Pri ktorej knihe a konkrétne ktorej pasáži ste ho dosiahli? Práve som dočítala Parfum od Süskinda a neviem inak nazvať ten pocit, keď Grenouille vystúpil z voza na svoju vlastnú popravu navoňaný parfumom z najdokonalejších žien a dav z toho zošalel natoľk
jéjda, nehovorím konkrétne o sexuálnych zážitkoch. hovorím o orgazme, tak ako hudobnom napríklad, proste neuveriteľne silný dojem, impresia z momentálne čitaného, počutého, videného.
suskindov parfum som cital.. pohode kniha, ale nic extra...
lotr: return of the king, ked sa uz pani hobiti nemohli ani hybat do kopca Mount of Doom a ked Sam zbadal, ze jeho pan uz nema sil a prsten ho maximalne nici, tak mu povedal : "I can not help you carry it, but I can carry you" -> Epic ukazka skveleho friendshipu 2och ludi ( hobitov or anyone else )
V House of the God (Samuel Shem), keď Potts spravil samovraždu. V Hlave XXII. (heller) klasika so Snowdenom. V Something Happened (zasa Heller) koniec, proste celá kniha sa tiahne hladajúc väčšiu pointu a potom na konci, pam, neskutočná situácia a všetko sa zmení...
V knihe Anjeli a démoni, ten koniec ma fakt dostal, som to čítala ako e-book, 300 strán v počítači a ešte k tomu v španielčine, ale bolo to perfektné, nemohla som od toho vstať, ani v slovenčine to nie je tak dobre preložené.
Lolita, Parfum tiež ušiel, Smrť v Benátkach, Milenec lady Ch. ; hocičo od Puškina, Wildea, a pri básni " Čitateľovi " od maestra Baudelaira, a ešte Havran od pána Poea, ale LEN v angličtine
No tak podľa mňa by každá dobrá kniha mala mať svoj vrchol.
Práve čítam Only in Death od Abnetta, ako lahke citanie na leto, take sci-ficko... Na kraji rokliny v starej pevnosti chlapík ladil rádio, chytal rozhovory iných ludí a stále počul podtónom opakovanú otázku na tému: "Je tam niekto? Hocikto! Odpovedzte! Sme posledný stále nažive?..." Prišiel za ním kamarát a počúval. Bol to hlas toho, čo to naladil...
JINDŘICH by rád kreslil komiksy anebo točil filmy, ale místo toho každý den zařizuje, aby mohli kreslit a točit jiní. Takhle nevypadá jeho vysněný svět. Pak se mu ozve REŽISÉR a nabídne práci reklamního herce. JINDŘICH netuší, že když kývne, spojí svůj život s Fleischerei 36. Dřív to byla jatka a vyšetřovna, teď je tu nejznámější klub v Berlíně. Osamělá tečka na kráse moderního velkoměsta. Je to rezervace pro ty, kdo si nechtějí nechat koupit bavoráky a zařadit se do fronty k pumpě. Je to ohrádka pro všechny jejich představy, vzpomínky a sny. Zbořit ji, nebo se v ní opevnit? To je otázka pro JINDŘICHA, REŽISÉRA a všechny DĚTI na hranici Staré a Nové Evropy.
vzdy pri niektorych Baudelairovych basnach. ale prve co ma napadne je prva strana Lolity, ked pisal, ako vyslovuje slovo Lolita. "Lo-Lee-Ta" a ako sa jazyk hybe pri tom postupne po ustach...hovorila som to asi milionkrat dokola...ach. sex scenes z tejto knihy mi vsak prisli rovnako lacne ako z 99% inych
je to hlupe, ale vlastne okrem prekliatych basnikov ma prave nic "nelacne" nenapada. prave v tychto momentoch vynikne jedna z najdolezitejsich autorovych stranok.
fúúú, vo mne zanechali dojem také plytké romány... Marley and Me, Sesterstvo putovných jeansov a podobné... alebo p.s. i love you... alebo ešte chlapík z pekla.
hlúposť. nedávno dočítaná kniha. napísaná pred 50 rokmi. Simmel je tuším autor. Láska je len slovo. to je jedna dokonalá kniha. naozaj. bez happyendu no silná a realistická.
pri čítaní temnej veže od kinga, konkrétne 3.diel - pustiny, ked malý jack šalel z toho, že zomrel a súčasne žil a pak objavil ružu na prázdnej parcele a ked zistil, že sa môže vrátiť do rolandovho sveta. pritom som mala knižničný orgazmus (presne viem, čo pod tým myslíš), to napätie, som ho poháňala, že bež, bež utekaj. ale to mám všeobecne pri kingových knihách, sú tie naj
Adair: Snilci - ked Iza a Mathew sa pomilujú v kuchyni na dlážke, oan má hrozne špinavé nohy, on si myslí, že spáva s bratom a na konci M. zistí, že ju pripravil o poctivosť.
a kľudne stačí Mitanova poviedka Letné hry, v ktorej sa bratranec buchne do sesternice a autor opisuje celkom konkrétne napíšem to " čudo" v nohaviciach, ktoré sa správa inak, keď je v blízkosti sesternice a inak v blízkosti svojej osoby.
Lolita tu nejak dominuje... bola vynikajúca, ale... nie, vrchol to nebol.
myslím, že lit. orgazmus bez sexuálnej tematiky je ešte vyššia úroveň.
.. keď som pri jednej Sartrovej knihe pochopila, o čom je existencionalizmus naozaj, cítila som sa božsky.
Alebo keď prečítam vetu, citát, ktorý vo mne rezonuje a dáva mi dôvod zapojiť bunky - deje sa tak často pri Nietzschem. A v mojej gebuľke sa rozsvieti a ja si spojím viac súvislostí a bingo, orgazmus je na svete.
a ešte boh múch od goldinga vyvolal zopár zázračne silných momentov v mojom vnútri.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Najväčšie sexuálne zážitky som mala s Lolitou.
lotr: return of the king, ked sa uz pani hobiti nemohli ani hybat do kopca Mount of Doom a ked Sam zbadal, ze jeho pan uz nema sil a prsten ho maximalne nici, tak mu povedal : "I can not help you carry it, but I can carry you" -> Epic ukazka skveleho friendshipu 2och ludi ( hobitov or anyone else )
"Colonel Cathcart wondered gloomily, if it was the same Yossarian." XD
hlavny hrdina s ktorym som sa vedel doteraz najviac stotoznit ...
Ale E.A.Poe: The Raven je šupa v akomkoľvek dobrom preklade i origináli a človek ani rozumieť poriadne nemusí
krásna kniha proste
a potom E.A.P a jeho básnická zbierka Studňa čo tíši smäd
Lolita, Parfum tiež ušiel, Smrť v Benátkach, Milenec lady Ch. ; hocičo od Puškina, Wildea, a pri básni " Čitateľovi " od maestra Baudelaira, a ešte Havran od pána Poea, ale LEN v angličtine
nuž čo no
Práve čítam Only in Death od Abnetta, ako lahke citanie na leto, take sci-ficko... Na kraji rokliny v starej pevnosti chlapík ladil rádio, chytal rozhovory iných ludí a stále počul podtónom opakovanú otázku na tému: "Je tam niekto? Hocikto! Odpovedzte! Sme posledný stále nažive?..." Prišiel za ním kamarát a počúval. Bol to hlas toho, čo to naladil...
Fleischerei 36 - anotace
JINDŘICH by rád kreslil komiksy anebo točil filmy, ale místo toho každý den zařizuje, aby mohli kreslit a točit jiní. Takhle nevypadá jeho vysněný svět. Pak se mu ozve REŽISÉR a nabídne práci reklamního herce. JINDŘICH netuší, že když kývne, spojí svůj život s Fleischerei 36. Dřív to byla jatka a vyšetřovna, teď je tu nejznámější klub v Berlíně. Osamělá tečka na kráse moderního velkoměsta. Je to rezervace pro ty, kdo si nechtějí nechat koupit bavoráky a zařadit se do fronty k pumpě. Je to ohrádka pro všechny jejich představy, vzpomínky a sny. Zbořit ji, nebo se v ní opevnit? To je otázka pro JINDŘICHA, REŽISÉRA a všechny DĚTI na hranici Staré a Nové Evropy.
je to hlupe, ale vlastne okrem prekliatych basnikov ma prave nic "nelacne" nenapada. prave v tychto momentoch vynikne jedna z najdolezitejsich autorovych stranok.
Neviem. Ale taký menší, keď mi kamarát napísal jeden článok a keď som čítala knihu Očisten bláznov.
------
@popolcek čítala si Milenca lady Chatterleyovej?
a kľudne stačí Mitanova poviedka Letné hry, v ktorej sa bratranec buchne do sesternice a autor opisuje celkom konkrétne napíšem to " čudo" v nohaviciach, ktoré sa správa inak, keď je v blízkosti sesternice a inak v blízkosti svojej osoby.
Bodkou je Nabokova Lolita. Prečítajte si.
myslím, že lit. orgazmus bez sexuálnej tematiky je ešte vyššia úroveň.
.. keď som pri jednej Sartrovej knihe pochopila, o čom je existencionalizmus naozaj, cítila som sa božsky.
Alebo keď prečítam vetu, citát, ktorý vo mne rezonuje a dáva mi dôvod zapojiť bunky - deje sa tak často pri Nietzschem. A v mojej gebuľke sa rozsvieti a ja si spojím viac súvislostí a bingo, orgazmus je na svete.
a ešte boh múch od goldinga vyvolal zopár zázračne silných momentov v mojom vnútri.