ak môžem k téme. ja sa tak trocha čudujem, že dnes dokáže láska ako taká vôbec ešte prežiť. ak je všade navôkol toľko špiny, intríg, zla, neprávosti, škodoradosti...(dalo by sa pokračovať ešte ale na čo)
môžu to byť sympatie, neskutočná príťažlivosť, pri prvom stretnutí a rozhovore si ľudia môžu aj povahovo sadnúť (do istej miery lebo pri prvom rozhovore sa nespoznaju hned dokonale ale nejaké spoločné prvky vidieť hned)
ale láska nie... ak si niekto myslí že človeka miluje po prvom stretnutí tak nevie čo je láska...
z tých prvotných sympatií určite láska vzniknúť časom môže... ale vtedy uplne na začiatku to láska ešte nebola...
jasné je to podľa mňa u všetkých...
veľa pozeras filmy kde sa chlap so ženou stretnú v metre a "zalubia" sa do seba.. alebo že sa zrazia na chodbe a ženskej sa rozsypu veci a sa im stretnú pohľady...
toto nie je láska...to sú len sympatie..
@biancadetolle
áno, do spolužiačky, keď som mal 6 rokov
ale inak nie. keď vidím pekného človeka tak maximálne zhodnotím že je pekná/ý
skutočne zaľúbiť sa dá podľa mňa len do človeka ako celku
@nymerio324
takže do spolužiačky
inak jasné, že máš pravdu, ale bolo by pekné, keby že sa dvaja stretnú niekde úplne náhodne narazia do seba z nepozornosti a keď sa na seba pozrú, aby vynadali tomu druhému sa roztopia od lásky
na prvý celkom nie a tiež som vždy tvrdila, že láska potrebuje čas, no za jeden večer sa zaľúbiť určite dá, pokiaľ sú ľudia vnímaví, otvorení a zbytočne sa neobmedzujú konvenčnými sprostosťami a paranoidnými myšlienkami... stalo sa mi... láska predsa nie je racionálna
@biancadetolle moje vyjadrenie : ak stretneš niekoho kto sa ti extrémne páči, priťahuje ťa ako ešte nikto predtým a cítiš že s tým človekom by si vedela byť celý život, celý život ho milovať atď...tak ho automaticky hneď iba podľa výzoru lúbiš? hneď je to láska ?...odpoveď je...
@biancadetolle@18 však vravím, že môže sa to časom prehĺbiť do lásky... ale na prvý pohľad to láska nie je. v tej chvili je to ešte len sympatia... láska je to až potom... po tyždňoch, mesiacoch... ked si ľudia vybudujp dôveru, silné puto atď.
@nymerio324@biancadetolle áno, ale i tak je to zvláštne, pretože to isté cítil i on tiež na prvom našom stretnutí (po prvej hodine rozprávania), čo sme sa spoznali - fakt to bolo obrovské napätie, sympatično a príťažlivosť, že skratovali všetky ističe v našej blízkosti. A je to zvláštne, lebo toto sa nestáva často a teoreticky ak sa to nafúkne a zveličí by sa to mohlo nazvať niečím ako "láska na prvý pohľad", ale ako hovorím, prerástlo to do lásky až neskôr, ale tú osudovosť a náhodilosť sa tam nedá poprieť (koľko krát sa stáva, že obaja po dni rozprávania si tak sadnú a priťahujú sa navzájom?)
@megane
ani nie, ja som o niečom takom nepočula lebo tí manželia ktorých poznám síce hovoria o veľkej iskracej láske, ale mne sa zzdá, že u nich vládne pokojná a tichá láska
@megane
nuž niečo podobné sa stalo aj mne, keď som raz uvidel jedno dievča a hneď mi bola taká sympatická, a aj ona po mne tak pokukovala, potom sme sa dali do reči, a asi po dvoch dňoch sa nám zdalo akoby sme sa poznali roky. Proste sme boli naladení na rovnakú vlnovú dĺžku. Ale stali sa z nás kamaráti, takže ja to láskou nenazývam
@biancadetolle Nie, zatial nie, ale planujem reorganizovat tie biele pasy na chodnikoch aby viedli k mojim dveram, takze sa v blizkom case s mnoymi asi zoznamim, s niektorymi snad aj na ohmat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
neveríš? a prečo?
inak, to jasné je tam len tak, pre zaujímavosť
lebo neverím.. možno preto, že som takú ešte nezažila
ale ešte ju môžeš zažiť@joker75 ešte sa zaľúbiš a na žanetu konečne zabudneš
@tomias u teba je to jasné @nats lebo???
stalo sa ti?
ale láska nie... ak si niekto myslí že človeka miluje po prvom stretnutí tak nevie čo je láska...
z tých prvotných sympatií určite láska vzniknúť časom môže... ale vtedy uplne na začiatku to láska ešte nebola...
čo, či som sa zaľúbil do niekoho vzhľadu?
ale môže z tých sympatií láska, to nepopierate ani vy
áno
poznám manželov, ktorí sa zaľúbili na prvý pohľad a už 30 rokov sú spolu
veľa pozeras filmy kde sa chlap so ženou stretnú v metre a "zalubia" sa do seba.. alebo že sa zrazia na chodbe a ženskej sa rozsypu veci a sa im stretnú pohľady...
toto nie je láska...to sú len sympatie..
prečo nie?
áno, do spolužiačky, keď som mal 6 rokov
ale inak nie. keď vidím pekného človeka tak maximálne zhodnotím že je pekná/ý
skutočne zaľúbiť sa dá podľa mňa len do človeka ako celku
takže do spolužiačky
inak jasné, že máš pravdu, ale bolo by pekné, keby že sa dvaja stretnú niekde úplne náhodne narazia do seba z nepozornosti a keď sa na seba pozrú, aby vynadali tomu druhému sa roztopia od lásky
@tomias ja viem
@henci ale čo nie je môže byť
bingo...ty si moja krv
tak to by museli byť obaja telepati
a k @27 súhlasím že veľké sympatie môžu byť pri prvom pohľade, ale láskou by som to nenazval
stačí aj takto, keď sa nechceš vyjadriť
vidím a presne ako píše na začiatku to boli sympatie, nie láska
odpoveď je nie
@nymerio324
ale prerástlo to v lásku a to je hlavné
bodaj by a potom sa ti budem smiať
ani nie, ja som o niečom takom nepočula lebo tí manželia ktorých poznám síce hovoria o veľkej iskracej láske, ale mne sa zzdá, že u nich vládne pokojná a tichá láska
nuž niečo podobné sa stalo aj mne, keď som raz uvidel jedno dievča a hneď mi bola taká sympatická, a aj ona po mne tak pokukovala, potom sme sa dali do reči, a asi po dvoch dňoch sa nám zdalo akoby sme sa poznali roky. Proste sme boli naladení na rovnakú vlnovú dĺžku. Ale stali sa z nás kamaráti, takže ja to láskou nenazývam
@henci no určite ti uverím
ale musím
a čo ty?
gratulujem ti k piči
poznáš nejakého slepca?
lebo ja ich poznám niekoľko a tam sa hovorí o láske na prvom ohmate
z detvy nepoznám ani jedného slepca, ale z bratislavy dosť...ktorí si ma obzreli svojimi náhradnými očami