@1 ja poznám viac ľudí, čo tam chodilo a napr. mala som strašne cieľavedomú spolužiačku, ktorá bola fakt namakana z bio a chem, chodila na doučovania, sama vravela, že jej to pomohlo a dostala sa aj do BA aj do KE.. a zas jedno dievča z ich skupiny chodilo na doučovania, a nedostala sa nikam na medicínu. Fakt to záleží od človeka
pripravny kurz mi toho vela nedal, bolo nas tam privela a nestihlo sa vsetko, takze skôr by som rozmyslala nad niekym kto sukromne doucuje to mi ovela viac pomohlo
@karin49 mne na tom vadilo este to, ze bol v sobotu skoro rano ano plati sa a dost vela, ale to aj za sukromne tak podobne, len tam si môzes vybrat kedy tam pôjdes a na kolko, pri tom kurze zaplatis dopredu
@karin49 spoločné doučovanie, ktoré robí fakulta v soboty stojí tuším 170€ , potom v ACS centre » www.acscentrum.sk 300€ no a súkromne tam je cena rôzna - 500€ (všetky ceny su za 1 polrok)
@karin49 ja si osobne myslim ze sukromne doucko je ovela lepsi boli ziaci ktory chodili k mojmu ucitelovi aby im vysvetlila ucivo lebo na pripravnom kurze nerozumeli nicomu
podla mna to je ryza na peniaze. Vacsinu veci staci namemorovat, naco doucovanie na nieco, co treba sediet len na zadku. A ten kuscit z chemie a biologie, co mozno taky nie je to mas za par krat max na sukromnych. Ale myslim si, ze to su zbytocnosti, proste treba nad tym stravit cas.
Ak sa prinútiš sedieť na zadku tak ti to absolútne netreba, ja som bol v 3. ročníku na tom prípravnom kurze a nič mi to nedalo. Absolútne nič. A na príjmačky sa dá tiež pripravovať sám, nikdy som nebol nejaký bifloš a ani som nesedel na zadku 24/7 pred knihami. Biológiu a naučíš z kníh čo máš na gymnáziu 1-6 BIO pre GYM a chémiu si nájdeš nejakú knihu, veľa ľudí sa učí z chémia v kocke no ja som uprednostnil Českú knihu Chémie pro každého a bolo v nej absolútne všetko čo sa týka LF UPJŠ a aj do Brna, úplne prehľadná kniha všetky vzorce z organiky, teória z všeobecnej a aj príklady tam sú. Čiže tie knihy + Ty + trocha času a v pohode. A k štýlu učenia, ja som bol dosť naivný Vôbec som sa neučil memorovať otázky ale prechádzal som si knihu vravel som si že načo sa budem bifliť otázky dookola ked tomu nebudem chápať, úprimne som sa asi mýlil. Na príjmačkach je jedno či to vieš alebo si sa to len naučil naspamäť ide o to či zaškrtneš dobre alebo zle. Čiže ak by som ti poradil tak sa uč od septembra z kníh a každý deň si sprav 50 otázok ( asi tak pol hodinka času ak ide o bio a hodina ak ide o chémiu) a niekedy v Apríli - Máji si začni už iba robiť testovnice dookola furt. A po maturách od rána do večera si len rob otázky Ja som spravil chybu trocha že som sa začal bifliť až vtedy a dosť veci mi vypadlo pretože som to nemal v hlave úplne zafixované. Čiže ked zmaturuješ nechod oslavovať ozveny atd Sadni na riť a rob proste aspoň 800 otázok denne a si zachojená Takto by som to robil ja keby že ešte raz sa musím učiť na príjmačky Doučovanie ti netreba ak máš trpezlivosť a niečo mááálinko v hlave. Veľa šťastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov