Partnerstvo chapem ako rovnocenny vztah, kde sa neuplatnuju principy moci, manipulacie, natlaku, naopak, funguje fair play a otvorena diskusia a obojstranne nasluchanie a tolerancia
Ja som taký vzťah po pravde ani len nevidel na vlastne oči najbližšie čo sa k tomu kedy dostalo boli dvaja ľudia, ktorí si síce mysleli, že taký vzťah majú, no z pohladu tretej osoby bolo zrejme, že nemajú.
@notmehofejk ja si tiez myslim ze taky vztah neexistuje, lebo ludia su sebecke stvorenie a vzdy si budu nejakou politikou moci/manipulacie plnit svoje ciele... ale jedna byvala nemala od toho daleko aby bola partnerkou.. po 7 rokoch sa zabudla so mnou rozist a miesto toho sa s milencom flakala po vysokych tatrach zatial co ja som bol v tom, ze je niekde na erazme v zahranici keby sa so mnou predtym kultivovane rozide, tak by som ju povazoval za partnerku
Niežeby som si vyložene myslel, že neexistuje, len si myslím, že je oveľa vzácnejší než sa zdá. Vychádzam totiž z predpokladu, že toto je už hodne dlho moja jediná akceptovateľná predstava vzťahu a nechcem nič iné. No. Myslím, že môžme bezpečne vyhlásiť, že nie som taký špeciálny unikát, aby som bol jediný svojho druhu. Čiže takých ľudí musí existovať viac. Hoci nie až tak veľa (súdiac podľa toho, že absolútna väčšina ľudí sa uspokojí so vzťahom, ktorý je nejakým spôsobom mocenská hra), no určite viac ako jeden A keď sa dvaja takí stretnú, tak by to mohlo fungovať, či? Problém je, že toto hold nie je jedine kritérium. Pokojne sa môžu dvaja ľudia s touto predstavou stretnúť a nesadnút si po osobnostnej stránke. Keď teda zvážime, že sa bavíme o malej časti populácie s pomerne vysokými a špecifickými nárokmi, zohľadníme koľko ľudí za život reálne stretneš a blablabla, tak zistime, že takých vzťahov reálne vznikne, eh, malo. ALEBO si všetci, čo tvrdíme, že to chceme, len myslíme, že to tak chceme a v skutočnosti to nechceme/nie sme toho schopní. To by taký vzťah neexistoval. Aj to je možnosť, no
Myslíš, že ty a ta tvoja ex ste neboli ten druhý prípad čo som spomínal pred tým, resp. nejaká blízka variacia toho? Mne príde strasne neuveritelne, že by taký vzťah mohol skončiť tak ako skončil ten tvoj, to proste nie
S dvomi babami som taky vztah mal
Ale iba online.
A nebolo to s vedomim ze sme vo vztahu proste sme sa len rozpravali o comkolvek cele dni a mali sa radi.
Cize nie.
Pride mi logicke, ze hodnota vyskytu takeho vztahu je priamoumerna blizkosti stretu hodnot inteligencie (resp. uvazujuc v ramci suboru roznych typov inteligencie) jednotlivcov vo vztahu. A teda, vseobecne by aj rozne charakterove vlastnosti a postoje mali mat na podobnych urovniach. Skratka si nemyslim, ze je mozne taky vztahovy stav dosiahnut bez znacnej osobnostnej kompatibility vychadzajucej z inteligencneho potencialu. Ale to je len jeden z mnoha moznych pohladov.
Na tom nema co nefungovat. Bolo to mienene ako urcity aspekt, ktory by s vysokou pravdepodobnostou mal byt platny za predpokladu existencie takeho vztahu; nie ako jeho zaruka.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Myslíš, že ty a ta tvoja ex ste neboli ten druhý prípad čo som spomínal pred tým, resp. nejaká blízka variacia toho? Mne príde strasne neuveritelne, že by taký vzťah mohol skončiť tak ako skončil ten tvoj, to proste nie
moze to tak sknocit, lebo za tym vsetkym je este milion faktorov...
Ale iba online.
A nebolo to s vedomim ze sme vo vztahu proste sme sa len rozpravali o comkolvek cele dni a mali sa radi.
Cize nie.