Má niekto skúsenosti s Bilingválnym gymnáziom v Sučanoch?
Ahojte, zaujímalo by ma či má niekto skúsenosti bilingválnym gymnáziom v Sučanoch? Aká je tam úroveň školy? Je dobré tam ísť z osmičky? Neskôr by som chcela ísť na chemicko-technologickú v Bratislave, je to dobrý základ?
@shiki chodí tam brat, úroveň školy je podľa mňa dobrá, ale to by lepšie vedel povedať on, ale jemu sa tam páči. ak chceš ísť na fchpt (chodila som tam), lepšie je ísť na chemickú strednú si myslím. lebo napr brat chce ísť von študovať, keďže bude mať perfektne zmáknutý jazyk. neviem, prečo chceš ísť na anglickú školu, kde je predpoklad, že môžeš ísť študovať do zahraničia, ale na výšku chceš ísť na fchpt.
@shiki s takou angličtinou budeš môcť ísť študovať chemickú výšku rovno do zahraničia a nebudeš sa musieť zahadzovať s fchpt. ale zas ako ty chceš. každopádne ti anglina pomôže na technickej angline na fchpt, hoc nie je to náročné ani z obyčajného gympla. ale zas...ak si šikovná, si schopná si spraviť certifikáty z angliny popri škole. môžeš mať chemickú strednú, chemickú výšku (kt má dobrú povesť v zahraničí) a môžeš ísť von. to je môj názor. ale keď ťa to láka, tak ti v podstate môže byť jedno, čo ti kto povie
No čo viem ja nieje to bohviečo neviem ako tam učia, ale úroveň inteligencie nieje bohviečo čo viem tak je tam všetko od cigariet až po drogy ak si z ďaleka intráky sú tiež na hooby ale ako chceš je to len na tebe, možno mám zlé info
Tak z osmičky by som určite nešla. Ale ak sa ti chce veľmi učiť tak poď. Ale zase niektorí osmaci to zvládajú oveľa lepšie, ako ja z deviatky. A neviem čo ti mám k tomu povedať. Je to fajn škola Ale keby nie som na intráku tak ma to moc nebaví (kedy koho bavilo učiť sa že ) Ale profesori sú tu strašne super. A vôbec to nie je len o angline. Minulý rok mali Sučany najlepšie výsledky z maturít na Slovensku, takže to hovorí o úrovni. No a sú tu strašne fajn ľudia A je tiež dosť veľa školských akcií, takže dá sa.
Určite poď. Ja tam teraz chodím prvý rok, a je to super. Profesori sú v pohode, poväčšine. Dosť hodín mám s lektormi, úroveň je fakt vysoká, nútia ťa makať. Ale je pravda že tu nájdeš aj drogy a podobné veci, čo ale neznamená, že sa z teba po piatich rokoch stane závisláčka. Dosť veľa ľudí chodí z osmičky, a veľakrát to zvádajú lepšie ako tí, čo išli z deviatky Mám spolužiačku, ktorá šla z osmičky, a aj angličtinu sa učila sama, a zvláda to
@shiki Neviem či to je tak aj v Sučanoch ale my máme v prvom ročníku len matiku, slovinu , anglinu telesnú (možno som vynechala nejaký predmet). A keďže som šla z 9. tak som slovinu aj matiku už vedela a mohla som sa sústrediť na anglinu.
Ale ak chceš skončiť školu o rok skôr tak choj aj z 8.
@darhut však práve že mne viacej vyhovuje isť z 8. pretože chcem už čím skôr začať a ešte som sa chcela spýtať 2 veci- je tam matika(v tvojom prípade 9. ročník) ten 1. rok taká extra tažká ako mi to hovorili? a ešte aký si mala priemer keď si nastupovala ? a ešte robila si skúšky?- no vlastne sú to 3 veci
@shiki tak mňa matika baví takže to práveže to bolo lážo plážo ale viem že všetci čo šli z osmičky tak vraveli že to je ťažšie.. a môže to byť tým, že sme išli rýchlejšie takže sme na konci roka už preberali nové veci.. mala som asi 1,1-1,3?.. a áno na našej škole som robila skúšky..
@shiki noo hej psychotesty... ale to asi iba na našej.. pretože naša škola je celá psycho.. my to máme tak že ak nedáš psychotesty nad asi 70? tak ťa nevezmú.. ale to by si dala aj kebyže tipuješ
@1 to je argument z autority, ktorý stojí za milú piču
škola je top podla oficialnych statistik
a k veci, koncim tam tento rok a ano, je to dobra skola a aj vyucba chemie je na urovni fakt dobrej, lenze to zalezi ci ozaj chces ist na to fchpt... mne napr robilo problem potom sa bait s niekym o chemii v slovencine lebo som to mala vsetko v anglictine...
@ssnehulienka no.. hej my sme mali totiz to okolo 17 hodin anglictiny tyzdenne.. a ono je dobre lebo tí co tak nevedeli anglictinu tak sa aspon naucili ..neviem ako by to vyzeralo kebyze mame vsetky predmety po anglicky uz od prvaku.. teda viem ..ucitelia by museli aj tak po slovensky rozpravat
@darhut wtf? ved my sme mali 10 hodin anglictiny a potom vsetky predmety v anglictine prave na to aby nas naucili vyrazivo pre jednotlive predmety. akoze nepredpokladam, ze ste na na hodinach anglictiny ucili ako sa povie funkcia, rovnica alebo tak napr...
@ssnehulienka ba... učili.. na matike.. ale neviem ako by sme sa učili napríklad dejepis po anglicky pokiaľ by sme nevedeli ani jednoduché veci.. a učiteľ je američan takže by nám to nemohol ani po slovensky..
my sa tiež po prváku tak ako vy učíme..
čaute som prvák tu na GBAS-e ...a dá sa povedať že to viac- menej zvládam ....tiež som šiel z osmičky a na zakladke som nebol moc šprt ...ja si myslím že kto prejde prijmačkami tak ma šancu sa uchytiť...a v škole je sice pravda že deviataci maju navrh ale to vobec neznamena že musia byť lepší(je to individualne)...takže skuste D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
chcem tam ísť hlavne preto že by som po tom chcela ísť von a chemicko-technologickú chcem ísť preto že má veľmi dobrú povesť aj v zahraničí
btw @smartboy už zvládam birdz aj z intráku
Ako som počula je to super škola len z osmičky by som asi nešla..
Ale ak chceš skončiť školu o rok skôr tak choj aj z 8.
škola je top podla oficialnych statistik
a k veci, koncim tam tento rok a ano, je to dobra skola a aj vyucba chemie je na urovni fakt dobrej, lenze to zalezi ci ozaj chces ist na to fchpt... mne napr robilo problem potom sa bait s niekym o chemii v slovencine lebo som to mala vsetko v anglictine...
my sa tiež po prváku tak ako vy učíme..