k? A preco ste vsetci tak strasne zatazeni na digitalne fotaky?
Prave teraz mi na ebayi ubehol paradny fotak, Minolta Dynax 505si. Bol predany za nieco okolo 1000Sk vratane postovneho z UK. K tomu kupit nejake obstojne sklo za 4k a profesionalny fotak je na svete. A ani to nebolelo.
A este jedna vec - fotograf moze byt akokolvek dobry, ale ked pouziva nejaky hnusny zasumeny olympus, tak tie fotky budu vyzerat nahovno. Ano, prave som povedal, ze kvalita fotky zavisi od fotaku...