@dumbledore
ale..... poznám niekoho takého... on bol z Bytče (tuším) a ona z Ružomberka..... asi skoro dva roky spolu chodili, vyzeralo to super, no nakoniec ho podviedla
@dumbledore mal som frajerku ktora bývala 25km odo mňa a videli sme sa raz za 2 tyzdne vydrzalo nam to asi pol roka... teraz mam asi 7km odo mňa a vidíme sa tak 3 krát za týždeň a sme spolu už 2 roky...
mám skúsenosť, keď nad tým rozmýšľam spätne, tak mi to neuveriteľne vyhovovalo.
ale to som ja tak nastavená, že potrebujem strašne veľa svojho času, pretože robím milión vecí.
@dumbledore pre mňa bolo aj 25km dosť keď som nemal auto.... a popravde už by som z takej diaľky nehcel a ani na myslel mi nepríde nejaké zahraničie alebo cez pol slovenska...
@dumbledore veď to som tak nejako chcel povedať že odpovedou je že áno ... taký ten skutočný cit vie pretrvať aj niečo také ako je dialka...ale to o čom sa pojednáva tu je asi myslené len ako nejaký zrod alebo ,,dnešné,, pojednanie vzťahu ... a na to vela ludí nemá ...
ide o to o aku dialku a či je to dlhodobe alebo dočasne,to oddialenie..
on je na zapade , ja na východe , ked to spriemerujem vidime sa každe dva týždne,niekedy na vikend niekedy dlhšie ale som veľmi šťastna.. hľadame však riešenie ako tuto vzdialenosť vyriešiť keďže je ťažke takto fungovať,aj ked chvile ked sme spolu stoja za to..
mám s tým skúsenosť a nebolo to dobré. ak by to bolo na určitý čas tak by mi to nevadilo napr. by bol rok niekde v zahraničí. ale dlhodobo určite nie. nemyslím si, že to za to stojí (aj keď možno by som zmenila názor)
To úplne závisí od tých dvoch a okolností ich vzťahu. Ja si myslím, že to môže a nemusí fungovať, ako každý iný vzťah. Niekedy je to odlúčenie aj k niečomu dobré vo vzťahu.
Nemám s tým skúsenosti.
Možno som romantická duša, ale myslím si, pokiaľ je láska z oboch strán skutočná a zároveň je vybudovaná aj dôvera, tak určite sa netreba kvôli tomuto rozchádzať.
inak ešte chcem dopísať že niekedy ľudia čo od seba bývajú 5 min. cesty sú si menej blízky ako tí čo od seba bývajú 100 km...
záleží od ľudí a od toho čo do toho vzťahu dávaju a nie od toho kolko km su od seba.
v podstate, mala som vzťah na diaľku. ale či sa to dá nazvať aj láska na diaľku.... v každom prípade nefungovalo to, on si našiel frajerku tam a mne ani nepovedal, rok a pol som si poplakala a teraz je dobre a mám lásku nie na diaľku a verím, že vydrží
cca 200 km a sme spolu 3-4 dni z tyzdna ale s tym, ze 24 hodin denne proste vkuse a niekedy samozrejme aj viac kludne aj 14 dni vkuse ak su prazdniny alebo tak.. podla tych kriterii co tu citam je 200 km uplne najviac mega vela
nemala som taký vzťah, ale myslím si, že to, či napokon vydrží, je veľmi individuálne... záleží na vyzretosti tej dvojice, ich citoch aj okolnostiach... skôr sa prikláňam k tomu, že má vyššie šance, ak sa tí dvaja už lepšie poznajú, je medzi nimi skutoční cit, a nie len vzájomné " oťukávanie" sa...
ak je cit skutočný, tak vzdialenosť nehrá rolu. niekedy sa vzdialenosť vytvorí okolnosťami, inokedy spoznáš niekoho a nevadí ti že je ďaleko, lebo je a to je podstatné
má to aj svoje "výhody" že ste si vzácnejší, keď ste spolu len pár krát do mesiaca tak si venujete každú voľnú minútu a máte čas aj na svoje veci, bez toho, aby vás to prirodzene ťahalo ísť za tým druhým, stretnúť sa.
ale aj nevýhody.. neviete sa dostať z postele celé dni keď ste spolu a zas keď ťa chytí túžba vidieť a objať, je to ťažšie, ako keď bývate niekde blízko seba.
samozrejme, že by to nemalo byť tak stále a určite by bolo najlepšie vymyslieť časom riešenie ako byť pri sebe.
keď ti ten človek naozaj za to stojí, myslím že nič by sa nemalo stať pochybnosťou či prekážkou. a to platí pre všetky malicherné veci, ako je momentálna vzdialenosť npr.
keď ste od seba vzdialený, tak tam fakt zistíš či niečo skutočne cítiš k tomu druhému, nie len k sebe a svojmu najlepšiemu pohodliu. láska je totiž aj o tom, že veríš, chápeš, obávaš sa ale nepripustíš si to.
tá skutočná láska bez očakávaní niečoho od toho druhého, môže byť aj naivná, lebo je úprimná. môžeš vkľude veriť
druhému, lebo vieš, že by ti nikdy nechcel zle.
a ano , mám vzťah na diaľku, nehľadám dôvody prečo ano/nie, lebo je to jedno. teším sa keď zas budeme spolu jasné že to neni to najlepšie ako by to mohlo byť, ale je to tak a nič s tým momentálne nespravíme zatiaľ.
Celý život pozorujem vzťah svojich rodičov, ktorý je z veľkej časti na diaľku a neviem povedať, či by mu prospelo, keby od začiatku na diaľku nebol alebo keby teraz prestal byť, no rozhodne mu ani diaľka neprospieva. Teda teraz to nie je okej no neviem či by to bolo okej keby to bolo inak.
A mne sa všetky vzťahy, aj keď nie partnerské ale stačili aj priateľské zničili diaľkou... Proste myslím si, že ľudia by mali byť spolu keď už sú spolu.
ja nerozumiem tomu, ako to moze niekomu vyhovovat. ved ked niekto niekoho lubi chce s nim byt uplne stale, akoze chapem ze ked spolu dvaja ludia napr byvaju a su spolu vkuse, tak radi si vyjdu napr. obcas sami von.. ale nerozumiem tomu, ako to niekomu moze vyhovovat, vidiet sa s clovekom ktoreho lubi malo casto. to ho potom asi uplne nelubi ci ako? @shoesmaniac napr ako si to myslela? to nemyslim nijako v zlom len ma to tak zarazilo vies a by ma zaujimalo ako to je myslene, ze co ti na tom vyhovuje a tak. v com je to dobre. a napr keby si mala moznost to zmenit by si to nezmenila? ze by ste sa mohli vidat castejsie? alebo si si na to proste zvykla a beries to tak a pride ti ze to je ok?
@h8u ako nie vyhovuje, zle som to asi napísala.
Podstate teraz možno ano, mam statnice tak aspon sedim doma a ucim sa. Keby som bola v KE tak som podstate u neho stale doma a nic sa nenaucim.
Jasne, ze by som to zmenila preto sa chcem o 2 roky prestatovat spat. Lenze viem, ze je to az o 2 roky tak s tym nejako musim zit.
No a vidime sa casto, cca kazde 3 tyzdne a skoro kazdy den na skype. Teraz to je výnimočne 2 mesiace. Ale samozrejme, ze mi strašne chyba!
A musim ešte dodať, ze ja som jedinacik a nasi casto cestovali prec takze som od 17 byvala casto sama a od 19 byvam uplne sama takze som dost navyknuta na "samotu". Ale najviac mi chyba vecer, neznasam zaspavat sama.
A este poslena vec, ze aj s byvalym som mala vztah na dialku tak som si uz asi zvykla. Ale v lete som napriklad 4 mesiace doma takze vsetko potom dozenieme dufam.
Som sa rozpisala, prepac.
@shoesmaniac jej, to chapem ja som to pochopila tak, ze ti to pride ako keby super byt takto, a staci ti byt s tym clovekom len raz za cas.. to mi neslo do hlavy. tak dakujem za odpoved
mala som vztah na dialku .. cez celu republiku .. chodievala som raz dva razy do mesiaca na tyzden .. cize sme spolu boli casto ... ale potom sa rozpadol (lebo prilisna volnost niekomu pomaha a niekomu skodi) ... a po niekolkych lightkovych vztahoch a laskach .. som nasla tu s velkym L .. a hlavne ziadna dialka ... denno denne spolu ... a nikdy by som uz do vztahu na dialku nesla jasne, ze laska prekona vsetko ... ale uz by som sa radsej za laskou stahovala ako dochadzala nastastie mam svoju lasku a vztah 24/7 a aj po vyse dvoch rokoch ... som sa neprejedla tej uzasnej moznosti byt stale spolu
mám skúsenosť, takú krátkodobú, ale nebolo to dobré, málo sme sa vídali, len sme si vypisovali smsky a na fb... ale myslím, že aj tak by to nefungovalo, aj keby tam nebola ta diaľka... ale mám kamarátku, čo má vzťah na diaľku už pomaly tri roky, vidia sa málo, ale funguje im to perfektne, lebo sa ľúbia proste a vzdialenosť u nich rolu nehrá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
ale..... poznám niekoho takého... on bol z Bytče (tuším) a ona z Ružomberka..... asi skoro dva roky spolu chodili, vyzeralo to super, no nakoniec ho podviedla
teda ja neviem či my sme diaľka. ale asi hej
ale to som ja tak nastavená, že potrebujem strašne veľa svojho času, pretože robím milión vecí.
on je na zapade , ja na východe , ked to spriemerujem vidime sa každe dva týždne,niekedy na vikend niekedy dlhšie ale som veľmi šťastna.. hľadame však riešenie ako tuto vzdialenosť vyriešiť keďže je ťažke takto fungovať,aj ked chvile ked sme spolu stoja za to..
a to som vždy bola proti takýmto vzťahom..
Ale tých, čo majú byť spolu, to posilní, a tých, čo sa k sebe nehodia, to rozdelí.
Ja mám vzťah na diaľku ale pekne to ide, keďže sa vidíme každý víkend a cez prázdniny vždy.
Možno som romantická duša, ale myslím si, pokiaľ je láska z oboch strán skutočná a zároveň je vybudovaná aj dôvera, tak určite sa netreba kvôli tomuto rozchádzať.
záleží od ľudí a od toho čo do toho vzťahu dávaju a nie od toho kolko km su od seba.
cca 200 km a sme spolu 3-4 dni z tyzdna ale s tym, ze 24 hodin denne proste vkuse a niekedy samozrejme aj viac kludne aj 14 dni vkuse ak su prazdniny alebo tak.. podla tych kriterii co tu citam je 200 km uplne najviac mega vela
má to aj svoje "výhody" že ste si vzácnejší, keď ste spolu len pár krát do mesiaca tak si venujete každú voľnú minútu a máte čas aj na svoje veci, bez toho, aby vás to prirodzene ťahalo ísť za tým druhým, stretnúť sa.
ale aj nevýhody.. neviete sa dostať z postele celé dni keď ste spolu a zas keď ťa chytí túžba vidieť a objať, je to ťažšie, ako keď bývate niekde blízko seba.
samozrejme, že by to nemalo byť tak stále a určite by bolo najlepšie vymyslieť časom riešenie ako byť pri sebe.
keď ti ten človek naozaj za to stojí, myslím že nič by sa nemalo stať pochybnosťou či prekážkou. a to platí pre všetky malicherné veci, ako je momentálna vzdialenosť npr.
keď ste od seba vzdialený, tak tam fakt zistíš či niečo skutočne cítiš k tomu druhému, nie len k sebe a svojmu najlepšiemu pohodliu. láska je totiž aj o tom, že veríš, chápeš, obávaš sa ale nepripustíš si to.
tá skutočná láska bez očakávaní niečoho od toho druhého, môže byť aj naivná, lebo je úprimná. môžeš vkľude veriť
druhému, lebo vieš, že by ti nikdy nechcel zle.
a ano , mám vzťah na diaľku, nehľadám dôvody prečo ano/nie, lebo je to jedno. teším sa keď zas budeme spolu jasné že to neni to najlepšie ako by to mohlo byť, ale je to tak a nič s tým momentálne nespravíme zatiaľ.
čo ty na to?
Sme dospeli, takze to zvladame obidvaja ok.
A mne sa všetky vzťahy, aj keď nie partnerské ale stačili aj priateľské zničili diaľkou... Proste myslím si, že ľudia by mali byť spolu keď už sú spolu.
Podstate teraz možno ano, mam statnice tak aspon sedim doma a ucim sa. Keby som bola v KE tak som podstate u neho stale doma a nic sa nenaucim.
Jasne, ze by som to zmenila preto sa chcem o 2 roky prestatovat spat. Lenze viem, ze je to az o 2 roky tak s tym nejako musim zit.
No a vidime sa casto, cca kazde 3 tyzdne a skoro kazdy den na skype. Teraz to je výnimočne 2 mesiace. Ale samozrejme, ze mi strašne chyba!
A musim ešte dodať, ze ja som jedinacik a nasi casto cestovali prec takze som od 17 byvala casto sama a od 19 byvam uplne sama takze som dost navyknuta na "samotu". Ale najviac mi chyba vecer, neznasam zaspavat sama.
A este poslena vec, ze aj s byvalym som mala vztah na dialku tak som si uz asi zvykla. Ale v lete som napriklad 4 mesiace doma takze vsetko potom dozenieme dufam.
Som sa rozpisala, prepac.
A popravde dakedy si aj poplacem, ze mi je smutno ale to mu uz nehovorim.
však už máme nejaký vzťah,či nie?
jasné, že váhaš
ale áronka...pssssst
potrebujem fyzicky kontakt..
a chce to pevné nervy