Mám taký problém, že teraz som mala angínu a beriem V-Penicilin 750 a rada by som si tento piatok vypila. Brala som antibiotiká 4 dni, čiže 12 tabliet a včera som prestala brať aby som mohla v piatok piť. Vyjdu mi von z tela do piatku? Alebo
a) na príbalovom letáčiku máš napísané, koľko ti tie antibiotiká v tele vydržia
b) Fakt nemôžeš jeden piatok prežiť bez alkoholu?
c) Naposledy čo som videla, slečna dobrala antibiotiká, o pár dní mala stužkovú, vypila pohár šampanského, potom sme ju dve hodiny ratovali a nakoniec ju aj tak viezla preč sanitka...
18? už by si mohla mať troška rozumu.. a najväčšia blbosť je nedobrať antibiotika.. ale keď tak silno chceš, aby ťa v piatok večer ratovala záchranka, tak nedbám..
Ak to správne chápem, ty máš antibiotiká v skutočnosti na 7 alebo 10 alebo koľko dní, ale povedala si si, že si dáš prestávku? Ak hej, tak to je jedna z najväčších sprostostí, aké môžeš urobiť. S antibiotikami je to tak, že jedine poriadne, žiadne čiastočné riešenia, delenia, pauzy a samonaordinovanie si, ako sa budú brať. Len si si nimi zbytočne zadrbala pečeň, oslabila telo, to si ešte aj vytvorilo určitú rezistenciu a choroba si možno vytvorí tiež, lebo jej práve dávaš možnosť, aby sa bránila proti lieku.
@tryptaminedream To myslím vážne. Na druhý deň už vraj bola ok, ale zo stužkovú si moc neužila... a zdravotníci ju tiež práve nešetrili, keď po ňu prišli...
buď nepi alebo si v ten deň nedaj tie lieky to je také zložité? BTW nemusíš piť stále ja som nepil ani nepamätám ( dobre pamätám ale je to dávnejšie ) a je mi dobre a ešte aj ušetrím
ANTIBIOTIKA NEMOŽEŠ VYSADIŤ PO PÁR DŇOCH A NEDOBRAŤ!!!!!!!!!!!!!! LEBO TÝM VYTVÁRAŠ REZISTENTNÉ BAKTÉRIE!!!!!!!!!!!!!! Tie baktérie budú potom rezistetné voči penicilínu a keď nakazíš niekoho iného, tak už mu penicilín nebude zaberať a budú mu musieť dať iné antibiotiká! tu máš, že dĺžka užívania 7-10 dní: » www.adcc.sk/web/humanne-lie... !!
Tie baktérie čo prežili, si vytvoria plazmid a baktéria bude rezistentná..
ja som bola tiež tak sprotá, som píjavala na lieky či už antibiotiká, alebo obyčajné proti bolesti a aj na svoje lieky od astmy ... a vieš ako to dopadlo ? pečeň v piči .... pol roka každotýždenné odbery, žranie liekov, pitie mlieka, dostala som sa do poriadku a preto už pijem naozaj príležitostne ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Ale len návrh to bol
b) Fakt nemôžeš jeden piatok prežiť bez alkoholu?
c) Naposledy čo som videla, slečna dobrala antibiotiká, o pár dní mala stužkovú, vypila pohár šampanského, potom sme ju dve hodiny ratovali a nakoniec ju aj tak viezla preč sanitka...
madafakamonster, bez moralistickych halucinacii tipu, to musis v piatok pit?, nie, ked beries antibiotika naozaj by si nemala pit alkohol, ani pivo.
A ako povedali ostatní musíš piť? :/
tomu hovorím vydarený piatok!
proste nepi, tým, čo ti budú ponúkať oznám, že nie si samovrah a je to
a v pondelok im porozprávaj, čo vyviedli v opitosti.........
Tie baktérie čo prežili, si vytvoria plazmid a baktéria bude rezistentná..
(ale smejem sa koľko je tu odborníkov, kt. sa vyznajú do novodobých mikrobiologických problémov )