Naskytáva sa otázka, má pobyt medvedov v lesoch Slovenska pre obyvateľstvo Slovenska prospech ? Nemá, iba čo pribúdajú útoky medvedov na človeka, vystrašení turisti, a v neposlednom rade i smrteľné zranenia.
Oveľa viac by obyvateľstvu prospelo ak by medvede v lesoch neboli. Na Slovensku sa nachádza až okolo 3000 medvedov. Ak by sa povolil ich lov, čísla by boli nasledobné :
1 kožušina stojí 1500 eur a teda 3000 medvedích kožušín by malo hodnotu 4,5 mil. eur
1 medved váži v priemere 200 kilo. 3000 medvedov má hmotnosť 600 ton ! 600 ton medvedieho mäsa by sa mohlo rozdať sociálne slabším rodinám. Zisk 4,5 mil.eur by z časti pokryl náklady polovníkov ktorí by sa podujali na lovenie medvedov, a zčasti by sa dal na podporu sociálne slabých ľudí.
A aká je výhoda toho že sú medvede v lese ? Na kožušinách a v konzerve by neboli užitočnejší ? Nehovoriac o tom, že do našich krásnych Tatier by chodilo aj viac turistov, ale ked sa v nich nachádzajú medvede, tak aj tí turisti možu mať z toho obavu.
Turistom tam zakazeme vstup, cesi a poliaci sa tam stale stracaju, a potom aj za tvoje peniaze (dane) ich musia hladat a zachranovat. A zanechavaju tam odpadky, a potom aj za tvoje peniaze sa to tam musi cistit. Uz som telefonoval Sulikovi, povedal, ze to je neekonomicke a ze to navrhne. A medvede zamestname, obnovime uranove bane, a oni budu pomahat tazit.
Je vidieť , že aj to základné vzdelanie máš od rodičov zaplatené Inak toto je už na ústavnú liečbu , lebo ty nechápeš tak zjavné veci , korím rozumejú deti na prvom stupni
To nam daleko vykompenzuju tie uranove bane, a tie medvede tam budu pomahat pracovat a budu dostavat plat, cize si stravu budu kupovat, to sa tiez vrati do nasej ekonomiky, a este dostanu pridelene byty, cize nebudu ani v lese. To je uz vsetko vybavene so Sulikom, nechaj tak.
akoze ja vobec nie som ziadna extremistka na ziadnu stranu, ale co je vela , to je malo
a aka je vyhoda teba ze volne chodis a mozes si robit co sa ti zapaci? nebolo by uzitocnejsie keby si bol niekoho otrok?
proste whaaaat chlapce ty mas za logiku akoze ja som za nejaku redukciu, ale ja nechapem jak mozes napisat vetu ze "naco su medvede v lese?"
no lebo proste prirodzeny ekosystem, my nie sme panmi celeho vesmiru
"no lebo proste prirodzeny ekosystem, my nie sme panmi celeho vesmiru"
Chceš povedať že ak by vymreli medvede, vymrie ekosystém ??? Ved uved mi aspon jedno pozitívum, ktoré nám obyvateľstvu prináša to že sa v lese nachádzajú medvede......
Ja som ti tu vymenoval už asi 3 dovody prečo je výhodnejšie keby tie medvede v lese neboli, než kebyže tam sú, ty si zatiaľ nevymenoval ani jeden, ale robíš sa múdrym.
som rad, ze si stale neprestal dokazovat svoju hlupost a pevne dufam, ze nikdy nebudes mat moznost o niecom dolezitom rozhodovat. Aka je vyhoda toho, ze ty existujes ? Tvoje maso by mohli dat socialne slabsej rodine a 200 eur vreckove, co mas od rodicov tiez
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Oveľa viac by obyvateľstvu prospelo ak by medvede v lesoch neboli. Na Slovensku sa nachádza až okolo 3000 medvedov. Ak by sa povolil ich lov, čísla by boli nasledobné :
1 kožušina stojí 1500 eur a teda 3000 medvedích kožušín by malo hodnotu 4,5 mil. eur
1 medved váži v priemere 200 kilo. 3000 medvedov má hmotnosť 600 ton ! 600 ton medvedieho mäsa by sa mohlo rozdať sociálne slabším rodinám. Zisk 4,5 mil.eur by z časti pokryl náklady polovníkov ktorí by sa podujali na lovenie medvedov, a zčasti by sa dal na podporu sociálne slabých ľudí.
Aby sa ale nepovedal že som naladení PROTI medvedom, Macko Pusík mi bol sympatický,
A aká je výhoda toho že sú medvede v lese ? Na kožušinách a v konzerve by neboli užitočnejší ? Nehovoriac o tom, že do našich krásnych Tatier by chodilo aj viac turistov, ale ked sa v nich nachádzajú medvede, tak aj tí turisti možu mať z toho obavu.
Nejako si "zabudol" na jeden fakt a totiž že zisky z turizmu su oooovela vyššie než peniaze na ich zachranovanie.
a aka je vyhoda teba ze volne chodis a mozes si robit co sa ti zapaci? nebolo by uzitocnejsie keby si bol niekoho otrok?
proste whaaaat chlapce ty mas za logiku akoze ja som za nejaku redukciu, ale ja nechapem jak mozes napisat vetu ze "naco su medvede v lese?"
no lebo proste prirodzeny ekosystem, my nie sme panmi celeho vesmiru
hgod , som sa nasrala na vecer
Chceš povedať že ak by vymreli medvede, vymrie ekosystém ??? Ved uved mi aspon jedno pozitívum, ktoré nám obyvateľstvu prináša to že sa v lese nachádzajú medvede......
Ja som ti tu vymenoval už asi 3 dovody prečo je výhodnejšie keby tie medvede v lese neboli, než kebyže tam sú, ty si zatiaľ nevymenoval ani jeden, ale robíš sa múdrym.
neviem, preco by nam medvede mali prinasat pozitivum, su tu proste rovnako ako my