@ericca tak ja čo som kukala sú ceny rôzne...od 190€ za jedno oko až po 1000€ za oko...s týmto by ti viac asi vedel poradiť očný,lebo on určuje aký zákrok potrebuješ
kamoška bola na tej operácii a že skoro nič ju nebolelo ani skoro nič necítila a výsledky sú výborné len cena tá je už trochu vyššia, ale dá sa to, pretože ak máš naozaj silné dioptrie a pomaly strácaš zrak je to najlepšia voľba.
@domca481 to sklíčko je vnútroočná šošovka, ktorá sa vkladá do obalu namiesto tvojej a tým sa ti zníži dioptria. Nemala by si sa báť prakticky to vobec nebolí takže ak ti veľmi vadia dioptrie a doktorka by ti to odporúčila skús to. Ale neviem či v takom veku by som ti operáciu doporučila. Skor až po 18 roku pretože do 18 tvoje oko ešte rastie a vyvíja a može sa zmeniť jeho korekcia. Takže počkaj do 18 a poraď sa so svojou očnou lekárkou
@youngchemist veď ja som chcela ísť až po 18ke ale doktorka mi už pred rokom vravela že mám začať nad tým rozmýšlať.. že najlepšie je dať tú operáciu čím skôr aby bola ešte možná..
@janehonda po čase sa to zlepší...ja som napr. mala od asi 13 - tich -6 a ptm som začala nosiť kontaktné šošovky a to sa mi zhoršilo na -6,5 a pred 2 mesiacmi som bola na kontrole od vtedy mam -8
@lucina223 odporúčam kliniku NeoVízia v BA. Konkrétne zákrok NeoLasik HD....oplatí sa investovať. Hneď po zákroku sú tvoje oči plne funkčné a navyše ak by ti vekom došlo k nejakej zmene, tak všetky ďalšie zákroky máš zadarmo... vygúgli si to...a tento zákrok sa robí aj deťom..nie je to vôbec že by si musela mať nad 18..je to síce drahé, ale je to to najlepšie čo môžeš svojim očkám dať a navyše prístup personálu je TOP..ešte aj takého velkého plyšáka ti dajú na brucho počas zákroku
@janusiq18 ja som tento zákrok absolvoval a nemal som z toho taký pocit. Takmer som to necítil. Neviem kde sa nechali operovať tvoje sesternice, ale ja som bol klinike » veni-vidi.sk/...
a som bol veľmi spokojný aj s prístupom lekárov aj výsledkom.
Kedze som operaciu podstupil aj aj tak tu pridam svoju skusenost:
Od operacie preslo uz skoro 11 mesiacov a som neuveritelne spokojny. Ten komfort ked nemas na ociach "zamackane" okuliare ktore sa v zime zarosovali a v dazdi boli sama kvapka je na nezaplatenia.
Co sa tyka bolesti tak je to asi fakt individualne, ja som cca 3 hodiny po operacii bol uplne v pohode, potom prisli mierne bolesti ktore by som ani asi nenazval bolestami ale taky rezavy pocit v ociach ako ked su zle nasadene kontaktne sosovky, take "bolesti" som mal mozno 1 den a potom to bolo uz fajn. Uz v prvu noc som mohol pozerat uplne v pohode ale samozrejem ze som vyuzil prilezitost si tri dni oddychovat tak som to cele prespal. Operovali ma v piatok na obed a uz v pondelok rano som normalne (sice trochu zahmlene) soferoval auto na kliniku na kontrolu ci je vsetko v poriadku.
Takze asi taka je moja skusenost. Prehovaral som sa teda strasne dlho na to ci pojdem, pocul som kadeco mozne ze ako to strasne boli a ze nech si to nedavam robit ze je to hlupost ze to nema vyznam ale dnes to teda vobec nelutujem. Kupil som si kvalitne slnecne okuliare bez ktorych sa nikam nepohnem a som neuveritelne spokojny. Z mojej strany mozem len a len odporucat.
A zakrok som podstupil na klinike 3F s.r.o. - Mikrochirurgia oka v Kosiciach a pokial to niekto chce tak teraz (13.05.2014) som videl na zlavovom portali akciu ze tam prebieha tak skuste kliknut: » www.zlavomat.sk/zlava/175309-be...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
A neviete niekto náhodou aj cenu ? ...
@ericca tak ja čo som kukala sú ceny rôzne...od 190€ za jedno oko až po 1000€ za oko...s týmto by ti viac asi vedel poradiť očný,lebo on určuje aký zákrok potrebuješ
Ale tiez by som rad pocul niekoho kto to ma uz zasebou
/na jednom oku mam asi 5 a na druhom 6.5 myslim/
aspon tak viem...
ale tak pred 18-tkou ťa očný nepošle na tú operáciu,ani mňa nechce
@domca841 no ak sa mi budu oci zhorsovat rovnakym tempom ako teraz,ked budem mat 17 ako ty tak budem mat na jednom oku minimalne 9-10 dioptriu..:/
a som bol veľmi spokojný aj s prístupom lekárov aj výsledkom.
Od operacie preslo uz skoro 11 mesiacov a som neuveritelne spokojny. Ten komfort ked nemas na ociach "zamackane" okuliare ktore sa v zime zarosovali a v dazdi boli sama kvapka je na nezaplatenia.
Co sa tyka bolesti tak je to asi fakt individualne, ja som cca 3 hodiny po operacii bol uplne v pohode, potom prisli mierne bolesti ktore by som ani asi nenazval bolestami ale taky rezavy pocit v ociach ako ked su zle nasadene kontaktne sosovky, take "bolesti" som mal mozno 1 den a potom to bolo uz fajn. Uz v prvu noc som mohol pozerat uplne v pohode ale samozrejem ze som vyuzil prilezitost si tri dni oddychovat tak som to cele prespal. Operovali ma v piatok na obed a uz v pondelok rano som normalne (sice trochu zahmlene) soferoval auto na kliniku na kontrolu ci je vsetko v poriadku.
Takze asi taka je moja skusenost. Prehovaral som sa teda strasne dlho na to ci pojdem, pocul som kadeco mozne ze ako to strasne boli a ze nech si to nedavam robit ze je to hlupost ze to nema vyznam ale dnes to teda vobec nelutujem. Kupil som si kvalitne slnecne okuliare bez ktorych sa nikam nepohnem a som neuveritelne spokojny. Z mojej strany mozem len a len odporucat.
A zakrok som podstupil na klinike 3F s.r.o. - Mikrochirurgia oka v Kosiciach a pokial to niekto chce tak teraz (13.05.2014) som videl na zlavovom portali akciu ze tam prebieha tak skuste kliknut:
» www.zlavomat.sk/zlava/175309-be...