Zdravim..Mám takú otázku..možno je trošku blbá,ale opytam sa : Idem na magneticku rezonanciu ..v tom tuneli by som mal byť po hlavu a preto sa chcem opýtať či mi zistia fajčenie? D Vyšetrovať by mi mali koleno..Diky
dostať sa na vyšetrenie trvá veľmi veľmi dlho, treba čakať pár mesiacov, navyše.. deti choré so srdcom, a pod. sú v tomto prípade obmedzené a musia si čakať kvôli tvojmu zbytočnému zaberaniu, ísť tam 2-3x stačí, ale.. polka detstva..fúú
kam to spejeme, chudák tie deti, ktoré museli čakať.
Fajčenie nie, ale zahlienené a zanesené pľúca áno, ale keďže idú riešiť koleno, tak naozaj sa zamerajú len na to, čo požaduje lekár, okrem toho je to echt drahé vyšetrenie.
Súhlasim vo všetkom a pohybujem sa v zdravotnictve a preto viem ako je to nastavene , cakacia doba na vysetrenie je 6 az 12 tyzdnov.Je smutne ze niektory sa k CT vysetreniu ani nedostanu, pretoze zomru skor.Bohuzial kto si zaplati za CT ma ho do 3 dni,problem je ze rodicia chorych deticiek, onkologicky chory pacienti a ludia ktory to vazne potrebuju na to proste nemaju , pretoze znacnu sumu penazi uz davaju na lieky ktore nie su najlacnejsie.Ja mam aj priklad 67 rocna zena rakovina krcku maternice , zomrela a preco ? pretoze CT nedostala skor , vtip je v tom ze cakala 2 mesiace , aspon ze sa uvolnilo miesto pre tych kretenou ktory maju bolave koleno a podobne .
Kov v CT je nebezpecny v prvom rade moze poskodit pristroj ktory je drahy ,po druhe skresluje vysledky a po tretie moze vzniknut popalenina kedze sa kov v CT nahrieva
@bitter Ukludni sa..neviem kto je fake Neni to určené len pre také zdravotne problémy ktoré si pisal..Ked ma tam doktorka poslala,tak asi to nebude len tak či nie? Myslím,že urážať ma nemusíš,kedže já som ta tiež neurážal.
Fake ked citam tvoje skurvene fora mam dost , vies co odjeb sa hned nech tvoj termin ziska niekto kto je vazne chory , a nie nejaky potrat ktory ma pri vysetreni najvetcsi strach o to ci mu niekto zisti ci fajci alebo pije alkohol.Osobne chytam taku zlost ze radsej ani nereaguj
Bojim sa ze mi pri CT zistia ze fajcim a pijem a ze som panic , nehnevaj sa ale taky potrat ako si ty som este nevidel.Vazne ty si mentalne retardovany ? Vazne sa pytam !
Mozno taky Meniskus ?, ty asi nechapes suvislosti tu nejde o to aky mas problem , ide o to ze niekto kto sa boji ci mu pri CT zistia ze ci fajci alebo pije alkohol je umna kreten .skus si predstavit ludi ktory pri CT nevedia ci sa doziju vobec dalsieho vysetrenia
@levik11 toto je neskutocne ze ta hanba nefacka, ako ty vies ake ja mam zdravotne problemy, ci ja som skoro nezomrela, ako vazne som na tom bola? kolko mas iq 37 ze ked niekto napise 'polka detstva' nemusi nevyhnutne znamenat 9 rokov cistehp casu ale proste to znamena ze som na tom vysetreni bola velakrat? x___x asi preto ze sa mi menili priznaky a nalezy v priebehu tych rokov a ked sa logicky nenasla pricina mojich problemov poslali ma na dalsie vysetrenie, kde mi dokladnejsie pozreli inu cast mozgu. ja nemam slov vazne
to plati aj pre teba @bitter nic som si neplatila ale standardne som vzdy cakala a predstavte si ze JA som bola to dieta s vaznymi problemami ktore vzdy dlho cakalo na vysetrenie lebo to bolo preplnene starcami ktorych boleli krize
toto je moc fakt je mi vas luto fuj ze sa nehanbite
Nebudem sa radšej ani zamýšľať, akými myšlienkovými pochodmi si prišiel k týmto obavám...keď už sa tak bojíš toho prezradenia, skôr ti na to prídu na predoperačných vyšetreniach, pokiaľ MR niečo závažnejšie v tom kolene nájde.
@bitter sám som bol na MR kvôli "boľavému kolienku" a tvoja logika prepúšťania miest ma fakt dojala. Asi budem mať výčitky, prečo som radšej pomaly nezostal na vozíku. Ale nebudem. Vieš prečo? Lebo tiež sa mi nechcelo čakať mesiace, dovolil som si vyhľadať MR strediská, zdvihol telefón a do piatich minút som mal termín o 7 dní v neštátnom zariadení. A platil som 5 eur, aj to len za dvd pre lekára...
Pockaj v prvom rade aj ked som suhlasil s jej nazorom , nesuhlasil som s tym voci tebe , ja si nedovolim ta odcudzovat ze si niekomu zaberala termin , pretoze neviem ake zdravotne komplikacie si mala.Ved ja ta nepoznam preboha.Skor som suhlasil ze cakacia doba je dlha , a zatial co pacienti ktory si zranenie privodia vlastnou nedbalostou zaberaju miesto tazko chorym , urcite budes suhlasit ze do uvahy by sa mala brat hlavne rozsiahlost ochorenia, pretoze priklad tazko chory chlapec dostane neskorsi termin ako chlapec co zalozil toto forum , tu ide hlavne o to. Uznavam ze veta suhlasim vo vsetkom ta mohla zmiast , ale urcite nebola myslena tak ako si si ju vysvetlila.
Pockaj a ty si cital vlastne co som pisal , narazal som ze prednost dostane niekto kto ma jediny strach iba o to ci mu pri vysetreni prijdu na to ci fajci.
A ano myslim si ze musi platit uprednostnovanie zavaznejsich ochoreni, pretoze takto chory ludia nemaju to najdolezitejsie, a to je cas takze nech platia alebo cakaju a tym som skoncil
@Silvered ..ak robíš nejaký šport, (a bojíš sa že ti tréner na to príde, jako predpokladám), tak by si nemal fajčit (to sa dost vylučuje)
ohladom toho či ti na to prídu pri ct - tak záleží, jak moc šlukuješ.. ked moc, tak na to nemusia mat ani ct, cítit (videt) je to aj tak,
(a pri intenzívnom /dlhodobom fajčení ver že by sa to odrazilo aj na tom ct, (aj na obyčajnom rtg-snímku by to bolo jasne viditelné tie plúca vyzerajú odost inak, a sú v odost inom, horšom stave, jako plúca nefajčiara..
proste, skúsený lekár /technik tíchto snímkovacích mašiniek to vícméne jasne spozná vo vačšine prípadov (a nekdy aj bez prístroja)
trochu iný prípad, tak napr. asi pred 3-4 rokmi som mala len natiahnutý členok (resp.narazený, opuchol jak velká lopta, asi aj nejaká prasknutá žila tam bolaä :o :ble: teraz pred mesiacom som s tým bola na rtg zas kvoli necomu trochu inému - a ten už starý ortopéd to tam jasne videl, že už to tam bolo nakrápnuté, rozjebnuté tie väzivátie jemné štruktúry tam v tom členku, stačilo sa mu len trochu si natočit do svetla a pozret zbližša ten snímok
@levik11 aj sa robíš na tých statusoch? ja som mala včera asi 5 orgazmov s človekom, s ktorým spávam cez 6 rokov, budeš sa musieť snažiť viac aby si ma urazila
pokoj vsetkym aj ked ste si to asi medzicasom co mi padol net a nepridalo koment (predbehli ma dalsi v cca 12 komentoch ... tiez som na MR cakala dlho, na vysledky este cakam a tiez som vianocovala s prognózou nadoru mozgu ... ale nikdy som si nedovolila sa zamyslat nad tym, ze ma "predbiehaju" menej zavazne pripady. Jasne, ze je to tristny proces ... ale myslim, ze nam neprislucha sudit, kto je aky pripad. Este aj priamo na MR ma predbehli dvaja pacienti, ktori boli uprednostneni ako hospitalizovani ... a nenapadlo mi ani hlesnut ... trosku sa nadychnut ... a trosku pokory Nik z nas nikomu do hrnca (a zivota) nevidi samozrejme chapem, ked niekoho nahneva pripad, ze sa pacient vysetrenia nedozil ... zial zivot pise aj smutne scenare ... ale netreba generalizovat a hanit. Niekedy banalne komplikacie obnasaju omnoho vaznejsie ochorenie ...
co sa tyka otazky, ach zasmiala sa som sa prepac Ked ides na koleno, snimaju konkretnu cast ... aj ja som bola na MR mozgu ... a skoro do polovice v tuneli temer hodinku , ale je mi jasne , ze mi nesnimali ine A v kolene nemas dym Podla mna to vedia zistit z tolkych veci .... ako je stav pokozky, ci ta citit nikotínom, mas zltsie zuby ... fakt lekari to vedia zistit z mnohých veci ... ale primarne to tam nik riesit nebude. Pri MR sa sleduju urcite faktory (pred vysetrenim) .. ci mas srdcovu vadu, ci mas vysoky keratinin (ci tak nejako) a nie fajcenie ... a ak ta stve ze ta nacapu , nefajci Inac to bude ok A nech ti vysetrenie dopadne dobre
Pekny den vsetkym ... a hlavne nech nik z vas a vasich blízkych nikdy magneticku nepotrebuje ... drzim palce
@bitter myslim, ze v dnesnej dobe je toho absurdného viac 10 rockov odvadzam do rozpoctu ... a mne kvôli 3 dnom pozdruzovali PNky aby mi nemuseli platit tuto dlhodobejsiu A sice ja zijem bez haliera, ale velkoryso som podporila socialny system Ale ano .. to su len peniaze
Mna skoro polozilo, ked statne zdravotnictvo prehliadlo, ze mam tachykardiu ... vsak infarkt v 25. rokoch ich zobudil ... stresovy diabetes prehliadali tri roky a astmu skoro pat ... vsade mi pisali, ze rutinne ochorenia, pacientka zije v dlhodobom strese A bola som vybavena Znicene organy a na moje 27. narodeniny mi povedali, ze mi ostava tak 10 mesiacov ... proste zivot je nesmierny absurdinian ...
Ale tvojho blízkeho je mi luto uprimnu sustrast ... a snad sa z toho niekto poucil ... aj ked osobne neviem, ci je mozne sa na statne MRko pretlacit ... nemam skusenosti
@bitter dobry pohlad na vec ... a dakujem Ja si silna nepripadam, skor beriem co pride a riesim za pochodu ... inac to ozaj nejde
mimochodom neviem ci mi date za pravdu, ale MR bolo pre mna dost neprijemne vysetrenie ... hlava v postroji .. bez pohnutia ... malo vzduchu, priserny hluk, videla som dvojm A pri odchode som odpadla a prastila sebou do tych sirokych dveri ... ako do protiatómového krytu
hlavne si daj dole podprdu a vsetko kde je kov lebo mne pozerali hlavu a povedali ze to je ok na hrudi nevadi kov a ono vadilo veru alebo si daj taku kde nemas kovove komponenty ja uz by som neriskovala a aj keby mi patu pozerali tak si dala dole nausnice
a ja som macher leo som ani neplatila ani dlho necakala -.-
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
v tom tuneli som stravila polku detstva asi a nikdy mi nenapadlo ze by mi to mali zistit dpc
ked nefajcis dake kovove piliny, tak nie
dostať sa na vyšetrenie trvá veľmi veľmi dlho, treba čakať pár mesiacov, navyše.. deti choré so srdcom, a pod. sú v tomto prípade obmedzené a musia si čakať kvôli tvojmu zbytočnému zaberaniu, ísť tam 2-3x stačí, ale.. polka detstva..fúú
kam to spejeme, chudák tie deti, ktoré museli čakať.
co to jebe
normalne neviem co na to napisat jak je to tupe
wtf proste
hej z dlhej chvile som si tam chodila aj ked som bola zdrava lebo strasne ma to bavilo xD
ne fakt toto je najprijebanejsia vec ktoru som tu citala za fajt dlhu dobu, gratulujem
a OP, nefajči a potom nemusíš riešiť takéto hovadziny a neskôr aj závažnejšie hovadziny
Súhlasim vo všetkom a pohybujem sa v zdravotnictve a preto viem ako je to nastavene , cakacia doba na vysetrenie je 6 az 12 tyzdnov.Je smutne ze niektory sa k CT vysetreniu ani nedostanu, pretoze zomru skor.Bohuzial kto si zaplati za CT ma ho do 3 dni,problem je ze rodicia chorych deticiek, onkologicky chory pacienti a ludia ktory to vazne potrebuju na to proste nemaju , pretoze znacnu sumu penazi uz davaju na lieky ktore nie su najlacnejsie.Ja mam aj priklad 67 rocna zena rakovina krcku maternice , zomrela a preco ? pretoze CT nedostala skor , vtip je v tom ze cakala 2 mesiace , aspon ze sa uvolnilo miesto pre tych kretenou ktory maju bolave koleno a podobne .
Kov v CT je nebezpecny v prvom rade moze poskodit pristroj ktory je drahy ,po druhe skresluje vysledky a po tretie moze vzniknut popalenina kedze sa kov v CT nahrieva
@silvered
Si trapny fake , vazne zistia ti ci fajcis alebo ci si panna kreten skurveny
to plati aj pre teba @bitter nic som si neplatila ale standardne som vzdy cakala a predstavte si ze JA som bola to dieta s vaznymi problemami ktore vzdy dlho cakalo na vysetrenie lebo to bolo preplnene starcami ktorych boleli krize
toto je moc fakt je mi vas luto fuj ze sa nehanbite
@bitter sám som bol na MR kvôli "boľavému kolienku" a tvoja logika prepúšťania miest ma fakt dojala. Asi budem mať výčitky, prečo som radšej pomaly nezostal na vozíku. Ale nebudem. Vieš prečo? Lebo tiež sa mi nechcelo čakať mesiace, dovolil som si vyhľadať MR strediská, zdvihol telefón a do piatich minút som mal termín o 7 dní v neštátnom zariadení. A platil som 5 eur, aj to len za dvd pre lekára...
Pockaj v prvom rade aj ked som suhlasil s jej nazorom , nesuhlasil som s tym voci tebe , ja si nedovolim ta odcudzovat ze si niekomu zaberala termin , pretoze neviem ake zdravotne komplikacie si mala.Ved ja ta nepoznam preboha.Skor som suhlasil ze cakacia doba je dlha , a zatial co pacienti ktory si zranenie privodia vlastnou nedbalostou zaberaju miesto tazko chorym , urcite budes suhlasit ze do uvahy by sa mala brat hlavne rozsiahlost ochorenia, pretoze priklad tazko chory chlapec dostane neskorsi termin ako chlapec co zalozil toto forum , tu ide hlavne o to. Uznavam ze veta suhlasim vo vsetkom ta mohla zmiast , ale urcite nebola myslena tak ako si si ju vysvetlila.
gosh hádat sa tu o /kvoli CT jak socky o čučo..
Pockaj a ty si cital vlastne co som pisal , narazal som ze prednost dostane niekto kto ma jediny strach iba o to ci mu pri vysetreni prijdu na to ci fajci.
A ano myslim si ze musi platit uprednostnovanie zavaznejsich ochoreni, pretoze takto chory ludia nemaju to najdolezitejsie, a to je cas takze nech platia alebo cakaju a tym som skoncil
Nie v pohode ja som to zle napisal
ohladom toho či ti na to prídu pri ct - tak záleží, jak moc šlukuješ.. ked moc, tak na to nemusia mat ani ct, cítit (videt) je to aj tak,
(a pri intenzívnom /dlhodobom fajčení ver že by sa to odrazilo aj na tom ct, (aj na obyčajnom rtg-snímku by to bolo jasne viditelné tie plúca vyzerajú odost inak, a sú v odost inom, horšom stave, jako plúca nefajčiara..
proste, skúsený lekár /technik tíchto snímkovacích mašiniek to vícméne jasne spozná vo vačšine prípadov (a nekdy aj bez prístroja)
trochu iný prípad, tak napr. asi pred 3-4 rokmi som mala len natiahnutý členok (resp.narazený, opuchol jak velká lopta, asi aj nejaká prasknutá žila tam bolaä :o :ble: teraz pred mesiacom som s tým bola na rtg zas kvoli necomu trochu inému - a ten už starý ortopéd to tam jasne videl, že už to tam bolo nakrápnuté, rozjebnuté tie väzivátie jemné štruktúry tam v tom členku, stačilo sa mu len trochu si natočit do svetla a pozret zbližša ten snímok
trapoška.
hold
čauky.
co sa tyka otazky, ach zasmiala sa som sa prepac Ked ides na koleno, snimaju konkretnu cast ... aj ja som bola na MR mozgu ... a skoro do polovice v tuneli temer hodinku , ale je mi jasne , ze mi nesnimali ine A v kolene nemas dym Podla mna to vedia zistit z tolkych veci .... ako je stav pokozky, ci ta citit nikotínom, mas zltsie zuby ... fakt lekari to vedia zistit z mnohých veci ... ale primarne to tam nik riesit nebude. Pri MR sa sleduju urcite faktory (pred vysetrenim) .. ci mas srdcovu vadu, ci mas vysoky keratinin (ci tak nejako) a nie fajcenie ... a ak ta stve ze ta nacapu , nefajci Inac to bude ok A nech ti vysetrenie dopadne dobre
Pekny den vsetkym ... a hlavne nech nik z vas a vasich blízkych nikdy magneticku nepotrebuje ... drzim palce
Viete preco ma to tak nastvalo , pretoze takto dopadol moj blizky clovek.Je absurdne cakat tak dlho na MR
Mna skoro polozilo, ked statne zdravotnictvo prehliadlo, ze mam tachykardiu ... vsak infarkt v 25. rokoch ich zobudil ... stresovy diabetes prehliadali tri roky a astmu skoro pat ... vsade mi pisali, ze rutinne ochorenia, pacientka zije v dlhodobom strese A bola som vybavena Znicene organy a na moje 27. narodeniny mi povedali, ze mi ostava tak 10 mesiacov ... proste zivot je nesmierny absurdinian ...
Ale tvojho blízkeho je mi luto uprimnu sustrast ... a snad sa z toho niekto poucil ... aj ked osobne neviem, ci je mozne sa na statne MRko pretlacit ... nemam skusenosti
Je mi luto ze sa ti deju tak strasne veci , ty musis byt velmy silny clovek !!!
Dakujem hreje ma aspon to ze uz sa netrapy, vies prislo by posledne stadium a mne by rvalo srdce pozerat na to utrpenie , takto je to lepsie
mimochodom neviem ci mi date za pravdu, ale MR bolo pre mna dost neprijemne vysetrenie ... hlava v postroji .. bez pohnutia ... malo vzduchu, priserny hluk, videla som dvojm A pri odchode som odpadla a prastila sebou do tych sirokych dveri ... ako do protiatómového krytu
si jej dala
možno trolluje
Komplexy su zla vec.
a ja som macher leo som ani neplatila ani dlho necakala -.-