neviem či to bolo toto, ale na bedrovej kosti som mala také dačo, asi mesiac bolo to trochu dosť nechutné, ale keď sme ju s frájom objavili nevedeli sme ju prestať presúvať (asi 5 cm šla posunúť) a minule som si zrazu uvedomila, že ma opustila
@smis šak práve že chirurgicky, ja som ho mala už v roku 2009 na ruke a vytiahol mi odtiaľ tekutinu injekciou a povedal, že nabudúce bude rezať :/ a ja nechcem
mávam na zápasti vzdy ked dlhodobo zatazujem lavu ruku ...potom ak dlhodobo ju nezatazujem zase zmizne ..ale je to taká pičovina až to bolí ,lebo nechapem ako v roku 2015 to nedokazu dat trvale preč a aj ked to odstránia tak sa ti to vráti vacsinou
@method ked ti z klboveho puzdra malou trhlinou unikne klbova kvapalina a ulozi sa do takeho vacku pod kozou. Mne sa spravil ked som 4 mesiace necvicil a mal chabu stravu a potom som isiel odcvicit to co som zvykol cvicit predtym - som si dal zhyby so zavazim a smiesnucky 100ku deadlift a na druhy den som mal hento na zapasti. Holt nerozcviceny, slachy a klby nezvyknute = fuckup. Ale robi sa to aj ludom co vela s pocitacom robia alebo hraju na hudobne nastroje.
@method to zalezi od vela veci, niekto ma taku pracu, ze vela robi s myskou hlavne (odklikava nejake kokotiny), niekto zas skoro iba pise na klavesnici atd. A niektori ludia k tomu maju predispozicie.
Inak dokial ju mas na vrchnej strane zapastia tak to je este v pohode, ale gitaristom sa robi na spodnej strane, to je dost neprijemne, tam ti to moze stlacit zily a nervy dost slusne.
Obcas ked zhybujem s 20kou tak mam pocit, ze sa mi ten klb vyjebe, asi by som si mal kupit nejaku bandaz na zapastie na toto, lebo celkovo mam lavu stranu tela totalne disbalancovanu a slabsiu a mal som na tej ruke uz viac zraneni - pricviknuty nerv na palci, ked som na stavbe nosil 25 kilove betonove kvadre, laket ked som dostal dost zly roundkick a najnovsie na vysokych bradlach natrhnuty vaz v AC. A to som lavak
@carpathian so zatazou zhybujem stale len s trhackami na odbremenenie zapasti, a mrtvy tiez, ja mam dost chuducke zapastia (a mal som 1 zlomene a celkovo take jemne ruky jak zena, ale s trhackami necitim ziadne tazkosti inac tiez som lavak
@method ved ja mam take chuducke zapastia ako ty trhacky nepouzivam, ale asi zacnem. Lenze ja zastavam teoriu, ze ked budem pravidelne tie slachy v klboch posilovat, tak sa praveze nebudu stavat tieto veci ako trhliny klboveho puzdra.
Hej a odkedy cvicim TGU, tak mam grip jak hovado. Finta je v tom, ze KB ta nuti drzat ho pevne, aby ti netahal zapastie doboku. A este hrube hrazdy su na toto super, pripadne nejake to lezenie, ale na stene som nebol uz asi rok a pol.
@carpathian No, ja som este z posilky nemal nikdy ziadne zranenie a to preto, lebo nejdem do vyssich vah a ked, tak sa snazim nejak chranit (tie trhacky).
Ale inac na posilnenie tych sliach, myslim, by bolo lepsie sa len zavesit s vlastnou vahou a bud len vysiet co najdlhsie, teda skor mensia vaha dlhsie na slachy, ako velka kratsie (zhyby so zatazou) tam sa skor stane zranenie, ako posilnenie, ak sa to s vahou prezenie (P. Wade - trening vazna - to vysenie tiez odporuca)
mne sa to začalo robiť v puberte na oboch rukách a občas to dosť puchne a bolí. hlavne keď to nejak zaťažujem. napríklad pri klikoch, alebo aj pri mostíku, či stojke... asi to bude mať dedičný podiel, lebo babička to má tiež. aj má jazvy po tom ako jej to vyoperovávali.
Nikdy som ho nemal , ale poznám ľudí ktorích trápi tento skôr esteticky problém , pretože z medicínskeho hľadiska nie je vôbec nebezpečný.Definuje sa ako nezhubný nádor , ktorý sa najčastejšie objavuje v blízkosti šliach a kĺbov.Tento nádor ma neustálu tendenciu sa vracať a vracia sa buď na tom istom mieste alebo niekde inde.
Liečba je nasledovná niekto hore spomínal drevené pravítko , áno to sa používalo vzala sa ruka sestrička pridržala pacienta a doktor tresol pravítkom po G , ten následne praskol ,taktiež sa používala aj Biblia.Nie vždy je ale potrebný takýto drasticky zákrok G môže prasknúť aj sam pri nejakej zátaží alebo sa vstrebe sam po dostatočnom masírovaní.Pravdaže to všetko nemusí fungovať v tom prípade je potrebný už nejaký zákrok.Ale sakra ešte som zabudol spomenúť lieky , tie ale aj tak nepomôžu tak je to v podstate jedno. Aspirácia ta sa pravdaže môže uplatniť, je to vysatie tekutiny pomocou ihly a striekačky lenže to tiež niekedy nepomáha lebo ľudia čakajú , čakajú , čakajú a stane sa z toho už niečo čo proste už vysať nejde.Pravdaže nesmiem zabudnúť na operatívne riešenie, po operácii sa môže ale aj nemusí vrátiť.
Obrázok ako vyzerá Gangliom som tu už raz pridal , takže si ho môžete pozrieť
@kittyboo cemer nie je o hrckach, ale o tom, ze sa prejes a z toho ti je nasledne zle, ze ti treba natriet cemer=namasirovat ruky a vzdy to tam potom tak puka a robia sa hrcky, zahoracka choroba sa tomu vravi a nevolame to ganglion
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
@indelirium @smis prečo to všetkým mizne a mne nie? a bolí ma furt viac a viac ruka?
a na ruke to mal f aj kamoška z prepracovania
A niektoré, keď sú už veľké a staršie, tak sa to rieši potom chirurgicky...
Inak dokial ju mas na vrchnej strane zapastia tak to je este v pohode, ale gitaristom sa robi na spodnej strane, to je dost neprijemne, tam ti to moze stlacit zily a nervy dost slusne.
Obcas ked zhybujem s 20kou tak mam pocit, ze sa mi ten klb vyjebe, asi by som si mal kupit nejaku bandaz na zapastie na toto, lebo celkovo mam lavu stranu tela totalne disbalancovanu a slabsiu a mal som na tej ruke uz viac zraneni - pricviknuty nerv na palci, ked som na stavbe nosil 25 kilove betonove kvadre, laket ked som dostal dost zly roundkick a najnovsie na vysokych bradlach natrhnuty vaz v AC. A to som lavak
Hej a odkedy cvicim TGU, tak mam grip jak hovado. Finta je v tom, ze KB ta nuti drzat ho pevne, aby ti netahal zapastie doboku. A este hrube hrazdy su na toto super, pripadne nejake to lezenie, ale na stene som nebol uz asi rok a pol.
Ale inac na posilnenie tych sliach, myslim, by bolo lepsie sa len zavesit s vlastnou vahou a bud len vysiet co najdlhsie, teda skor mensia vaha dlhsie na slachy, ako velka kratsie (zhyby so zatazou) tam sa skor stane zranenie, ako posilnenie, ak sa to s vahou prezenie (P. Wade - trening vazna - to vysenie tiez odporuca)
Liečba je nasledovná niekto hore spomínal drevené pravítko , áno to sa používalo vzala sa ruka sestrička pridržala pacienta a doktor tresol pravítkom po G , ten následne praskol ,taktiež sa používala aj Biblia.Nie vždy je ale potrebný takýto drasticky zákrok G môže prasknúť aj sam pri nejakej zátaží alebo sa vstrebe sam po dostatočnom masírovaní.Pravdaže to všetko nemusí fungovať v tom prípade je potrebný už nejaký zákrok.Ale sakra ešte som zabudol spomenúť lieky , tie ale aj tak nepomôžu tak je to v podstate jedno. Aspirácia ta sa pravdaže môže uplatniť, je to vysatie tekutiny pomocou ihly a striekačky lenže to tiež niekedy nepomáha lebo ľudia čakajú , čakajú , čakajú a stane sa z toho už niečo čo proste už vysať nejde.Pravdaže nesmiem zabudnúť na operatívne riešenie, po operácii sa môže ale aj nemusí vrátiť.
Obrázok ako vyzerá Gangliom som tu už raz pridal , takže si ho môžete pozrieť
Teraz sa bojim nosenia svojich 25 kg tyzdennych nakupov, ale hadam som uz zvyknuta
samo to nechcelo zmiznúť