Zdravím všetkých študentov! (verím, že veľa z vás je ochotných seriózne pomôcť a poradiť ) Som v 3. ročníku na gymnáziu a chcela by som pokračovať v štúdiu masmediálnej komunikácie na UPJŠ KE. Problém je však vo výbere maturitných predmetov (inak, asi na
Kamarát mi hovoril, že jedna baba, čo mala samé jednotky v živote a proste bola to chodiaca knižnica, na týchto testoch neuspela. Jeho kamoš, čo preliezal roky s trojkami, natypoval odpovede a dostal sa tam.
Proste otázka typu: Kedy bolo taká konferancia?
A štyri odpovede: 2005, 2006, 2007, 2008. A vyberaj.
@antifunebracka po 4., Kajko to si potom dobrý lucker lebo ja mám s takou pičou tú Eko.. a podla jej teorie nas uci z knihy pre vysoke skoly aby ak by sme to nahodou niekto sli studovat, aby sme poto mv prvak ua druhaku mohli mat zamestnanie pri rpaci lebo uz sa tolkko nebudeem musiet venovat ekonomii a to ,ze drviva vacsina si odsdi pri nej len ten jeden povinny rocnik, to uz je druha vec
@lilly09 podla mna je geo najlahsi maturitny predmet. ani som ju nevidel a dostal som za 1. a pritom dodnes nvm ani len hlavne me100 spanielska tam proste mas atlas a tym padom mas vyhrate
@antifunebracka jj, pocula som len.. je to dost nezazivne.. ale treba si vybrat aj na zaklade toho, kam dalej a co sa mi skor zide... ak by som sla na jazyky napriklad tak matura z 2 by nebola zla
@stenatko takže všeobecné testy nie sú zameraná na dejepis, ale na aktuálne spravodajstvo? aspoň ja som počula takú verziu...vieš mi niečo povedať aj o talentovkách-vystupovanie pred kamerou, a tak? aké sú šance tam a čo odo mňa budú chcieť?
@antifunebracka áno, NOS zahŕňa právo aj ekonomiku, ale takisto je to v ponuke ako samostatný maturitný predmet..maturovať z Geo si fakt neviem ani predstaviť..ale určite je to stále lepšie ako sa drviť všetky roky a mená z Dej, podľa mňa je to nemožné (s výnimkou budúcich právnikov)..ty študuješ masmediálku?
@missd Neviem, ja som tam prijímačky nerobila, len pár kamarátov tam robilo, len podľa toho viem nejaké otázky.
Viem, že minulé roky sa tuším pýtalo aj na to, kto je šéfom Markízy, kto je minister zdravotníctva, atď, atď. Proste voloviny. Ale to bolo dávno. Tento rok budú otázky určite iné.
Kamerorové skúšky - ak vidia, že nemáš sebavedomie, resp. máš strach, koktáš, zajakávaš sa, hovoríš vetami ako malý školák - tak sa s masmediami rozlúč. To treba dobrú rétoriku a veľkú slovnú zásobu, istý nevtieravý vtip a šarm, proste byť zaujímavý.
keď už sa tam chceš hlásiť, tak to nie je masm. komunikácia, ale masm. štúdiá a v KE sa talentovky nerobia. Len test- všeobecný rozhľad+ krátka vlastná tvorba- my sme mali vymyslieť správu na pár riadkov tak, aby každé slovo začínalo rovnakým písmenom....hlási sa 300 ľudí, príjmu 30, zrekonštruované priestory školy- televízne laboratória, celkom slušné vybavenie, predmety celkom fajn. ja by som len odporučila....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Ale tie všeobecné testy sú fakt o šťastí.
Kamarát mi hovoril, že jedna baba, čo mala samé jednotky v živote a proste bola to chodiaca knižnica, na týchto testoch neuspela. Jeho kamoš, čo preliezal roky s trojkami, natypoval odpovede a dostal sa tam.
Proste otázka typu: Kedy bolo taká konferancia?
A štyri odpovede: 2005, 2006, 2007, 2008. A vyberaj.
@lilly09 noo, je to take preqapivosmiesne?
Viem, že minulé roky sa tuším pýtalo aj na to, kto je šéfom Markízy, kto je minister zdravotníctva, atď, atď. Proste voloviny. Ale to bolo dávno. Tento rok budú otázky určite iné.
Kamerorové skúšky - ak vidia, že nemáš sebavedomie, resp. máš strach, koktáš, zajakávaš sa, hovoríš vetami ako malý školák - tak sa s masmediami rozlúč. To treba dobrú rétoriku a veľkú slovnú zásobu, istý nevtieravý vtip a šarm, proste byť zaujímavý.
@stenatko ja mam socialnu fobiu, neviem hovorit na kameru ani pred malickym publikom, vobec a aj tak to uspesne studujem. nemusi ist do TV