Mám k dispozícii sa rozhodnúť:
1.) dostanem 10miliónov eur avšak je šanca 1:100, že moja celá rodina zomrie; 2.) nedostanem žiadne peniaze ale je na 100% isté, že sa mojej rodine nič nestane
@matthewp trošku slabá pravdepodobnosť 1% za tých 10miliónov by aj rodina súhlasila
Skôr si mal dať 50% pravdepodobnosť, že zomrú.
Lebo v tomto variante v možnosti 1. aj 2. prežijú.
@rocafella nie, v prvom variante je šanca, že zomrú avšak nízka, to uznávam ide o to, že či by človek pre peniaze dal aj takúto šancu, že jeho rodina zomrie
@matthewp tá šanca je enormne nízka pri 99 prípadoch zo 100 prežijú...
Hovorím, tú cenu by aj oni podstúpili. Je oveľa väčšia šanca, že sa mi stane niečo keď vyjdem na ulicu, teraz ostanem doma kvoli tomu?
Až na ten detail, že každý môže zomrieť kedykoľvek, nikdy nemáš 100 % istotu, že tvoja rodina nezomrie, pretože každý zomrie... Jediný spôsob, ako to viem chápať je, že niekto ti ponúka tých 10 miliónov eur s tým, že sa ti vyhráža, že možno ti zabije rodinu, ak si zoberieštie peniaze (pretože iné okolnosti, za akých by mohli zomrieť, ovplyvniť nemôže)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
1.) dostanem 10miliónov eur avšak je šanca 1:100, že moja celá rodina zomrie; 2.) nedostanem žiadne peniaze ale je na 100% isté, že sa mojej rodine nič nestane
Skôr si mal dať 50% pravdepodobnosť, že zomrú.
Lebo v tomto variante v možnosti 1. aj 2. prežijú.
Hovorím, tú cenu by aj oni podstúpili. Je oveľa väčšia šanca, že sa mi stane niečo keď vyjdem na ulicu, teraz ostanem doma kvoli tomu?
Nie, ďakujem.