Najprv si dobre zváš či chceš ísť po strednej na vysokú, lebo keď na ňu zo zdravotnej nepôjdeš budeš len čisto sanitár, alebo také niečo...zase ja mám na hotelovú taký názor, že si tam 5 rokov úplne zbytočne, všetkých čo poznám čo to vyšli robia čašníkov...takže tiež vysoká ináč no neviem...a zase už je to na tebe čo ti je bližšie
ja som chodila 4 roky na zdravatku... a nemožem lutovať... zeleži od teba, čo ti je bližšie... s luďmi budeš pracovať pri oboch.... a na vyšku sa dostaneš tiež z oboch škol bez problemov... akurat že na jednej škole budeš 5 rokov a na druhej 4...
zo zdravotnej bude na vyšej funkci jak sanitar... teda neviem aky odbor si davaš... ale predpokladam že ZA.. a ten ma vyššie kompetencie jak sanitar.. ta budeš ako keby menšia sestra... tak ak by si nechcela isť na vyšku, tak nemaš problem sa zamestnať v nemocnici, alebo domove dochodcov... a tak..
hej ZA si davam, a diky baby vam obom dnes som celu noc nad tym si lamala hlavu, stale som preskakovala ze hotelka ci zdravorka, a rozprávala som sa o tom aj s rodičmi. nastastie mam aj nejake zaujmy, uz odmala chcem strasne pomahat ludom... takze stale viac k tej zdravotke ma to taha.( na vysku by som chcela ist ak sa zadari )
ved prave to, ze hotelka ma lakala len zato, ze by som chcela robit takú prácu s ktorou sa uplatním po celom slovensku v podstate... ale ťahať 16hodinovky a balansovat s podnosmi, to asi nie...
@zuzik24 a ty kde robis teraz po strednej? si spokojna?
@poslednyrocnik no ved tak jasné, ked s tým nemáš problém, tak som ti aj napísala, že podľa mňa tá zdravotná je lepšia.. len že ja osobne by som si vybrala hotelovú keď už, lebo na zdravotnej by som fakt nemohla byť..
@4lex mozno to nebude zo starými ludmi celkom, pretoze mám ísť v pláne daľej na výšku... zdravotná sestra, ci nieco také.. zas som si lámala hlavu aj nad tou hotelkou , som dost spolocensky clovek, ale zas to ze tahat aj v noci, a zas to ze tuto co poznám ludí, vychodili hotelku a uz piaty rok nemajú robotu... chcem taký odbor z ktorého sa uplatním
@kokosovyorech tak mi nieco vyber som spolocensky clovek, vecny optimista, snad ti to pomoze obchodnu som zamietla lebo ja a uctovnictvo, to je jak macka a pes... nemaju sa navzajom radi gympel takisto, na ten nemám a chcela by som si po strednej dat rok prestávku a robiť... našetriť si na výšku.
@4lex ja viem, ako problem mi to nerobi tym ze som dost ukecana sa mi to mozno aj zide raz ked budem pracovat... dufam aspon. ved prave to, a na hotelke sa ziska vyucny list v odbore kuchar alebo casnik. lenze clovek by si uz pomyslel ze ked uz vyucny list, tak stacias 3 roky jak na normalnom odbore ( alebo 4 ) ale 5?? Ono sa z toho robi velka veda z tej skoly a pritom sa ucia len o trosku viac nez obycajni kuchari a casnici.. aspon tu to tak je.
omg ja som chodila tiež 5 rokov do školy. 3+nadstavba, síce škola ekonomická, ale nemôžem povedať, že je to plýtvanie času. Človek s výučným listom a maturitou má viac výhod ako len človek s maturitou.
To je strašne ťažko povedať, čo je lepšie, keď obidvojo je absolútne odlišné. Treba s rozhodnúť podľa toho, čo chce človek robiť... či chce robiť niečo so službami, teda čašníka, kuchára alebo niečo podobné, alebo či chce pracovať v zdravotníctve... teda minimálne ja by som sa určite rozhodovala podľa toho, ako to ovplyvní celý môj život
@poslednyrocnik no ja som išla samozrejme že po škole na vyšku... sice som vymyšlala, že pojdem robiť aspoň na rok... som chcela isť do domova dochodcov... mne osobne sa so starymi ludmi pracuje lepšie ako s pacientami v nemocnici... ale išla som na zachranara... teraz v druhom ročniku som prerušila študium.. z osobnych dovodov.. a idem si spraviť DVS- diplomovana všeobecna sestra.. a potom si dokončim čo som mala začate... ale myslim si, že zdravotka je dobra škola... človek sa tam vela nauči... tak isto sa naučiš aj pracovať s ľudmi a da ti to vela do života.. neni to, ako si niektori myslia, že o ničom škola.. a že budeš len prebalovať starych ludi... sice aj to ťa čaka.. ale tak... podla mňa je to to najmenej si myslim... ozaj sa tam vela naučiš a v živote z toho vela využiješ... a do ktoreho mesta si davaš prihlašku??
ja na hotelku chodím, a nie je to len o balansovaní s podnosmi a ťahaní 16-tiek...áno je to ťažká práca a neraz mi bolo povedané že sú to ťažko zarobené peniaze ak obsluhuješ na nejakej akcii alebo tak..ale mňa to baví..baví ma komunikácia s ľudmi a milujem naše praxe..dostala som sa do 4-hviezdičkového hotela a túto skusenosť si veľmi vážim..ak sa mi podarí dostať sa na zahraničnú prax tak o výhoda viac, že 4,5 mesiaca budem musieť komunikovať po anglicky a to mi pomôže..ale je to na tebe, čo ťa viac baví..ja osobne by som na zdravotnú nešla, lebo prvé vážne zranenie, veľa krvi a odpadnem pri pacientovi ale tak sú to dve totálne odlišné školy a povolania..tak hádam už len to k čomu ťa to viac ťahá...ak vravíš, že chceš pomáhať ľudom, tak ako zdravotník budeš..držím palce, aby si sa rozhodla dobre a potom to neľutovala
a celkove si teda spokojná? uz odmala som chcela robit s ludmi takto...
do nových zámkov, je to stará, síce malá, ale mne postačujúca škola. rodinný typ, len dufam ze ma prijmu... no vidis to, ja som vzdy snivala o tom ze budem zachranarka tak snad sa postasti, lebo chcem pomahat ludom..
@tinka246 a @chidori samozrejme ak skola niekoho bavi netvrdim ze je to plytvanie casom take iste plytvanie by to bolo pre cloveka, ktory nema rad ludi, na zdravotke.
@mojsvet ja to mam dost skombinovane na zdravotke sa dost prisne berie aj anglictina
my so sestrou sme sa zhodli,ze nie vzdy studujes to,co chces.skor to,co vies,ze ti dokaze zabezpecit prijem...je to priserne zistenie,ale v tejto dobe je potrebne nad tym rozmyslat.
a na vsetko sa da zvyknut.peniaze nie su vsetko,ale su dolezite.
rozhodnutie je len na tebe.drzim palce.isto sa rozhodne spravne,nech sa rozhodnes akokolvek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Najprv si dobre zváš či chceš ísť po strednej na vysokú, lebo keď na ňu zo zdravotnej nepôjdeš budeš len čisto sanitár, alebo také niečo...zase ja mám na hotelovú taký názor, že si tam 5 rokov úplne zbytočne, všetkých čo poznám čo to vyšli robia čašníkov...takže tiež vysoká ináč no neviem...a zase už je to na tebe čo ti je bližšie
ale ak to tebe nevadí, tak asi podľa mňa lepšie uplatnenie máš zo zdravotnej
ved prave to, ze hotelka ma lakala len zato, ze by som chcela robit takú prácu s ktorou sa uplatním po celom slovensku v podstate... ale ťahať 16hodinovky a balansovat s podnosmi, to asi nie...
@zuzik24 a ty kde robis teraz po strednej? si spokojna?
diky baby
na obchodnú som chodila.. ale kedysi som chcela ísť na hotelovú, ale mama ma nechcela pustiť.. a som aj rada nakoniec,, teraz mám už pokoj aspoň
@kokosovyorech tak mi nieco vyber som spolocensky clovek, vecny optimista, snad ti to pomoze obchodnu som zamietla lebo ja a uctovnictvo, to je jak macka a pes... nemaju sa navzajom radi gympel takisto, na ten nemám a chcela by som si po strednej dat rok prestávku a robiť... našetriť si na výšku.
no neviem, mne príde hlavne zbytočných tých 5 rokov.. ale teraz je s robotou celkovo ťažko všade...
hotelovka je dobra kvoli jazykom,ktore su v tejto dobe naozaj potrebne.
a celkove si teda spokojná? uz odmala som chcela robit s ludmi takto...
do nových zámkov, je to stará, síce malá, ale mne postačujúca škola. rodinný typ, len dufam ze ma prijmu... no vidis to, ja som vzdy snivala o tom ze budem zachranarka tak snad sa postasti, lebo chcem pomahat ludom..
@tinka246 a @chidori samozrejme ak skola niekoho bavi netvrdim ze je to plytvanie casom take iste plytvanie by to bolo pre cloveka, ktory nema rad ludi, na zdravotke.
@mojsvet ja to mam dost skombinovane na zdravotke sa dost prisne berie aj anglictina
baby stale premyslam, zerie ma svedomie ze som nezacala premyslat skor nad tym co chcem v zivote robit
a na vsetko sa da zvyknut.peniaze nie su vsetko,ale su dolezite.
rozhodnutie je len na tebe.drzim palce.isto sa rozhodne spravne,nech sa rozhodnes akokolvek.