nedalo sa mi to tam dopísať ale príznaky sú že: 1)Často za sebou zabúdam zavierať dvere, a ani ma netrápi, či sú zavreté. 2)často počas učenia odbieham k iným veciam (počítač, telka, mobil,...) 3) ked sa s niekým rozprávam, často odbieham od témy.. 4)si kreatívny! 5)máš neporiadok v izbe 6) netrpezlivosť 7) impulzivita - ľahko sa dostanete do hádok...
na to je komplexný test u psychologičky a tá posúdi či máš AD alebo ADHD. Poprípade ťa pošle k psychiatričke a budeš musieť brať lieky z ktorých ti bude drbať. stále chceš mať ADD?
Aaa.. Velmi ludi si mysli že nemá ADD.. ale niekedy sú tie "príznaky a podobne" veľmi skreslené... a keď má človek ADD tak nemusí byt hneď blázon... Einstein mal ADD.. preto dokázal mysliet ako nikto iný.. Napoleon Bonaparte a mnoho dalších
často počas učenia odbieham k iným v = to je normalne lebo koncentracia sa stale zmensuje pri uceni a treba si davat pauzu !!! podla týchto 2 otázok mame všetci add a ani neviem čo je add teda po anglicky pridať (myslim )
Mám takú teoriu, že každému drbe a hotovo. Ved sa pozrite v akej sme dobe.... stále pod tlakom, stále sa zvyšujú nároky na všetko .... ludia už nikdy nebudú normální
Ako vtip to nebolo dobré Ak si to myslel vážne, tak myslím, že nemáš dobré informácie o tejto poruche... To, čo sa kedysi nazývalo ADD je dnes poddruh ADHD s predominatnou nepozornosťou... To znamená, že príznaky sú podobné ako pri ľuďoch s ADHD, len miera agresivity, hyperaktivity a pod. je priemerná alebo dokonca podpriemerná oproti bežnej populácií...
čo sa týka A. Einsteina tak to je len dohad... A Napoleon mi nepríde ako človek s ADhD - PI - príliš organizovaný ...
ćo sa týka tejto poruchy, tak táto porucha, resp. jej zaradenie medzi psychologické poruchy je kritizovaná z viacerých strán, i keď možno povedať, že je všeobecne príjmaná vo vedeckej obci...
Medzi kritikov patrí napr. D. W. Keirsey, ktorý ju kritizuje na báze svojej teórie temperamentov a psychologických typov...
medzi príznaky ADHD - PI (ADD) by som len tak z hlavy zaradil zábudlivosť, roztržitosť, daydreaming, ľahké rozrušenie napr. pri učení a pod. , čiže aj tvoje zabúdanie zatvárania dverí je len výsledkom týchto "vlastností" nadobudnutých v dôsledku ADHD - PI...
Ešte... impulzivita nie je typická pre tento podtyp ADHD, skôr pre tie ostatné... Jednou s def. čŕt ADD je práve absencia prejavov hyperaktivity a sem patrí aj impulzivita
nenávidím tie kecy o ADD. vysokopravdepodobne to mám aj ja, ale je mi to osem desať, nemienim svoju lenivosť, neorganizovanosť a nesústredenosť zvaľovať na niečo, keď sa s tým môžem snažiť bojovať.
vlastne, keď sa nad tým zamyslím, ja si ani len nemyslím, že by som mohla mať ADD, to len ľudia okolo mňa mi furt dačo diagnostikujú. o ADD ma presviedčal jeden v GB, ktorý bol hrdý na to, že ADD má a že úplne vidí, že to mám zaručene aj ja.
pche. iný mi zas nadšene diagnostikoval hraničnú poruchu osobnosti.
ja vám seriem tieto znaky. kým mi niekto nevyšetrí gény a hlavu, tak budem o sebe presvedčená, že som na kompletku zdravá a normálna.
Hovorím ti ešte raz, nechci ísť k psychologičke ani psychiatričke. Odkedy som tam raz bol kvôli tomu že som bol vraj hyperaktívny a drzý, som mal XY diagnóz, najnovšie Bipolárnu pochuchu. Berem 6 tabletiek každé ráno, pozostávajúce z mixu stabilizátorov nálady, antidepresív a neviem čoho všetkého
Budeš brať lieky z ktorých možeš dostať curkovku, môžu ti zlyhať orgány a bude ti drbať
Aj tak každému drbe už od prírody a Big Pharma len potrebuje niečo predávať
Keby som mohol spät vrátiť čas, obyšiel by som psychiatra na míle
Pozri si to a zamysli sa, kým nie si závislá od liekov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Ktory genius zase ustanovil standard, ze dvere maju byt zavrete a kto to nerobi, ten je iny?
To, ze nezatvarate dvere a mate bordel v izbe neznamena, ze trpite ADD. Kludne to proste moze znamenat, ze Vam je to fuk.
A dufat, ze to z cloveka robi nieco lepsie je hlupost.
Idealne ked niekomu v hlave skrsne postupnost:
Nezatvaram dvere -> trpim ADD -> vztahuju sa na mna vsetky menovane "priznaky" -> som kreativny!!!!!!!
Sprostost. Je to attention deficit a ma to makovy trt s kreativitou. Cele to je o tom, ze mas problem sa sustredit.
Einsteina to z teba nespravi.
Samé syndrómy dnes, asi je ťažšie než kedykoľvek predtým priznať, že daný človek je proste pako.
tú anketu si opísala z INka?
kde sa to dá kúpiť ?
2. stále počas učenia odbieham k iným
mám teda to ADD či čo to je?
musel som reagovať smiechom
čo sa týka A. Einsteina tak to je len dohad... A Napoleon mi nepríde ako človek s ADhD - PI - príliš organizovaný ...
ćo sa týka tejto poruchy, tak táto porucha, resp. jej zaradenie medzi psychologické poruchy je kritizovaná z viacerých strán, i keď možno povedať, že je všeobecne príjmaná vo vedeckej obci...
Medzi kritikov patrí napr. D. W. Keirsey, ktorý ju kritizuje na báze svojej teórie temperamentov a psychologických typov...
medzi príznaky ADHD - PI (ADD) by som len tak z hlavy zaradil zábudlivosť, roztržitosť, daydreaming, ľahké rozrušenie napr. pri učení a pod. , čiže aj tvoje zabúdanie zatvárania dverí je len výsledkom týchto "vlastností" nadobudnutých v dôsledku ADHD - PI...
Ešte... impulzivita nie je typická pre tento podtyp ADHD, skôr pre tie ostatné... Jednou s def. čŕt ADD je práve absencia prejavov hyperaktivity a sem patrí aj impulzivita
2)vzdy, preto sa uz ani nezacinam ucit
3) občas odbehnem od Ty vole kopec!
4)dajme tomu
5)strasny
6) netrpezlivosť a strasna...
7) velmi lahko
pche. iný mi zas nadšene diagnostikoval hraničnú poruchu osobnosti.
ja vám seriem tieto znaky. kým mi niekto nevyšetrí gény a hlavu, tak budem o sebe presvedčená, že som na kompletku zdravá a normálna.
Budeš brať lieky z ktorých možeš dostať curkovku, môžu ti zlyhať orgány a bude ti drbať
Aj tak každému drbe už od prírody a Big Pharma len potrebuje niečo predávať
Keby som mohol spät vrátiť čas, obyšiel by som psychiatra na míle
Pozri si to a zamysli sa, kým nie si závislá od liekov
Nie. Rozptyľovať sa nechám ale udržať pozornosť zvládnem...aj keď polovicu prednášok z matematickej analýzy a teórie diskrétnych systémov som prespal