To ze je to cit je jasne myslim...ale tak co si predstavujeme pod pojmom laska moze byt velmi odlisne.....napr.niektori sa bozkavaju volaju to laska a nic necitia .....ale pre nich je toto laska......potom su taki ,ktori k tomu druhemu citia hlboku naklonost....a to je pre nich laska.....kazdy to chape inak si myslim.
Hmmm laska skutocna laska je ked ide dedko s babkou a drzia sa za ruky a babka ho stipne do zadku (to som fakt raz videla!! ale ja aj ina laska kamaratska a rodicovska aaa bratskaa a este rozna ina... a kazda je pekna jaaaj daka nostalgia na mna ide
tak moj pohlad na lasku:laska je len 5 pismen ktore zivot davaju ale ho aj beru...tu je zhrnute vlastne vsetko co laska ja....laska je len slovo...ale to slovo moze vyjadrit mnoho...najcastejsie vyjadruje pozitivny cit...avsak niekedy laska nevyjadruje len pozitiva ale negativa...a prave preto dost casto berie zivot...viem ze je to mozno troska divny nazor ale nevadi
Laska je docasny stav mysle a tela - prebiehajuci na fyziologickom ucinku hormonov, endorfinov a specificky ucinnych latok... Zamilovanost moze trvat od par minut po cca 3 roky - kedy dochadza k vytriezveniu a realnemu stavu mysle...
Laska je v podstatelen slovo ako kazde ine - jednoducho pomenuva urcity stav - aj hrniec je len slovo a definuje v komunikácii danú, vec presne ako tisícky ostatných slov.
Druhá vec je to čo za tým slovom sme schopní vidieť - v tedy dostáva každé slovo úplne iný rozmer ktorý môže byť obmedzený len predstavivostou a fantaziou kazdeho zvlast.
inak suhlasim s Lalou - babka a dedko nuz to musi byt skutocna laska ked sa po tych vsetkych trmpotach zivotom maju este stale radi
Black Angel... mylis si pojmy. Docasny stav mysle a tela je ZABULEBNIE. Laska je o niecom uplne inom. Lasku citis uz od narodenia az po smrt. Taha sa s tebou celym tvojim zivotom. Je to najkrajsi, najnevinnejsi a zaroven najnebezpecnejsi ludsky cit.
Tommyhot:no tak a ked si s naj kamaratkou tak ti je v jej spolocnosti dobre predpokladam takze suhlasis so mnou ze je to navyk ale zaroven je to o tom ako si ludia vzajomne rozumia
Emi81: ale laska najlepsich kamaratow, a laska diewca + chlapec je rozdiel si myslim, lebo tieto "detske" lasky skor ci neskor skoncia (cize nakoniec to je len nawyk ktory sa premenil na nieco ine), ale najlepsi priatelia su tu furt a ta "laska" medzi nimi trwaa..
Tommyhot:ale aj laska chlapec+dievca nie je len o navyku ale o vzajomnej pritazlivosti a dobrom pocite ked si pri danej osobe...casom uz len o dobrom pocite.
Lillah - nemylim si pojmy, v pojmoch mam velmi jasno , ja to tak vidim. Okrem ineho netaham si svoje vedomsti z brucha ale z vierohodnych zdrojov. Okrem ineho zalubenie a laska su neoddelitelnou sucastou. Ty to vidis na moj vkus prilis idealisticky a ja pragmaticky nic viac.
Emi81: sak jasne je to aj o tom, ale urcite to podla mna nie je to co niektory howoria ze newjem aky cit a blbosti.. Proste obycajna chemicka reakcia ktora zatemniewa mozog..
Tommyhot:ale aka je zlozita tak chemicka rovnica ani nei na pochopenie ale skor nato ze to neni celkom take jednoduche aby vsetko vyslo podla nasich vypoctov
Laska je podla mojho nazoru ista naklonnost dvoch osob. Zvycajne vznika akymsi vsugerovanim, ze tie osoby si su pre seba urcene a spol. Kazdopadne, laska sa opisuje dost tazko, hlavne ak dana osoba ten pocit dosial este nepoznala.
Trosku OT: Nika, ak je laska LEN slovo, tak fakt neviem co pises vo svojom profile za zvasty o tvojej jedinej laske...
tak akoze vsetci maju pravdu. je to slovo..ale na oznacenie niecoho myslim. tiez ked dvaja ludia prejdu cez fazu znamych po priatelstvo..to slovo tiez nieco vyjadruje aby sa odlisilo od predosleho stavu..
stavy ako potesit toho druheho,bat sa o neho,chranit ho,robit pre neho len to najlepsie,tuzba psychicky ci sexualne ho uspokojit a vela vela ineho..neviem ci by sa na toto dalo pouzivat slovo "vysoky navyk na osobu". laska je vystiznejsie
a inak navyk na osobu sa da pouzit aj na kamarata a kedze zijeme vo svete kde je vsetko detailne rozanalyzovane a priradene niekam tak nemoze existovat rovnake slovo na oznacenie dvoch odlisnych spolocenskych spojitosti :p
Laska je to co si za to dosadis... pre niekoho to je synonymum sexu pre ineho viac ako dovera opora nenahraditelnost bla bla... alebo jednoducho je to obdobie kedy je clovek naivny pitko.
Ano presne láska boli, láska položí do smútku a keď sa dvaja ľúbia netrvá to večne.... A pravá láska neexistuje. Je len láska. Tu pravú si vymysleli básnici zo zdeptaným zmýšľaním, aby mali o čom písať a aby si nemali prečo podrezať žili.
niktorí keby nepočuli o láske hovoriť druhých ani by nevedeli čo je to láska.............. len niektorí ludia zistia sami čo je to láska naozaj........
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Samozrejme kamaratska laska to uz je o inom a tam je ten cit (ja s mojou naj kamoskou), aspon w mojom pripade..
Laska je v podstatelen slovo ako kazde ine - jednoducho pomenuva urcity stav - aj hrniec je len slovo a definuje v komunikácii danú, vec presne ako tisícky ostatných slov.
Druhá vec je to čo za tým slovom sme schopní vidieť - v tedy dostáva každé slovo úplne iný rozmer ktorý môže byť obmedzený len predstavivostou a fantaziou kazdeho zvlast.
inak suhlasim s Lalou - babka a dedko nuz to musi byt skutocna laska ked sa po tych vsetkych trmpotach zivotom maju este stale radi
Neries - bude s teba egres !
Trosku OT: Nika, ak je laska LEN slovo, tak fakt neviem co pises vo svojom profile za zvasty o tvojej jedinej laske...
stavy ako potesit toho druheho,bat sa o neho,chranit ho,robit pre neho len to najlepsie,tuzba psychicky ci sexualne ho uspokojit a vela vela ineho..neviem ci by sa na toto dalo pouzivat slovo "vysoky navyk na osobu". laska je vystiznejsie
a inak navyk na osobu sa da pouzit aj na kamarata a kedze zijeme vo svete kde je vsetko detailne rozanalyzovane a priradene niekam tak nemoze existovat rovnake slovo na oznacenie dvoch odlisnych spolocenskych spojitosti :p
Tak načo o nej rozprávať??!
Ano presne láska boli, láska položí do smútku a keď sa dvaja ľúbia netrvá to večne.... A pravá láska neexistuje. Je len láska. Tu pravú si vymysleli básnici zo zdeptaným zmýšľaním, aby mali o čom písať a aby si nemali prečo podrezať žili.